Last news in Fakti

3 Юни, 2020 10:41 3 446 19

Китай започва селскостопанска война със САЩ

  • китай-
  • сащ-
  • война-
  • селско стопанство

САЩ заплашиха Пекин със санкции заради Хонконг

Китай започва селскостопанска война със САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Големите селскостопански търговци в Китай получиха разпореждане да спрат покупката на редица стоки от САЩ, съобщи Bloomberg. Агенцията се позова на свои източници.

Според изданието разпореждането важи само за държавни компании. По-специално, рестриктивните мерки се отнасят за търговците Cofco и Sinograin, които са най-големите вносители на селскостопански продукти в Китай. Освен това китайските купувачи отмениха някои поръчки за свинско месо от САЩ, предаде News.bg.

По-рано правителството на КНР прие резолюция по законопроекта за националната сигурност за Хонконг. Той предвижда забрана на подривни и сепаратистки дейности и премахване на част от опозиционните движения. Правителството на Хонконг трябваше да разработи самия Закон за националната сигурност, но Пекин реши този въпрос на ниво национален парламент.

Това отново предизвика широко разпространени протести в автономния регион Хонконг, стотици хора бяха арестувани. Съединените щати също изразиха недоволството си и заплашиха Китай със санкции заради ограничаването на автономията на региона.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Началото на края

    42 9 Отговор
    Следва нокаут за фащ: икономическа война и тотален блокаж на краварските заводи в Китай.
    Шах и мат за краварските фашистки щати.
    Пийнете си дезинфектант сега.Това ще ви остане.

    Коментиран от #11

  • 2 Франкофон

    8 17 Отговор
    Падне ли Сащ пада и Китай.Това може само да ни радва нас франкофоните.

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Китай

    23 5 Отговор
    Китай е номер едно

    Коментиран от #5, #7, #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 👏👏👏👏👏👏

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Китай":

    👍➕➕➕➕➕👍
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Франкоффон

    4 15 Отговор

    До коментар #3 от "Китай":

    Китай нека се избият с японците корейците и виетнамците ако към тях се включат и индииците ще е чудесно.Аз като горд франкофон не мога да не бъда щастлифт от този факт.Повече трупове по-добре планетата е пренаселена.
  • 8 оня с коня

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Франкофон":

    Браво.И Ние Мобифоните сме мн радосни

    Коментиран от #10

  • 9 jforfk

    23 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Съединените щати също изразиха недоволството си и заплашиха Китай със санкции заради ограничаването на автономията на региона.

    Кога най после в САЩ ще разберат, че не могат да плашат с каквото и да е суверена държава, без значение коя е тя. Китай си има суверенитет и Хонконг е част от него и НЕ Е територия нито на САЩ нито на Англия. Та когато в Китай полицията арестува някого за несанкционирани и следователно НЕЗАКОННИ протести, САЩ налагат санкции, а когато в САЩ има същите такива НЕЗАКОННИ протести, никой не се сеща барем една декларация да напише до ООН. Сега някой ще каже ама едните протести били политически, а другите - не. Съгласен съм така е. Но общото е че и двата вида протети противоречат на законите в страните. Аз не съм нито за едните нито за другите но искам аршните да са еднакви.
  • 10 Франкоффон

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Умен си като тп германофиль но спокойно Елзас и Лорен са френски и така и ще бъде.
  • 11 Презвитер Козма

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Началото на края":

    Байнольо, това начало на края го предричате от 75 години и междувременно СССР изчезна от картата заедно с комунизма в цяла източна Европа 😉

    Коментиран от #13

  • 12 Левски

    20 5 Отговор
    Аз също се опитвам да помагам с каквото мога на руската и китайската икономика! въпреки че българските продажни политици постоянно ми продават американски безбожно скъпи изтребители и ме карат да ги плащам без да искам продават ми най скъпата електроенергия от приватизираните американски държавни тецове също без да искам аз се опитвам да не купувам нищо произведено в най-мразената от целия свят държава Америка!

    Коментиран от #17, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕНКО

    1 4 Отговор
    ЕВРЕУС СЪРВАЙВЪРИНГ И ДОЛАРОС СЪРВАЙВИНГ И " СЕГА СИ Е.А МАМАТА !!!!!!!!!!!
  • 15 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    НАЙ- "СТРАШНИ " СА САНКЦИИТЕ НА САЩ КЪМ КОМБИНАТА : ПЕТРОЛ ЗА БЕНЗИН -МЕЖДУ ВЕНЕЦУЕЛЛА И ИРАН - ОХРАНЯВАНА ОТ КИТАЙ И РУСИЯ !!!!!!!!!!??
  • 16 ВИНАГИ СЪС САЩ И ЕС, ПРОТИВ КИТАЙ И РАША

    0 1 Отговор
    Вече за всички е ясно че САЩ и ЕС напускат Китай. Никой не желае да работи комунистически диктаторски режими. А без поръчките от най големите икононики, и без партньорство със Запада, Китай се връща към същността си на Комунистически режим. Който разбира се ще колабира защото ще има огромна безработица и огромно население и колапс на валутата. Огромната понзи схема с китайският имотен пазар-балон ще избухне скоро.
    Да обобщим, без САЩ и ЕС, Китай остава като една голяма работилница, с много работницо, НО без поръчки и без работа. А скоро и чуждестранните инвеститори ще си изнесат "машините"(заводите).
    А за русия... За мъртвец добро или нищо, демек нищо
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания