29 Май, 2020 15:58 5 321 33

България е в ТОП 3 на тази класация

  • жилища-
  • инвестиции-
  • класация

Къде е най-изгодно да се инвестира в жилища

България е в ТОП 3 на тази класация - 1
Снимка: М. Богданова ©

Къде е най-изгодно да се влагат пари в жилища през текущата година? Отговор на този въпрос дава американската инвестиционна компания Remote Ventures, която е оценила 25 държави по 14 критерия: БВП на глава от населението, цената на живот, степента на трудност при получаване на виза, както и на гражданство, валутния курс спрямо американския долар, цената на имотите, доходността от отдаване под наем, данъците от приходите при отдаването под наем, доколко развит е туризмът, политическата стабилност и качеството на държавно регулиране.

Най-бързо растящият пазар е този на Малта. Следва Камбоджа, Доминиканската република, Турция и Панама. Най-евтин е животът в Мароко, Турция, Мексико и България.

От гл.т. на валутния курс спрямо американския долар най-изгодно за купувачите е да придобият имот в Колумбия. Следват Чили, Бразилия, Уругвай и Турция.

Най-евтини са жилищата в Никарагуа, Еквадор и Мароко. В ТОП 5 влизат Черна гора и Коста Рика.

ТОП 10 на държавите с най-добри инвестиционни показатели
за придобиване на жилище

държава
1 Колумбия
2 Черна гора
3 България
4 Унгария
5 Чили
6 Панама
7 Малайзия
8 Коста Рика
9 Латвия
10 Никарагуа


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    6 15 Отговор
    За Европа поставям България на първо място за нас българите с оглед познат пазар,условия на придобиване,управление на недвижимата собственост.
    Като добри и перспективни места считам Румъния и Полша.Все още там цените са добри за нас

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пацо

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ю Кортес":

    Добре,добре....в Румъния и Полша и жените са много хубави.Като инвестиция бих добавил и Украйна,Киев и Лвов.Там и в двете отношения е супер.
  • 4 нашия

    21 4 Отговор
    АЙДЕ стига безсмислени рекламни надувания на балони-апартамент ,блок нов,но ти трябва вседеход да стигнеш до него-иза това искат пари ,искат да ти го продадат-разбираш ли
  • 5 мисирките нападат

    21 3 Отговор
    да се хвалиш, че държавата ти е бедна като въшка , но виждаж ли за това било изгодно да инвестираш...
  • 6 Жоре

    10 16 Отговор
    За българин,София е най доброто място за инвестиция при жилищата.На друго място в Европа ще те оскубят кат кокошка.Който сака,да пробва.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 нашия

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Жоре":

    Жоре ако това е най-доброто питам се какво ли е следващото-дигни малко главата явно си би навън-огледал си се
  • 8 нашия

    10 3 Отговор
    Съотношението качество на услугата/цена е умопомрачително зле...а после дране на кожи 3,4,5 колкото носи 'клиента'и така до следващия балък
  • 9 Жоре

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Жоре":

    Има София и софия,качество и боклук
    Можеш да си позволиш качество и да имаш свестни наематели.
    Има Щутгарт и Щутгарт,качество за половин милион или може да вземеш евтинджос и да се разправяш с квартал от тарамбуки

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 нашия

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Жоре":

    При липса на инфраструктура не може да се говори за качество-и съотношение цена/качество
  • 11 нашия

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Жоре":

    инфраструктурата е част от качеството-като липсва един компонент значи и цялото го няма-качеството го няма=значи остава само цената ти смятай какво получаваш и за какво плащаш

    Коментиран от #21

  • 12 нашия

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Жоре":

    На цената на апартамент 200-220 кв. в София на къндър дивия до който трябва да стигна както мога си купува къща в Маями сега разбираш ли ме вече за какво говоря
  • 13 Жоре

    7 6 Отговор
    Ами купи си в Маями.

    Коментиран от #15

  • 14 балон

    7 6 Отговор
    искам един евтин апартамент в Софето. Чух, че станали стотинки, раздавали ги на който иска. Да хващам ли рейса?!

    Коментиран от #16, #30

  • 15 нашия

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "Жоре":

    така е най-лесно да избягаш от доводите -а това с къщата съм го направил-преди твоя съвет-благодаря за съвета все пак
  • 16 и на мен мисе иска

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "балон":

    но май това ще си останат само мокри сънища. Щом досега не стана срив март и април ще си останем с чакането. Почти не са мръднали цените, иначе и аз искам хубаво и евтино в център

    Коментиран от #22, #33

  • 17 реалист

    13 5 Отговор
    параза на имоти е и винаги е бил пазар за 20 % от хората, тези с бизнес, добри професии и по-сигурни доходи. Тези дето ги показват на опашката пред бюрата по труда никога не са били потенциални купувачи на имот. Затова няма тоя срив дето всички чакат да дойде, ама не идва
  • 18 брокер

    8 8 Отговор
    Март и Април се бях уплашил, но Май месец имам 2 продадени апартамента. Телефоните звънят отново, нещата се оправят по-бързо отколкото аз самият очаквах допреди месец буквално. Лошото мина

    Коментиран от #19

  • 19 не обичам брокери

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "брокер":

    даже хич не ви обичам, даже мисля, че сте пиявици, но в случая може и да си прав, от доста места вече се вижда раздвижване. По принцип очакваната опасност е по-страшна от самата опасност. Това и сега се оказа така с коронавируса
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 аз съм не

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "и на мен мисе иска":

    Ти нещо не разбра. Тук не става въпрос за колко ги продват. Това изобщо няма значение.Важно е дали хората ще купя на тази цена вече. Самия факт че цената не мърда .Говори само за манипулиран пазар.Всеки човек с малко ум не би си хвърлил парите или 10 години от живота в нещо дето може това да не му е реалната стоиност. На фона на всички тези реклами. Мен лично всичко ми напомня на оня лисия с билетчетата.Всички видяхме какво стана точно за няколко дена с този пазар. Разликата е само че тук може човек да си го вкара страшно много.
  • 23 54321

    0 7 Отговор
    Съвсем реална картинка е хората да изхвърлят тези мутри дето ги имаме сега във власта. И точно за един месец ще се приеме някакво условие на което не отговарят всички тези старо построени згради. Сигурен съм че бая неща за замазани с рушвети и др.
  • 24 тежко е

    6 2 Отговор
    Много е изгодно наистина.Но само ако си във власта. Тогава цената е 500 е квадрат.Това е за сметка на стадото. Там цената е един цял живот или поне една кожа.
  • 25 До брокер

    6 3 Отговор
    Недей да лъжеш !В момента никой не купува.2 месеца нищо не си продал и сега 2 апартамента за 20 дни . . .Ако някой си е харесал нещо март,и сега да се сключи сделката,след минимум15% намаление може.Докато не паднат поне 20% имотите в София, нищо няма да се продава.
  • 26 До реалист

    5 3 Отговор
    В една държава която намалява с 60 000 души на година поради смъртност и 30 000 емигрират колко време ще поскъпват имотите ?.Пет години цените скачаха,сега малко назад.Кой е..л,е..л,кака се ожени.

    Коментиран от #27

  • 27 Софиянец

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "До реалист":

    Има се предвид пазара в София и още 2-3 града. Извън тях това, което казваш има резон в доста дългосрочна перспектива и при равни други условия обаче
  • 28 Чоки

    1 3 Отговор
    Целта на подобни статии е да стимулират покупките на имоти, защото пазарът е тотално умрял. Само че се забелязва тенденция на осъзнаване на куповачите, че продажните цени са драстично завишени и голяма част от тях залагат на изчакване на логичен им срив в рамките на 30-50% и доближаването им до реалната себестойност на имотите.Който е търпелив ще удари джакпота.
  • 29 Чоки

    1 2 Отговор
    Целта на подобни статии е да стимулират покупките на имоти, защото пазарът е тотално умрял. Само че се забелязва тенденция на осъзнаване на купувачите, че продажните цени са драстично завишени и голяма част от тях залагат на изчакване на логичния им срив в рамките на 30-50% и доближването им до реалната себестойност на имотите.Който е търпелив ще удари джакпота.

    Коментиран от #31

  • 30 Селянин

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "балон":

    Стой си у село.
  • 31 като е така

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Чоки":

    продай ми ти твоя имот с 50 % по-евтино ахахах или са ти скъпи само като купуваш ахахахах
  • 32 Човек

    1 0 Отговор
    Ами ако ми се наложи да продавам.Ще го дам доста под тази цена. Просто защото не съм купувал на пика на тоя балон или каквото там му казвате. Ще гледам да го продам и без брокер. За да не ми използват имота за манипулиране на пазара. Веднъж купих имот за 70 А в агенцията написха че е продаден и сложиха цена 90. Много е етично да си лъжете клиентите. Надявам се да са останали глупави хора от провинцията за да можете да работите. Иначе идвате при такива като мен.
  • 33 guest

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "и на мен мисе иска":

    2020 е година на пик, преди 2021 не очаквай промяна на цените, след 21- ще започнат да падат. Разбира се цените на надценените имоти. Но процеса ще е плавен, също като през 2009, и така поне няколко години.