26 Февруари, 2020 18:09, обновена 27 Юли, 2022 15:35 7 622 18

Как живее средната класа в Индия (СНИМКИ)

  • индия-
  • домове-
  • индийци-
  • средна класа-
  • начин на живот-
  • жилища

Жилищата на обикновените индийци всъщност доста приличат на европейските

Как живее средната класа в Индия (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Знае се, че Индия е страна на контрастите и тук съжителстват изключителен лукс с невероятна мизерия. Покрай това хората като че забравят, че в страната има и средна класа, която всъщност е и най-многобройна. Успях да гостувам на няколко такива индийци от средната класа и си създадох впечатления как живеят те, разказва в профила си в социалната мрежа българка, която е пътувала много пъти до азиатската страна.

Как живее средната класа в Индия (СНИМКИ)

Къде да търсите апартамент под наем в Индия? Има много сайтове, просто напишете апартаменти в Делхи под наем, а опциите за google ще дадат поне 10 броя. Все още има опции за групи във Facebook, те често не дават под наем целия апартамент там, а само една от стаите. Това е, ако търсите сравнително бюджетна опция без никакви договори със собственика, депозит и за кратко време, пише в публикацията си пътешественичката.

Как живее средната класа в Индия (СНИМКИ)

Апартаментите могат да бъдат 1bhk, 2bhk, 3bhk и т.н. BHK е съкратено за спалня - спалня, коридор - хол, кухня - кухня. Вероятно 1bhk ще бъде придобит от младо семейство, семейство с деца ще избере поне 2bhk за цял живот. Но индийците, разбира се, ще предпочетат дома си пред всеки апартамент, дори и малък.

Е, да отидем да видим снимките на стаите. Първата стая, която влизате, когато влизате в индийски апартамент, е хол или, както се нарича тук, зала. В залата ще има диван и няколко фотьойла, маса за чай. Понякога залата може да се комбинира с трапезарията. Кухнята обикновено е отделена, но рядко има врата към кухнята. В кухнята обикновено има малък балкон. Направено е да поставите пералня там и да миете съдовете. Съпругата мие чиниите там, а не в мивката.

Как живее средната класа в Индия (СНИМКИ)

В кухнята газта често е от бутилка, въпреки че сега има много газопроводи. Често индийците не искат да се свързват с газопровод, страхуват се, че газопроводът ще се повреди и ще останат без газ. Електрическите печки изобщо не се уважават, това може да бъде само принудителна мярка. Също така в кухнята определено ще има воден филтър.

Допълнителни спални. Спалните имат големи двойни легла. По-добре е подглавницата да е кралска, красива, така че да се вижда отдалеч. Спалнята може да има самостоятелна баня. В двоен апартамент ще има точно две бани: споделени за гости и стопанин.

Как живее средната класа в Индия (СНИМКИ)

Това, което ме изненадва и най-много ме дразни, е, че тоалетната е поставена в най-отдалечения ъгъл, а преди това в стената е сложен душ. Вече съм свикнала с факта, че водата се излива директно на пода, но защо не инсталират душа в ъгъла, така че да не се налага да си проправите път през локвите на пода до тоалетната.

Как живее средната класа в Индия (СНИМКИ)

Често те все още правят тоалетна в основната баня, а като другата, и то масово използваната, представлява дупка в пода. Индийците не могат без такава индийска тоалетна; те смятат, че тя е по-полезна. Вани в индийските домове са много редки, всички се мият само под душа. Топла вода идва от бойлерa, но я използват само през зимата. През лятото водата от слънцето се загрява почти до вряла


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    39 4 Отговор
    Сигания
  • 2 Краси Каракачанов

    27 2 Отговор
    Търговията с паспорти върви добре, скоро от индийската средна класа ще си имаме поне няколко Цар Кировци!
    Хайде сега да бягам до Билата, че ще затвори... нямам цял ден да се разправям с вас, аз съм военен все пак.
  • 3 Хахаха

    21 2 Отговор
    Циганска работа
  • 4 Махараджата

    19 2 Отговор
    В дупка на пода по- лесно се сере, щот се изпъва лайнопровода. И сереш на комшията от долния етаж.
  • 5 Ачо

    11 15 Отговор
    не ми изглежда като цигания, а и аз май не съм циганин, това е най-голямата демокрация в света, нито са нахални, нито са арогантни, нито ще тръгнат да те дискриминират заради религията ти, познавам индийци и са много готини хора

    Коментиран от #13

  • 6 ОТ статията

    28 0 Отговор
    не разбрах как живее средната класа в индия???

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТтТ

    7 1 Отговор
    Факти в БГ средната класа живее в лукс, хибридна информационна агенция!!!
  • 9 ЦИГАНИЯ ДО ШИЯ

    12 1 Отговор
    И НАЙ-ВЕЧЕ ГНУСОТИЯ...ЦИГАНИНА СИ Е ЦИГАНИН КАКТО И ДА ГО ВЪЗПИТАВАШ...МИЗЕРИЯ...
  • 10 то тука няма че там ли

    2 0 Отговор
    Що в друсия средна класа има ли май НЕ , или са много богати крадливи олигарси или много бедни комуно мишки дето се чудят с какъв спирт да се балсамират след работа.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ОТ статията":

    Те така те......
  • 13 Ех, явно от милиард и половина

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ачо":

    си срещнал по-свестничките. За твои сведения точно заради религия в момента се бият. Има и статия във Факти.бг
  • 14 Монката

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "то тука няма че там ли":

    Явно мизерните в градовете водят за средна класа
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ДОКО

    1 0 Отговор
    ЖИВЕЯТ КАТО В БАНКЯ..ЕДНО КЪМ ЕДНО
  • 17 Прилича ми на бардака

    2 1 Отговор
    На съсетката, малко е променен, но все същия,, коптор,,...! (Но пак е по добре от срутената къща на село..!)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.