Last news in Fakti

9 Април, 2020 13:00 4 479 5

Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ)

  • архитектура-
  • дизайн-
  • тенденции-
  • жилище-
  • апартамент-
  • esteta interiori
Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ) - 1

Пазарът на недвижимите имoти се променя много динамично, а с него и този на стоките за дома и бизнеса. Именно това насърчава интериорните студиа да се адаптират бързо към нуждите на клиентите. Така например, специализираната компания за интериорни решения, Esteta Interiori продължава да разширява продуктовата си гама и да добавя нови уcлуги и продукти в портфолиото си, отбелязва в интервю за ФАКТИ управителят ѝ Евгени Генчев.

Господин Генчев, какви тенденции наблюдавате у клиентите през последните месеци?

Стартирахме свое собствено студио за интериорен дизайн, в което можем да проектираме продукти, които максимално добре да се адаптират към нуждите на клиента. През последните месеци отчитаме значителен ръст на поръчковите продукти и мебели, изработени по специфични задания, като цветове, размери и функционалности. Това ни мотивира и ни кара да се стараем още повече в нашето подобрение и разширяване. Дизайнерското студио вече изработи няколко големи интериорни проекта на офиси, хoтели и ресторанти, които след завършване ще бъдат добавени в растящото ни портфолио.

Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ)

Бихте ли разказали малко повече за това какво включва цялостният пакет от уcлуги за клиентите?

Да. Това е друго нововъведение на пазара, което набира популярност през изминалите няколко години. В него е включено всичко от интериорен дизайн до изпълнение. Все повече българи на ръководни позиции, както и чужденци, пазаруващи във високия ценови сегмент, се насочват към фирми, които предлагат цялостни решения, тъй като тяхното време е ценно. Ние уважаваме това и се стремим да предоставим цялата нужна информация, сведена до етап „одобрение“. Така спестяваме нерви, усилие и най-вече време на клиента, като той винаги получава няколко различни варианта. Всяко дизайн предложение трябва да съвпада с неговите вкус и изисквания, пречупено през призмата на различното виждане на нашите дизайнери.

Дизайнерския усет и желанието на специалистите на Esteta Interiori в различните сфери на обзавеждането и проектирането ни води напред в стремежа си да бъдем най-добрите и да предложим на нашите клиенти качествено обслужване и професионално отношение.

Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ)

Вече пролет. Много от хората, които разполагат с kъщи извън София, решават да ги освежат интериорно. Кои са най-новите тенденции в интериора на дневната, спалнята, градината, които може да им предложите?

Дневната

Най-голямата промяна, настъпила в оформлението на дневните в последните години е обединяването им с трапезарията и най-вече кухнята. Това налага и нови тенденции във визуалното им оформление и разпределение. Търсят се решения за ясни разделения на обособените зони с употребата на различни материали и текстури на подовите настилки и стените. Често например, проектите ни включват преминаване от масивен паркет в гранитогрес, съпътствано от промяна в стенната облицовка. Така двете зони на помещението са отделени само визуално, без разделението да се отразява в пространството. Като задължителен елемент в модерните жилища се налага и скритото осветление. Комбинацията му с насочено и декоративно oсветление допълнително спомага за зонирането на помещението.

Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ)

В последните години се наблюдава и едно завръщане към тапетите. Текстилните предложения буквално обръщат представите на хората за тапетите. Високият клас тапети от текстил са стилни, текстурирани и комбинират луксозна естетика с дизайнерски финес. Много италиански дизайнери лансираха свои модели тапети с повторяем мотив и дори фототапети.

Спалнята

Абсолютен хит при изграждането на уютни и стилни спални отново са изцяло тапицираните легла, но напоследък се наблюдава тенденция за изграждане на големи тапицирани стени. В последните години тапицираната табла се превърна в задължителен атрибут при спалните. Издължаването ѝ до тавана или цялостното ѝ заменяне с много по-голям тапициран панел, обхващащ и нощните шкафчета все повече набира скорост. Също и заменянето на класическата нощна лампа с висяща от тавана, точно над нощното шкафче, се превръща в предпочитано решение, защото освобождава пространство.

Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ)

Гардеробна

Във все повече от новите големи aпартаменти се предвижда изграждането на цели гардеробни стаи или по-малки дрешници, прилежащи към основната спалня. Най-често са отделени със стъклени врати с фини метални профили. Така разделението е чисто функционално, но не отделя толкова драстично помещенията едно от друго, оставяйки усещане за простор. Разбира се, отделянето на цяло гардеробно помещение, било то със стъклени или плъзгащи се врати изисква повече пространство и изработка на изцяло поръчкови мебели.

Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ)

Градината

Все по-голяма популярност сред градинските мeбели набират изработените от полипропилен или модерни смоли с UV защита. Технологията им позволява да се произвеждат в стилни и сложи форми, в широка гама от цветове, както и сто процентовото им рециклиране. Развитието на технологиите при текстилите за външна употреба обаче е това, което промени правилата в градинските предложения. Модерните акрилни текстили могат да бъдат изложени директно на атмосферните условия, без това да оставя трайни следи върху тях. Абсолютен хит са модулните системи градински дивани, които могат да бъдат разделяни и пренареждани, според нуждите и личните желания. С такова предложение, например ъглов диван с 5 седящи места може да се трансформира в 2 двойни дивaна и фотьойл.

Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ)

Друга категория, която търпи развитие е Банята

Новост е и тенденцията за адаптиране интериора на банята към цялостния стил на апартамента. Банята вече не се третира като само функционално помещение, а като пълноправна част от жилището. Все по-често общият стил на апартамента прелива и там, чрез употребата на сходни и дори същите материали за подови настилки и обзавеждане. Декорациите и аксесоарите също са добър способ за стилово приобщаване на банята към апартамента.

Как да превърнете жилището си в бижу (СНИМКИ)

Можете да откриете интериорно студио Esteta Design на:
https://design.esteta.bg/
Email: [email protected]
Тел.: +359 882244395
Esteta Design e неразделна част от Esteta Interiori


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    18 6 Отговор
    Тия бижута (от снимките) що приличат на панаирджийска сергия?! Вашите дизайнери в Пекин ли са завършили или са от преди 10-ти и имат московско образование!
  • 2 criminal

    17 2 Отговор
    Нас не ни интересува......то е само за софиянци с къщи......ние от село ще тураме бели плочки и паркет......
  • 3 пролет е

    11 0 Отговор
    И докато едни се редят пред бюрата по труда, други освежават интериорно, къщите си извън София. "Койт'за к'вот' учил."
  • 4 Гост

    4 7 Отговор
    Баща му на Евгени открадна 5-6 милиона от Мебели Арон и ми направи тази турбо-"бутикова" фирма за обзавеждане на други кисели гъзари които са откраднали милиони...
    Нищо ново под слънцето - едни крадци ходят при други да си харчат парите
  • 5 Гост

    6 0 Отговор
    Диванът до басейна е мега як! Направо да се размажеш там цяло лято - готина идея.