Last news in Fakti

28 Март, 2020 17:23 11 156 19

Как да възпрем вируса да попадне в белите ни дробове, ако сме се заразили?

  • вирус-
  • бели дробове-
  • пневмония-
  • гаргара

Правете гаргара с дезинфекционни разтвори

Как да възпрем вируса да попадне в белите ни дробове, ако сме се заразили? - 1

В мрежата се разпространяват препоръките на италианския лекар Лидия Рота Вендер относно коронавирусната епидемия.

„Коронавирусната инфекция не причинява настинка с хрема или мокра кашлица. Сухата кашлица е отличителна черта на новия вирус. Коронавирусът не издържа на топлина и умира бързо, затова трябва да се консумират горещи напитки или просто гореща вода през целия ден, те неутрализират вируса", казва медикът. "Трябва да измиете добре ръцете си със сапун и вода, да избършете със спирт повърхността на нещата, с които влизате в контакт у дома."

Вирусът в началото на заболяването причинява възпаление в гърлото и усещане за сухота. Този симптом може да продължи няколко дни.

Вирусът се разпространява чрез влага, присъстваща в дихателните пътища. Той се спуска в трахеята и навлиза в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава 5 или 6 дни. Човек развива признаци на пневмония - висока температура и задух. Обикновената настинка не е придружена от такъв ефект.

Лекарят отбелязва, че предаването на вируса обикновено става при директна инфекция. Вирусът живее на ръцете около 10 минути, през това време е важно да не търкате очите си, да не докосвате носа, което позволява на вируса да проникне в гърлото.

Ето защо се повтарят толкова често препоръките: мийте ръцете си често и ги дезинфекцирайте.

Лекарят също съветва да си правите гаргара с дезинфекционни разтвори, те елиминират или минимизират вируса, който може да проникне в гърлото.

Той ще бъде отстранен преди да влезе в трахеята, а след това в белите дробове. Също така си струва редовно да дезинфекцирате клавиатурата, компютърната мишка, волана на автомобила.

Всяка сутрин си правете този прост тест: вдишайте дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако направите това без кашлица, без затруднения, това показва, че няма фиброза в белите дробове и показва липсата на инфекция.

И още нещо: трябва да се уверите, че е мокро в устата и гърлото: трябва да отпивате глътка вода поне на всеки 15 минути.

Ползата от това е това: ако вирусът попадне във вода или други течности през устата, той преминава през хранопровода в стомаха, където стомашните киселини го унищожават. Ако не пиете редовно, тогава вирусът може да попадне в трахеята, което е опасно.

Генадий Онищенко, бившият главен санитарен лекар на Русия, пък разказа за начините за предпазване на тялото от коронавирус.

Той отбеляза, че единственият начин за лечение на коронавирус е да победи имунната система. Когато тялото води такава борба, самият човек може само да облекчи симптомите на болестта.

Говорейки за начините за предпазване на тялото от коронавирус, Онищенко каза: всеки продукт, който укрепва имунната система, е полезен. Изборът на такъв продукт е за човека въз основа на собствените му вкусови предпочитания.. /zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в кратце

    34 12 Отговор
    Как да възпрем вируса да попадне в белите ни дробове, ако сме се заразили? Бръкнете си с цяла длан в устата,хванете го за опашката и така докопали се до него го изтеглете веднага навън. После шут в задника и да го няма .

    Коментиран от #11

  • 2 Рошко

    10 1 Отговор
    Браво вени, и ако има начин да се изпити едно хубаво човек, с вируса е свършено, без хапчета и химии и имунната система се закалява
  • 3 Рошко

    12 0 Отговор
    Изпоти имам предвид
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Geo

    20 0 Отговор
    Лекарят също съветва да си правите гаргара с дезинфекционни разтвори

    А ракията минава ли за дезинфекционен разтвор - казаха че разтвор на спирт ставало но нещо не ми се услажда като домашната ракийка

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ръмпези

    15 1 Отговор
    ГЪРГАРА С РАКИЯ ,СЛЕД ТОВА ОТПИВАТЕ ЯКА ГЛЪТКА, АКО СЕ ЗАДАВИТЕ ОЩЕ ПО ДОБРЕ.КАШЛИЦАТА Я ИЗХВЪРЛЯ И ОНИЩОЖАВА НАПЪЛНО.....
  • 8 Доко Даков

    14 0 Отговор
    Ама това тази специалистка ли е,където всяка нощ ни учи,как да правим че.ии..
    И кога стана вирусолог....надарено момиче ей.
  • 9 Аби кви гаргари ше правим с веро бе😂😂

    10 0 Отговор
    Пиеш ракия до припадък и вируса е мортус😂😂😂😂😂😂😂
  • 10 Рошко

    12 0 Отговор
    От толкова мн разбирали от алкохолна медицина, викам болниците да ги направим казани за варене на ракия, поне ше са умира не от болест ами от пиянство
  • 11 А ше ме ухапе ли по пръста

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "в кратце":

    Като го фана да го тегля😂😂😂😂😂
  • 12 Гражданин

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Geo":

    Става ако е над 60 градуса
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Другия с коня

    10 2 Отговор
    Препарата за Дезинфекция се нарича Антикоронавируслийка....55градусова двойнопрепечена с витаминозна салата,която включва настъргани моркова два,настъргани ряпа половинка,един изведен лимон и олио от гроздовия семки....малко сол...Разбъркваш...Държиш на най-ситното на рендето като сттржиш....Наздраве....Първо джабуриш,после гълташ....Наздраве....
  • 15 ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

    20 1 Отговор
    Които Доказват Колко Нефелна е Съвременната Западна Медицина. Просто Ужас!!!!! Няма лошо да се гаргарите с дезинфекционни разтвори, Но ТЕ НЯМА ДА ПРЕДОТВРАТЯТ ИНФЕКЦИЯТА, а само леко ще намалят гърлениге симптоми. А Причината е, че Всяка Вирусна инфекция е Вътреклетъчна и тя се разпространява предимно от Клетка в Клетка. Заразява се постепенно Цялото Тяло, Всички Органи. Второ - стомашният сок Не Убива вируса. Установен е във фекалиите, така че не е вярно, че ст. Сок го убива. Тези твърдения са Неверни.
    По- добре е да се вземат много витамини, минерали и имуностимулатори, които се продават свободно във всяка една аптека, но по- добре - пресни плодаве и зеленчуци, пилешка супа и движение на чист въздух, в случая на терасата...

    Коментиран от #16, #17

  • 16 kimi

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ":

    Те пък едни пилета-мутанти,а за плодовете и зеленчуците да не говорим.
  • 17 Другия с коня

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ":

    Всички знаем,че това което пишеш е вярно.Така е.Но между сериозното и ежедневието,между чувството за Безпомощност и Надеждата стоят неща,които и да не помагат,поне не вре...дят.Желаем на всички Късмет....Живи и здрави след победата над Вируса....Наздраве...
  • 18 Правете гаргара с

    3 4 Отговор
    Антифриз ! Трепе наред вирусите !
  • 19 антрашпиц

    3 1 Отговор
    Аз затуй карам на бира цял ден,че да ми е влажна устата и вируса да ходи към стомаха и киселините да му таковат майката.Вечер даже го тормозя с ракия.За сега..има ефект,и това ме окоражава!