Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 14:54 1 216 3

Ботев с призив към Локомотив Пловдив, твърдо са против предложението на "смърфовете"

  • локомотив пловдив-
  • ботев пловдив-
  • футбол

Ето какво пишат от сдружението

Ботев с призив към Локомотив Пловдив, твърдо са против предложението на "смърфовете" - 1
Снимка: БГНЕС

Сдружение ПФК Ботев публикува отворено писмо към обществеността в Пловдив и в частност към градския съперник Локомотив. Чрез него канарчетата обявяват, че са твърдо против да играят на реконструиран стадион "Пловдив" заедно със смарфовете, каквото предложение имаше от Локомотив. Ето какво пишат от сдружението:

"Отворено писмо на сдружение ПФК Ботев към обществеността на град Пловдив:

Уважаеми съграждани,

Искаме да изразим, не за първи път, подкрепата си към решението на държавните и местните институции за инвестиции в общинска спортна инфраструктура.

При невъзможност на спортните клубове да осигурят средства за такава инфраструктура, намираме за напълно нормално това да се направи с публични средства, тъй като ползването ѝ ще бъде в полза на данъкоплатците.

В последните години в много градове на България се изградиха подобни спортни съоръжения. От страна на Футболнен клуб Ботев Пловдив, в лицето на неговите собственици (г-н Георги Самуилов и Сдружение ПФК Ботев), ясно са изразени одобрение и подкрепа за тази идея.

Бихме искали да се обърнем и към ръководството на ПФК Локомотив Пловдив АД, с призив ясно да изразят отношението си към:

плановете, с публични средства, да се дострои стадион Христо Ботев (с вече вложени от клуба над 10 млн лева);
да се изгради спортна база на ПФК Локомотив;
да се извършват текущите ремонти и подобрения в спортните бази въобще (зала Колодрума, ремонт на стадион Локомотив през 2019 и т.н.).

За да се спрат 30 годишните спекулации за стадион Пловдив - искаме ясно да заявим, че публиката на Ботев Пловдив си има собствен дом, той се казва стадион Христо Ботев!

Стадион "Пловдив" не е алтернатива на стадион "Христо Ботев" и това мнение се споделя от цялата "жълто-черна" общност.

Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МДТ

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб.

    Уважаеми господа, домакинства се в нещо собствено Ваше. Стадион "Пловдив" е общинска собственост (той не е общ) и няма проблем, който желае да го наеме и ползва. Така например Арда е символичен домакин на стадион "Лаута" и това не е проблем. Аз като данъкоплатец не съм съгласен да се финансира с моите средства Вашето стадионче.
  • 2 🐣🐤🐥

    3 0 Отговор
    От една страна имат право, да си откажат стадион, на който ще домакинства най-изнерващият ги опонент, но от друга... не беше нормално половината Пловдив да се пренесе чак в Бургас за мачовете с Астана, Жрински и Щутгарт. Господата от Ботев трябва добре да го обмислят и да поставят интереса на феновете си на първо място.
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Ние пък не сме съгласни да ви дадем от общите пари за собственият стадион. Държавата да направи стадион Пловдив, а вие, като толкова искате направете си и вашият. Във всеки голям град държавата да направи по един хубав стадион например:София, Пловдив, Варна, Бургас и др. Който иска собствен да си го прави. То в София, ако трябва да правят на всеки отбор, ще са 10.Така или иначе Б. Б. ви лъже всички, като ЦСКА. Накрая ще ви каже разберете се и пак ще сте с пръст у г...з, защото сте неспособни да се разберете.