Last news in Fakti

9 Април, 2020 11:45 2 450 9

Още 1 млрд. USD са нужни на тази платформа

  • airbnb-
  • капитал-
  • помощ
Още 1 млрд. USD са нужни на тази платформа - 1
Снимка: Shutterstock

Airbnb се нуждае от още 1 млрд. USD, за да преодолее кризата в туризма, предизвикана от пандемията с коронавируса. До момента две големи компании – Silver Lake и Sixth Street Partners са инвестирали 1 млрд. USD в платформата за краткосрочно наемане, но последната продължава да е „на лов“ за още инвестиции като води преговори за набавянето на още 1 млрд. USD. Парите са необходими с цел изграждането на „предпазна мрежа“, докато коронавирусът отмине и Airbnb отново заработи с предишното си темпо.

Ръст от 12 се наблюдава в инвестиционния интерес към компанията, посочва в свои материал изданието The Wall Street Journal, спрямо 10% в края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохохо

    6 3 Отговор
    Пак ни занимавате с глупости.

    Коментиран от #5

  • 2 Шекспир

    9 2 Отговор
    Тези млрди за нищо ги нямат.На всеки са му нужни по няколко

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шекспир":

    При заплата на 1 обикновен служител 100-150 000 годишно , щото това са основно софтуерни и хардуерни специалисти и над 13 000 служители тоя милиард не стига даже за половината годишни заплати !!!
  • 4 James

    7 1 Отговор
    Някой да ми обясни за какво са необходими 1 милиард на софтуерна платформа? Даже и да имат 10 000 души с по $100k заплата, които пишат код (ха-ха), спокойно могат да замразят R&D за няколко месеца.

    Коментиран от #7

  • 5 Мрънкалото

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хохохо":

    Кой те кара да ги четеш?
  • 6 Арх Весела Мирянова

    5 3 Отговор
    Да фалират! Пиявици! От AIRBNB наемите и ценита на малките апартаменти в центъра станаха абсурдно високи! Може ли едни 45 квадрата на партер в 100 годишна сграда да струват 120-130к е евро?! Само защото са били в центъра и ще ги даваш на туристи за по 20 евро наощувката, щото нямат пари за хотел. Айде фалит!!!
  • 7 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "James":

    Първо не са 10 000 , а над 13 000 !! Второ явно нямаш представа как работи сайта и че има вече още два-три подсайта , специализирани за специални видове имоти ! Трето когато направиш резервация или платиш , парите и данните от картата отиват в сайта , а той се разплаща със хазяина чак след като напуснеш и потвърдиш , че си получил това за което си платил , тоест той върши работата на цяла банка и туристическа агенция едновременно !!! Само обработката на финансовите данни изисква техника , оборудване и ниво на персонала като от банка от топ 50 на света , иначе досега сто пъти да е пробит и да е гръмнал скандал с милиони източени карти !! И още мнооого работи , за които си нямаш идея даже !!! Като било толкова лесно що не спретнеш едно сайтче и да ги разбиеш ??!!

    Коментиран от #8

  • 8 ТримаСтудента

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    За справка, трима студента за 3-4 месеца могат да направят всичко така "сложно" което сте описали. Така че с тези "топ технологии"... звучите като техен рекламен агент.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "ТримаСтудента":

    Ама какво чакате , бързо към Студенски град и не трима , а 300 студента само срещу 1000 лева за 3-4 месеца и ще ги разбиете тия американци , дето нищо не разбират , ххахаххахаххахахха !!! Пък и всичките тъпи банкери дето харчат всяка година милиарди за киберсигурност , а можело с 3-4 студента за 3-4 месеца , ахаххахаххахах !!! как може хора , дето с компютър могат само да драскат идиотии по форуми да се имат за "по-разбирачи" от хора , които са успели да управляват милиарди и то от години !!! направо Ганя не , ами извънземни да дойдат , ще им кажат , че могат по-лесно и евтино от тях , боже опази !!!