1 Юни, 2020 12:42 1 336 20

Неофит за 1 юни: Да пазим децата на България чисти и непокварени!

  • патриарх-
  • неофит-
  • деца-
  • ден на детето

Българският патриарх отправи поздрав за Международния ден на детето

Неофит за 1 юни: Да пазим децата на България чисти и непокварени! - 1

В първия ден на юни, когато отбелязваме Международния ден на детето, отечески ви приветстваме с празника, като се обръщаме към всички вас със сърдечен архипастирски благослов и искрени благопожелания за чиста радост и изобилна божествена светлина, която да огрява душите и сърцата ви, да ражда усмивки, благост и взаимна любов между вас, във вашите семейства, и неизменно да озарява житейския ви път. Това се казва в обръщението на българския патриарх Неофит за Международния ден на детето, съобщиха от Българската патриаршия.

"Децата са най-скъпото и най-свидното на всеки човек, на всяко семейство и на всеки народ. Те са благословение както за своите родители, така и за цялото ни общество – тези, които отглеждаме и за които се грижим с най-усърдна грижа, които ни носят искрена радост, както и тези, към които гледаме с надежда за утрешния ден.

За нас като християни и чеда на светата Църква Христова те са и онзи неизменен образ на чистотата и невинността, към който нашият Господ ни призовава да се стремим всеки ден, като се уподобяваме на тях в мислите и действията си: „… истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно“ (Мат. 18:3).

Тези думи на Спасителя, изречени преди две хилядолетия, запазват своята вярност и своята валидност и за нас днес, защото в тях се съдържа вечна и неизменна истина.

Нека пазим децата на България чисти и непокварени, нека се грижим за тях не само материално, но и духовно, да ги възпитаваме още от люлката в Божията истина и в Божия път, в добрите вековни традиции на православния ни народ, който е оцелял през вековете, съхранявайки и до днес своята държавност и народностно самосъзнание, своята духовна и културна идентичност и вътрешно единство само благодарение на спасителната си православна християнска вяра.!", се казва в поздрава на Патриарх Неофит, който завършва с думите: "Бог да пази децата на България!"


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    1 5 Отговор
    Нашите или на богатите?
  • 3 Transpocalypse

    6 5 Отговор
    До 10г няма да има графа пол в ражделните свидетелства. Дечурлигата на възрас 7-8г сами ще си избират пола, преди това обаче ще им бъдат старателно промити мозъците в школата.

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Честит празник деца

    10 0 Отговор
    Амин! Чул те Господ Бог Отче, но политиците са глухи за нуждите на децата. 40лв детски добавки за дете– нито книжка, нито обувки може да купи човек.
  • 6 Scuderia

    2 8 Отговор
    А супер,църквата и децата-чудесна тема!След вчерашната статия за полските религиозни кръгове и злоупотребата с малки деца въобще не искам да чувам нещо от "духовните" лица.До когото не е достигнало-"Tylko nie mow nikomu",потърсете,отделете 2 часа и сами си потвърдете опасенията.
  • 7 Behemoth

    3 9 Отговор
    Палавник ,обича агнешко и той!
  • 8 голяма грешка

    0 10 Отговор
    е да лъжете децата си, че съществуват фантастичнивеселяци на небето, учат ги да лъжат па после се сърдят, че собствените им деца са ги излъгали за нещо. религии и лъжи след 18 годишна възраст, а преди това е престъпление, отнемането на правото на всяко яовешко същество само да избира дали да вярва също е престъпление
  • 9 Гейтс и СЗО

    2 2 Отговор
    И скоро - ваксинирани, тоест чипирани със знака на звяра от Откровение, глава 13, 10 стих.
  • 10 Една

    6 1 Отговор
    Изтървани са децата отдавна отче! За да ги пазим чисти и непокварени, трябва първо родителите им да са такива. Трябва и училището да е такова, трябва и обществото да е такова....
  • 11 humming

    0 3 Отговор
    Не съдете хората които са навлекли Духовни одежди, за невежите и покварени духовници, Отец ми в миналото създаде планета за тях.
    Там ТОЙ излива тяхната поквара и зло,
  • 12 куку руку ку

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Transpocalypse":

    A ранното сексуално образование за непоквареност ли говори? Трябва да се спре законът за социалните услуги и да се приеме, че семейството е основна и неделима клетка на обществото ни. А не да се изземват деца с повод и без повод.
  • 13 Тоз и той...

    2 0 Отговор
    ....още не се е събудил.
    Попееее,отвори очите,измий пясъка и се огледай.
    За какви деца,какви 5лв.ми говориш бре ?
    Бг.ученички-синоним на проститутка.
    Плющят от 13-14 год.с дърти чичовци за пари и скъпи подаръчета под носа,наивитета и непукизма на родителите си.
    Момчетата пък мечтаят върху кого и как да упражнят рападжийската си агресия,как по-бързо да станат дилъри и дотам им приключват мечтите.
    Не ти звучи добре,а попе.
    Ами не звучи, да,но това е реалността.
    Ако искаш нещо да промениш,недей да ми се правиш на праведен,че и вас ви видяхме,а отивай и задай въпрос към правителството какво се случва с подрастващите.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шерлок

    1 0 Отговор
    ФАКТИ, защо премахнахте коментара на 12-годишната? Влече си я компаньонството и това е. Иска чанти, обувки, бижута, лукс.... Нищо, което да не е вярно!
  • 16 Интересно

    0 0 Отговор
    че и един път вече толкова време не прочетох беден момък да е изнасилил някоя. Вечно все богаташчетата се оказват под прицел. Вечно тях дават на съд и все пак успяват да им отмъкнат пари. Това май са и единствените случаи на осъдени в България 🤓
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 HUAWEI

    3 0 Отговор
    Децата до към 12 години. От там нагоре вече почват да стават малки изродчета. На 16 вече пушат, пият, дрогират се, никакво уважение към по-възрастните, момичетата още на 14 се ш....

    Коментиран от #19

  • 19 Абсурдистанска реалност

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "HUAWEI":

    ТОТАЛНО прав си !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове