Last news in Fakti

2 Юни, 2020 16:15 6 569 44

Кадиев с неудобни въпроси към ГЕРБ по случая "Божков"

  • георги кадиев-
  • васил божков-
  • хазарт-
  • лотария

Бившият зам.-министър на финансите твърди, че задава въпроси, които трябва да бъдат повдигнати от медиите, прокуратурата и опозицията, но никой не го прави от страх

Кадиев с неудобни въпроси към ГЕРБ по случая "Божков" - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият зам.-министър на финансите и бивш депутат от БСП Георги Кадиев отправи неудобни въпроси към управляващите, касаещи хазартната сага и действията на държавата срещу Васил Божков. По-рано Кадиев се разпозна в приказката на бизнесмена, описан като "разбойник от опозиционната шайка", който на 29 октомври 2014 година внася проект за поправка на закона за облагане на лотарийните игри с 15% данък върху оборота. Ето какво пише до властта той:

Управляващите отказват да отговорят на Божков, понеже бил "обвиняем".
Затова да задам аз няколко прости въпроси, преди и на мен да са ми намерили нещо и да ме "обвинят":

1. Г-н Бойко Борисов, говорили ли сте по телефона с Васил Божков след внасянето на моя законопроект на 29.10.2014 и казали ли сте му, че ще "оправите работата"? Изпратили ли сте го при Менда Стоянова?

2. Г-жо Менда Стоянова, имали ли сте среща с Васил Божков, къде, кой е бил "приятелят" с него? Обсъждали ли сте какви текстове на закона да напишете, така че Божков лесно да ги заобикаля?

3. Г-н Горанов, искали ли сте 20% от печалбата на Божков като такса "рекет", заплашвали ли сте го, че ако не ги даде ще промените отново закона в негова вреда? Как са давани парите, на кого, кога?

4. Г-жо Мария Филипова, днес зам.-председател на КФН, тогава председател на ДКХ, получавали ли сте "ценни указания" от министър Горанов, облагодетелстващи Васил Божков, какви бяха те?
Това е минималното количество въпроси, които медиите, прокуратурата, опозицията трябва да задават.

Има още десетки такива.

Никой не задава тези въпроси.

Никой не отговаря на тези въпроси.

С този страх ГЕРБ ще ни управляват още 100 години.

Отвратително.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 67 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    77 4 Отговор
    Хубаво де!Ама да кажат какво са ти отговорили така...Или само питаме?

    Коментиран от #6

  • 2 Менда

    62 2 Отговор
    Ния по без да иска променихме удобно закона нищо задкулисно ния пара не сме виждали!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ханибал

    80 1 Отговор
    Кадиев, припомни си "Мълчанието на агнетата" и чакай отговор!
  • 5 Зомби

    85 3 Отговор
    Ми то има много въпроси, ама няма отговарящи!

    А и какво им пука като няма какво да свали ББ и ГРОБ! Президента си лаладжийства БСП нещо се свива, ДПС пък се кефи, а они ядет са патриоти те пък знаят че ще изтърват баницата! А народа мълчи и се чуди как да свърже двата края!
  • 6 Симбионта

    90 4 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Тя и Корнелия пита къде са респираторите и маските от държавни резерв но никой не и отговори! Затова ни държаха 2 месеца по домовете да не лъсне скандала с респираторите ако потрябват!
  • 7 Гост

    78 2 Отговор
    Отговори няма да получиш със сигурност обаче народа може само трябва да прави това което правят в Щатите в момента,че и по зле и всичко ще си дойде на мястото поне за малко.

    Коментиран от #37

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мммммм

    49 3 Отговор
    То отговорите на Тея въпроси ясни.Ами не мие ясно колко търпение и овчедушие има у този народ. Или сме си такива едни мазухисти че колкото по ни го вкара** бащицата повече му се кефим

    Коментиран от #13

  • 10 Край

    48 2 Отговор
    Всички тези управляващи и "опозиция" ни работят - менкат си кинти и си правят заслони и плонжове.
    Обществения договор е скъсан
    Народа???!!! Не че го е толко страх ами не вижда начин да сложи край на това. Единствения смислен опит да им спре хорцето са мажоритарните избори в два тура. Най-простата и ефикасна избирателна система - родила демокрацията. Обаче???!!!
    Напролет пак ще гласуваме за абревиатури и ще изберем пак 240 Лъчо Мозъковци.
  • 11 А бе

    34 2 Отговор
    А вие в парламента защо не им ги задавате, нали онзи ден изслушвахте Владко?
  • 12 Гойко Митич

    46 2 Отговор
    Още сме под турско "владичество"-пашата Доган и верните му чорбаджи Делян и чорбаджи Бойко.
  • 13 Сети се де

    42 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мммммм":

    Останали сме една шепа народ, другото е "привилегирован електорат"
  • 14 3.14К

    39 4 Отговор
    Кадиев,задавай въпроси и как нагласиха Иванчева и Петрова, но ти тогава побърза да се отречеш от тях. Около техния случай също има десетки въпроси. Ако си мъж поне им се извини.
  • 15 Хари Стоев

    42 2 Отговор
    В коя държава при тези данни правителството ще работи, няма да подаде оставка? Само в нашата!!! Сега гледах по Евроком Мъдреца от Банкя, как умни обяснява защо на пътя не е телен въпроса с едно свлачище. Защо ли, защото по Комунистическо време не било направено???? А той за 11 години какво направи се пита? Направи така, да сме най-корумпирана, най-ограбвана, най-болна, най-намаляваща и най-обезверена! Такава бедност никога не е било, такова смазване на българите, особено с измамата Корона вирус. И защо се смаза българина и набута в тежка финансова и икономическа криза? Защото ЕС трябваше да определи пари за България с които да се подкрепи бизнеса, безработните и всеки пострадал!
  • 16 kasket

    38 2 Отговор
    Държавното обвинение се похвали, че днес е прибрало нова порция предмети. Оказва се, че снимките от конфискацията са още от февруари dole ГЕРП
  • 17 Българина

    40 1 Отговор
    БМБ се е покрил, прави се че не касае него и чака да се размине, защото знае че няма журналист който да посмее да го пита. А журналистите знаят, че ще бъдат прекъснати по средата на първия въпрос и изгонени като за начало, а по късно и бити...ще станат на компот от мисирки от тулупи! А БМБ е апокоен защото знае че ЕК и Козяк са зад него, а ако го натиснат срещу съответното предателство ще се отърве. Я нова безплатна златна концесия, я 10 самолета от 1944 и.т.н.......
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 последен шанс

    33 2 Отговор
    кадиев,мафия се бори с белезници и олово,а въпросите в България за сега са глас в пустиня.сезирай европрокуратурата
  • 20 Васил Левски

    35 0 Отговор
    Тия ще ни управляват и крадат дакато сме живи...Заспал народ...
  • 21 Анализаторр

    10 2 Отговор
    Където гледам управляващите са над тези неща. Ще трябва да отида за още царевица за пуканки, че идва бирено време. При толкова много инфраструктурни проекти ожаднявам.
  • 22 Само така

    33 2 Отговор
    Браво, Кадиев! Само че ми се струва, че тези, а и много други въпроси ще останат риторични докато не им ги зададе народен съд на тези нагли разбойници и крадци.
  • 23 цецо апартамента

    34 4 Отговор
    Всеки журналист който се усмели да зададе въпрос на главатаря на хунтата,ще бъде уволнен на момента и веднага ще му спретнат някой дело от прокуратурата,пълна дроб сърма е тази кочина..

    Коментиран от #33

  • 24 Иво Андонов

    27 3 Отговор
    Такива бандити като нашите ,няма никъде по света.

    Коментиран от #30

  • 25 Гост

    23 2 Отговор
    Френска революция това е спасението ама в България.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 плевенски

    18 1 Отговор
    Тези въпроси трябва да ги зададе К. Нинова...
  • 28 Менда и Горанчо

    19 1 Отговор
    Нямаме спомен, беше отдавана, имаме стотици и хиляди срещи с “бизнесмени”, обсъждаме какви ли не въпроси.
  • 29 бсп

    4 15 Отговор
    Др.кадиев още ли изхарчва до 400лв дневни пари които са моята заплата, а дневните ми са 2-3лв за автобус!Ама забравих да го питам др.кадиев защо го изгониха и него от бсп!Изгонен другар!

    Коментиран от #32

  • 30 Иво

    2 17 Отговор

    До коментар #24 от "Иво Андонов":

    Има има такива бандити като тоя бандит на снимката, и то в русия, пълно е с такива та чак с лопата да ги ринеш!
  • 31 Гост

    2 17 Отговор
    Тези въпроси зададени така са компромат.Ако имаш доказателства действй с тях,а не с въпроси.Иначе аз бих го попитал този селски тарикат имал ли е сексуална връзка с надарен афроамериканец и има ли значение какво ще ми отговори?А и ще даде ли подробности какво са правили точно.
  • 32 Ххх

    16 2 Отговор

    До коментар #29 от "бсп":

    КАКВО СИ МИСЛИШ ЗА СПЕСТЯВАНИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ??????? ИЛИ ЗА МИШО БИРАТА, ПАЦО ТЕРАСАТА, ГЕШЕФ, КТБ, НЕДОСЕГАЕМИТЕ, БАРСЕЛОНА, АСАНСЬОРИ, ВИЛИ ЗА ГОСТИ, ТЕЦОВЕ И ДВОРЦИ....

    Коментиран от #35

  • 33 техноимпексов командира

    2 16 Отговор

    До коментар #23 от "цецо апартамента":

    Всичките ни журналисти са подлогите на бкп/бсп!Виж само бтв, бнт, нова тв и всички останали как защитават силно бкп/бсп!Няма един читав Абе то цяла България съдии, прокурори, журналисти и така нататък никой не похвали нещо в България......защо!?Сам ще отговоря, защото всички са платени от тия дето на всяка минута хленчат за парите ""парите"" си които още в 90г изпокрадоха!
  • 34 инчхай

    11 2 Отговор
    докато им се отчиташе го ласкаеха като цветан василев,цветан цветанов го награждаваше за банкер на годината а после на съд и при божков оставили вратичка в закона за свойте хора и ако спрът да се отчитат на съд го-----
  • 35 XXXL

    2 14 Отговор

    До коментар #32 от "Ххх":

    ТИ КАКВО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ТОВА КОЕТО ПОСАХ Е ЛЪЖА ЛИ!?ВСИЧКИ КОИТО СИ СЛАГАТ СТАТИИТЕ В ТОЗИ САЙТ СА ХЛЕНЧОВЦИТЕ ОТ БКП И БОЖКОВЦИТЕ!ВСИЧКИ СА СВИКНАЛИ САМО ДА КРАДАТ ПАРИ КАТО НАВРЕМЕТО КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ!ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ДА РАБОТИШ С РЪЦЕ РАБОТА МРЪСНА И ЧЕРНА, ТЕ ЗНАЯТ САМО ДА ОБИРАТ БАНКИ КАТО ЗА ДЕСЕРТ БЕШЕ КТБ НА МУСТАКА ЗАЕДНО С ДПС, И АТАКА ЗЛАТНИЯ ИМ ПРЪСТ!ХУБАВА ВЕЧЕР МОМЧЕ!
  • 36 Behemoth

    8 0 Отговор
    Днеска е дъждовно.... БАЦЕ на инспекция ли е?
  • 37 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Няма такава ''опасност''
  • 38 Неудобен въпрос

    1 7 Отговор
    Г-н Кадиев,нещо за лансираната от Вас Иванчева да кажете?
  • 39 Рекох да ти река ама не ти рекох

    2 1 Отговор
    Много вожд, малко индианец и то страхуван.
  • 40 Мартин

    2 0 Отговор
    Георги Кадиев задаваше и въпроси, когато Цветан Василев избяга от България! Може би е намерил начин да захлебва и от Васил Божков!
  • 41 Орис

    2 0 Отговор
    Еи тея са пътници ходят си с некролозите в задния джоп всичките и наи вече турците ништо че не са те на влас божков знае кой е дал поръчката да го подгонят няма да им се размине така лесно и внуците им ще плаштат на тея жалки нaгли крaдци изкраднаха държавата тея нагли турци
  • 42 анонимен

    0 1 Отговор
    Кадиев иска да създава впечатление на принципен, какъвто не е. Беше с БСП и се врътна. Фурнаджийските лопати в родната политика са много здрави и не могат да се счупят. Не съм фен на ГЕРБ, писал съм го тук и го пиша пак, за да не ме обвини някой, ама такива като Кадиев нещо не ща точно те да задават неудобни въпроси на властта. Просто не са имали късмет да са в нея. На едни местни избори преди време, когато беше кандидат за кмет, уважаемият г-н Кадиев угоднически каза: "Бойко Борисов е самонаправил се човек".Бойко тогава беше на върха. Не го привлякоха към властта и може това да играе значима роля в опозиционността му.
  • 43 Колега на Кадиев

    0 2 Отговор
    КАДИЕВ ДА НЕ СИ ОТВАРЯ УСТАТА. Защото ги надроби едни ... първо на времето със закона за хазарта и после с "независимата" кметица на Младост, рушветчийката
  • 44 Факт

    0 1 Отговор
    Кадиев беше добър министър. Няма база за сравнение със сегашния.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове