3 Юни, 2020 08:43 3 979 3

Ето кой е най-грубият футболист в историята на Висшата лига, Бербатов в топ 50

  • димитър бербатов-
  • футбол-
  • висша лига-
  • гарет бари

Рекордьорът по голове за националния отбор на България е на 31-о място с общо 323 нарушения на сметката си през 8-те години, в които беше част от Премиършип

Ето кой е най-грубият футболист в историята на Висшата лига, Бербатов в топ 50 - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият английски национал Гарет Бари беше определен за най-грубия футболист в историята на Висшата лига. Авторитетното списание "FourFourTwo" състави класация според броя извършени нарушения. Бари е направил общо 633 фаула, а освен това е получил 117 жълти картона и 6 пъти е бил гонен от игра.

Любопитното е, че в топ 50 присъства и Димитър Бербатов. Рекордьорът по голове за националния отбор на България е на 31-о място с общо 323 нарушения на сметката си през 8-те години, в които беше част от Премиършип.

"Kласният българин удиви феновете с безупречното си първо докосване, докато играеше за Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм, но мръсните похвати също не му бяха чужди. Бербатов извърши 323 фаула в периода си в Англия, макар че вероятно за повечето от тях е бил виновен някой друг", написа "FourFourTwo" като коментар.

Първото място на Бари, който прекрати кариерата си през 2017 година, не е голяма изненада, защото той е футболистът с най-много мачове във Висшата лига - 653. В елита на английския футбол халфът игра най-дълго за Астън Вила, където беше съотборник със Стилиян Петров, а освен това се подвизаваше с екипите на Манчестър Сити, Евертън и Уест Бромич.

Челната тройка на грубияните се допълва от бившия нападател на Болтън Кевин Дейвис и Маруан Фелаини. В топ 10 попадат още Габриел Агбонлахор, Джеймс Милнър, Антонио Валенсия, Питър Крауч, Лий Кетърмол, Лукаш Лейва и Тим Кейхил.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    11 0 Отговор
    A на кое място е Вини Джоунс...

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    Освен него не виждам и други известни скандалджии като Лий Катърмоу.
  • 3 0808

    0 0 Отговор
    ... не съм съгласен с твърдението, че дългуча Питър Крауч е грубиян.. Защо Хендерсън е изпуснат?