26 Май, 2020 19:21 4 515 9

Изненада на пазара в САЩ

  • сащ-
  • жилища-
  • цени

Неочакван ръст в продажбата на нови жилища

Изненада на пазара в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Неочаквано продажбата на нови жилища в САЩ отчита ръст през април на фона на спад месец по-рано. „това е сигнал, че пазарът започва да се възстановява”, коментират брокери. С 0.6% са се увеличили продажбите на еднофамилни къщи, достигайки до 680 000 сделки през март. За сравнение, очакванията на анализатори бяха за максимум 480 000 броя покупко-продажби.

През април средната продажна цена отчита спад от 8.6% на годишна база. Сделки се сключват на нива около 310 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спас

    22 3 Отговор
    Цените рязко паднаха и хората започнаха да купуват. Там е друг свят. Там една стока като не се купува цената бързо пада. Тук продавачите и брокерите не искат още да заживеят с новата реалност.

    Коментиран от #5

  • 2 Пешо

    9 0 Отговор
    Нали пазара беше във възход?! Кога се срина, та да е почнал да се възстановява?
  • 3 Верно ли

    4 5 Отговор
    Хахаха, нищо не е паднало. Всеки,който има пари иска да инвестира в имот, което е най-сигурно и доходоносно.Но “ганчо” в Бг няма как да го разбере това..

    Коментиран от #8

  • 4 Умен

    2 2 Отговор
    От два дена следа пазара в София. За тези 2 дена са се появили над 200 нови обяви. Няма спад на броя обяви а само растеж. Правете си сметката

    Коментиран от #6

  • 5 Грую

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Спас":

    Там е пазарна икономика, а тук е пъдарна. Тук когато има търсене цените се вдигат, а когато няма пак се вдигат за да се избият разходите и затова когато настане баш криза т.е. като им се разсъхне бъчвата, то тогава направо всичко се срива. Да поясня - при пазарната икономика най-големият инвеститор в държавата са хората и предприятията, които те създават и в които работят, а при пъдарната икономика най-големият инвеститор са изпъдените от политиката на управляващите граждани на държавата, които работят в чужбина и пращат пари за да издържат близки и роднини в България, както и да купуват имоти разбира се. Точно поради тази причина се получи такова вцепеняване, когато стотици хиляди българи се завърнаха от чужбина в България по повод кризата с коронавируса- разпадаше се основния стълб на пъдарната икономика - парите на изпъдените българи на работа в чужбина и затова Бо'ко не можеше да спи. Ама той сам си е виновен защото преди това усилено ги канеше да се върнат в България и виж Господ взе, че го чу и му ги върна! То затова хората са рекли, че човек трябва да внимава какво си пожелава за да не вземе да се сбъдне наистина!
  • 6 Умен

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Умен":

    Вече са над 400 за 2 дена!

    Коментиран от #7

  • 7 Умен

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Умен":

    прибавете още 50-ина нови обяви.
  • 8 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Верно ли":

    Ето аз имам пари но няма предлагание не мога да купя нещо все ме изпреварват кажи къде има свободни жилища за да си купя иначе си прав руснаци и англичани купуват като луди

    Коментиран от #9

  • 9 guest

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ново":

    Англичаните купуват само на много ниски цени, а руснаците в момента разпродават.Това е в резултат от законовите промени за придобиване на имоти от чужди граждани, не толкова че нямали пари. Миналата седмица ходих за една къща на руснак, брокерката каза че разпродавал всичко, а човека купувал на килограм има много апартаменти, в Поморие,Несебър, Сл. Бряг, къщи и парцели. Но цените на които продават са по-високи от тези на който продават българите. Сега четох, че има предложение в Русия за отпадане на двойното гражданство, ако го приемат, скоро няма да има никакви покупки от руснаци. Така че споко, скоро и твоя ред за покупка ще дойде