Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 17:31 4 193 5

Изготвят план за защита на световната икономика

  • коронавирус-
  • рияд-
  • икономика-
  • г-20-
  • министри

Финансовите министри и управителите на централните банки от страните в Г-20 се събраха на двудневна среща в Рияд

Изготвят план за защита на световната икономика - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Финансовите министри и управителите на централните банки от страните в Г-20 се събраха днес на двудневна среща в Рияд, за да обсъдят състоянието на световната икономика и последиците от епидемията на новия коронавирус. Основната им задача е да създадат план за действие за защита на световната икономика.

Очаква се финансовите ръководители на 20-те най-развити икономики да обмислят план за действия с цел защита на световната икономика от въздействието на епидемията, както и начини за разработване на по-справедлива световна система на данъчно облагане в дигиталната сфера.

Участниците „ще дискутират за световните икономически перспективи и възможните политически отговори с цел насърчаване на растежа и превенция на рисковете от рецесия", заявиха организаторите в комюнике.

Ще бъдат разгледани освен това приоритетите на саудитското председателство на Г-20, включително "данъчните предизвикателства, произтичащи от дигитализацията на икономиката", се казва в документа. Тази сутрин започна симпозиум по въпроса на министерско равнище, след който се очаква министрите да заседават при закрити врати.

Форумът в Саудитска Арабия - първата арабска страна, застанала начело на Г-20, ще протече под председателството на финансовия министър на кралството Мохамед бин Абдула ал Джадаан и управителят на централната банка Ахмед ал Холифей.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ###

    16 5 Отговор
    G 19 да покажат среден пръст на САЩ и всичко ще върви като песен!
  • 2 розово

    12 2 Отговор
    Без Влади Горанов само си губят времето.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 така така

    1 2 Отговор
    То няма такова нещо – световна икономика. Има икономика на различни държави.

    Коментиран от #5

  • 5 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "така така":

    Напротив има-това са над националните корпорации, които се борят да бъдат над законите на отделните страни, за да може милиардите им свободно да циркулират, да плащат по възможност малки данъци или никакви. Целта е да забравим какво значи среден бизнес и средна класа. В този свят, в който има голяма вероятност те, глобалистите да победят ще има само много богати акули и бедна класа, която ги обслужва.