Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 15:36 3 061 22

Руски тийнейджъри бяха арестувани, преди да убият десетки

  • тийнейджъри-
  • русия-
  • атентат-
  • тероризъм-
  • ученици-
  • саратов-
  • бомби

Руските служби предотвратиха атентат

Руски тийнейджъри бяха арестувани, преди да убият десетки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двама тийнейджъри бяха задържани в руския град Саратов по обвинения, че подготвяли нападение срещу училище със самоделни взривни устройства и огнестрелни оръжия, предадоха руските медии.

Младежите са родени през 2005 г. и са с руско гражданство. Те били активни в интернет сайтове, в които се възхвалявали масовите убийства и самоубийства, уточнява руската Федерална служба за сигурност.

Учениците планирали да нападнат училище в Саратов. Те били задържани в бивше бомбоубежище, където съхранявали пушка и имали намерение да направят експлозиви, следвайки инструкции в интернет. По време на разпитите единият от тийнейджърите казал, че иска да убие 40 души.

Oт 2018 г. насам Федералната служба за сигурност е предотвратила 50 планирани атаки срещу училища и е разбила 150 групи на млади екстремисти, които са били активни в интернет. В края на 2018 г. 18-годишен застреля 20 души, преди да се самоубие по време на нападение в училище в град Керч на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    14 17 Отговор
    защо не пишете за "германските" терористи как УБИХА, а не за въображаеми руски случаи?? )) Изгодно ви е, а??

    Коментиран от #11

  • 2 Ивайло

    21 1 Отговор
    Полудяха дечурлигата с тия простотии, с които ги залива интернет!!!
  • 3 Цялата русия

    14 16 Отговор
    в една статия. Има много добра песен "Путин версия реалистичная "Дядя Вова мы с тобой!" Там е показано всичко от бояръшника, пропагандистите до детския промит мозък

    Коментиран от #15

  • 4 Бесен Язовец

    23 3 Отговор
    Сега ще им скършат крачката и интернират в Сибир най близкия град ще е на 1000км през блата и гъсти гори зимата (-50°)целзий честито честито на младите бомбаджии от Саратов!
  • 5 БОЛШЕВИК

    18 9 Отговор
    Младите наркоманчета в краварника са по успешни!
  • 6 Комуниста

    22 10 Отговор
    През социализма такива ги пращаха в Белене, Ловеч, Скръвена 1989г ги изкараха дисиденти и мъченици на демокрацията и жертви на социализма!
  • 7 Арахангел

    9 4 Отговор
    Скапаняците туристи, които шарят насам-натам из държавите ще унищожат човечеството!Отменям /забранявам/ парада за 9 май в Москва, заради целувките на Червения площад и чумата, която може да тръшне лидерите там! Също забранявам целувките и сбирките в Брюксел. Бойко и Путин ще останат нецелунати тази година, а Радев пак няма да присъства на военен парад! 😂😂😂На българските комунисти нареждам /заповядвам/ да тръпнат в очакване пристигането на новичките ни f-16, защото други самолети няма да могат да видят, нито на руски, нито на български парад повече!!

    Коментиран от #10

  • 8 Жанбо

    7 2 Отговор
    Инсинуации и активни мероприятия на службите. На всичко са способни.
  • 9 Руски православни ценности

    13 11 Отговор
    Училището е враг на християнството. Затова тези православни свини планират атаки в училища. Като намесим и бояришника и картинката се изяснява.

    Коментиран от #12, #21

  • 10 Можеш да заповядваш

    5 10 Отговор

    До коментар #7 от "Арахангел":

    само на голямата си тъпа тиква да ръси по-малко простотии. А,български Фи 16 можеш безконечно да ги гледаш ама само на картинка,не можа да ти загрее папеаския реотан,че платихме такса спокойствие на мутрите от Сращ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОНТРАТА

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "Руски православни ценности":

    То на тези ценности май първоизточника им е католическия- обор и разнасят като зараза,, ценностите " си по останалия Свят!
  • 13 Обикновен човек

    10 3 Отговор
    Едно време по времето на соца пишеха:американски войници се напиха с КОКА КОЛА и избиха хиляда мирни граждани!!!Може би е било вярно това ,но преди 1903 година когато Кока колата съвсем законно е съдържала 0,27мг на 0,330л КОКАИН!!!
  • 14 free man

    14 2 Отговор
    До по-горе писалите:вие българи ли сте,или руснаци и американци?!Защо веднага скачате с/у едните,или другите?Хайде да си гледаме нашата градинка,да си работим за нашият просперитет и да спрем да се дърляме...Мислите ли,че на тях им пука за дребнавите ни дивотии?!Или сипете едно питие,хвърлете табличка със съседа/може и нещо друго със съседката/.Стига с тази злоба,нека се държим като възпитани европейци/ако ви е възможно/.
  • 15 Сесерем

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Цялата русия":

    Гетото в клипа е българско. И точно тогава пее южна граница. Ахаха
  • 16 оня с коня

    10 9 Отговор
    Такава е МРАЧНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ в Държавата УЗОРПИРАЛА БЪЛГАРИЯ за цели 45г - резултат от Безпримерното СВЕТЛО УПРАВЛЕНИЕ на Путин.А че ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ЛОШО - 2 мнения няма,защото ОГРОМНАТА ПРОПАСТ между 1% ОЛИГАРСИ и 99% БЕДНИ в Русия вещае единствено РЕВОЛЮЦИЯ на "Живот и смърт"!
  • 17 Обективно

    7 6 Отговор
    Нормален ден в хубава Русия... Там вече чисто са изпушели. И ние милеем за тези диваци?
  • 18 Ибн ал Ебн

    2 1 Отговор
    Най вероятно са правоверни младежи,стояли на сухо или правили сех помежду си и затова искат да отидат при девиците.
  • 19 Браво на Путин, най добрия президент

    3 1 Отговор
    Така трябва, да ги избиват малките извергчета като се правят на големи и си играят с играчки за големи ще трябва да носят отговорност като големи нали така:-)
  • 20 Макаренко

    3 2 Отговор
    В Хуйлостан лумпени много - другия път ще успеят...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    0 0 Отговор
    Eдна четвърт от руските мъже умират преди да навършат 55 години заради обичта си към алкохола и по-специално към водката, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на публикация в сп. "Лансет".Учените, ръководени от Ричард Пето от Оксфордския университет, са проследили около 150 хил. руснаци в градовете Барнаул, Бийск и Томск от 1999 до 2010 г.До края на изследването 8000 от тях умрели.Направеният анализ показва, че рискът от смърт за мъжете до 55 години, които пият литър и половина или повече водка седмично, е 35 процента.Общо четвърт от руснаците умират, преди да навършат тази възраст, при 7 процента за мъжете във Великобритания и под 1 процент в САЩ.Очакваната продължителност на живота за мъжете в Русия е 64 години - сред най-ниските 50 в света.Колко руснаци пият литър и половина или повече водка седмично, не е ясно. Средно руснаците пият по 20 литра водка годишно, докато средно британците пият около три литра концентрат."Руснаците наистина пият много, но опасен е начинът, по който се напиват с водка и след това продължават да пият - каза Ричард Пето. - Преждевременната смъртност в Русия е уникална в Европа.Във Финландия и Полша също препиват, но рискът от смърт там не може да бъде сравняван с руския".Алкохолът отдавна е водеща причина за смъртността в Русия, а водката там е любимото питие. Тя е евтина, а по селата се произвежда и по домовете.Предишни изследвания установиха, чеповече от 40 процента от мъжете в трудоспособна възраст умират, защо
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания