Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 10:43 834 0

Трансфер на Али Соу в Китай пропаднал заради Коронавируса

  • али соу-
  • цска-
  • селекция-
  • трансфер-
  • коронавирус

Като цяло на ръководството на „червените“ са дали картбланш на доста агенти да търсят нов клуб на израсналия в Италия гамбиец

Трансфер на Али Соу в Китай пропаднал заради Коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Истерията със смъртоносния коронавирус, който плъзна по света от Китай, е повлияла и на селекционната политика на ЦСКА, съобщава Меридиан Мач. От „Армията“ много сериозно са работили по трансфер на нападателя Али Соу в Азия още от края на миналата година. След предварително проявен интерес от няколко китайски отбора е трябвало да се направи следваща стъпка и да се обсъждат конкретни оферти, но епидемията и наложените от Световната здравна организация мерки за нейното ограничаване са провалили евентуална сделка. Самият играч също не е бил склонен да пътува в Китай в този момент.

Като цяло на ръководството на „червените“ са дали картбланш на доста агенти да търсят нов клуб на израсналия в Италия гамбиец. Привлеченият от Киево 25-годишен нападател със сигурност можеше да вкара в касата на ЦСКА сума от порядъка на 3 милиона евро. По негова продажба продължава да се работи, но това вече може да се случи най-рано през лятото. Египетският Ал Ахли през зимата предлагаше 2 милиона евро за Соу, но от клуба настояваха за двойно повече. Интерес към него имаше и от Саудитска Арабия.

При очакваното откриване на ваксина срещу коронавируса и надеждите, че той постепенно ще загине със затопляне на времето, китайският футболен пазар отново ще е актуален за ЦСКА през юни. „Червените“ имат добри позиции, след като вече продадоха там и Фернандо Каранга и Мауридес.

Интересно е да припомним, че заради коронавируса на „Армията“ продължават да чакат и новия си автобус. Заради вируса дори доставките на стоки от Китай е спрян. Возилото е поръчано и се очаква да пристигне в България най-късно за началото на следващия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА