20 Февруари, 2020 10:04 15 155 16

Адска катастрофа с 300 км/ч (ВИДЕО)

  • nascar-
  • daytona 500-
  • катастрофа-
  • 300 км/ч
Адска катастрофа с 300 км/ч (ВИДЕО) - 1

През последните две десетилетия, като че ли свикнахме да виждаме как вадят невредими пилоти от усукани до неузнаваемост коли. Този път обаче, по време на състезанието Дейтона 500 всичко се случи по различен начин.

След адска катастрофа, случила се при скорост от 300 км/ч, на спасителните екипи им трябваха 20 минути, за да извадят пилота от колата. Два часа по-късно от NASCAR съобщиха, че 42-годишният пилот от екипа на Roush Fenway Racing е в тежко състояние, но раните не били фатални.

Преминавайки последната обиколка на Дейтона 500, Райън Блейни получи силен удар от Дени Хамлин, което накара Блейни да се блъсне в колата на Нюман със скорост от около 300 км/ч.

Адска катастрофа с 300 км/ч (ВИДЕО)

В резултат на сблъсъка колата излетя, след което се обърна и започна да се пързаля по таван. В този момент друга кола се блъсна в автомобила на Нюман.

Екипът на Хамлин бе критикуван за бурното честване на победата, но собственикът на отбора Джо Гибс увери, че в този момент не е имал представа, че състоянието на Нюман е толкова тежко. Катастрофата с Нюман, както и други произшествия, са част от шоуто, което привлича фенове на автоспорта и дава адреналин на пилотите.

Ето защо състезанията от NASCAR са толкова популярни в Северна Америка, докато, например, усъвършенстваната Формула 1, критикувана за това от Джеръми Кларксън, е с все по-малко гледаемост сред зрителите. Вижте адската катастрофа със скорост от 300 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муууууу

    43 14 Отговор
    Те в NASCAR всички са дебили самоубийци,като във всички "оборни" спортове.Обикновено се насърчава алчността ,жаждата за надмощие и погубването на другия за"победа".
  • 2 Ивайло

    25 1 Отговор
    Ужас!!! С 300 км/ч да се премяташ таван-гуми си е жива гиначка!!! Добре, че колите са изцяло изградени като препазна клетка, че иначе ... тъжен помен!!! И пак е извадил късмет!!!
  • 3 Кольо

    49 7 Отговор
    състезание с един ляв завой, мн интересно нема що, като кеча. 😁😁😁
  • 4 111111

    64 9 Отговор
    Във Формула 1 поне карат и се състезават по писти където се искат умения завои леви десни, широки, тесни, бързи,бавни... В NASCAR карат само направо по една кръгова писта и въртят обиколки!!! Що за малоумен спорт?

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Ккк

    31 5 Отговор

    До коментар #4 от "111111":

    Краварски
  • 6 киро

    39 5 Отговор
    За Американците цмъртта на един е шоу за останалите ! Да им имам ценностите задокеански !
  • 7 Reptile

    14 4 Отговор
    Да разбираме, че кравоглавите-кухороги добитъци ходят да гледат катастрофи, а не съзтезания?!
    Нормално, като знаем, че футбола във вариант - ТУРСКИ ПЕХЛИВАНИН, наричан по онези земи - Американски футбол, е толкова любим и гледаем!
  • 8 да ви е

    11 2 Отговор
    Американска психо.дръжава,сбирока на света
  • 9 Гошето

    4 1 Отговор
    Само не знам как изчислихте, че удара е с 300 км/ч. Това се учи в трети клас ако не се лъжа...

    Коментиран от #10

  • 10 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гошето":

    Удара в мантинелата е с тази скорост а не с колата която го бутва !!! В този момент скороста на всички е била 300 км/ч . КАКВО ИМА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ ???

    Коментиран от #12

  • 11 РЗС

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "111111":

    Това, че ти харесва формулата повече, не означава, че в наскар не са нужни умения, даже напротив шушляк като теб ще се оака още на първата обиколка. Ти къде си виждал, в който и да моторен спорт да се кара и поддържа скорост от 300 км? Като чели в никой друг нали? Това, че ти не виждаш смисъл във тоя спорт далеч, не означава, че такъв няма. Сигурен съм на 100 процента, че ако те врътнат за една обиколка в наскар ще си промениш мнението завинаги. Прочети пилотите във формулата какво казват за наскар.
  • 12 Гошето

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    И ти си един професор. Първо прочети пак статията. След това ми кажи дали е все едно да "забършеш" мантинелата с определена скорост или да се учадириш челно в нея със същата скорост. Може и да не ми отговаряш...
  • 13 сори майна

    4 1 Отговор
    По тъпо от състезание на овал няма.. Публиката е там за да гледа кастрофи.. знате ли каква молитвата на Инди 500 - Боже дано да няма кастрафи, но ако има нека да са пред нас! И това е истина не се бъзикам, има гугъл.. Та до тук с интелекта на хамериканците, и начините им за забавление, бих казал аз!! Ф1 е непозната планета за техните елементарни интереси!!!
  • 14 гост

    1 4 Отговор
    Чудя ви се на акъла,на база на какво оплювате една нация ,която не разбирате ,от къде това самочувствие, може би сте най-културната и богата нация в света,че давате оценка на това какво харесват други.Може би си мислите ,че като оплюете някой друг това ви извисява над него,не мисля.

    Коментиран от #15

  • 15 видял

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    на базата на общата ни култура и разбиране за света, да на доста високо ниво сме по това спрямо други националности, независимо колко са богати или колко са много
  • 16 Дейба аз тая

    0 0 Отговор
    ...политика