Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 10:37 2 127 2

Най-много се оплакваме от незаконно строителство

  • омбудсман-
  • отчет-
  • доклад-
  • незаконно строителство-
  • оплаквания
Най-много се оплакваме от незаконно строителство - 1
Снимка: М. Богданова

Най-голям брой оплаквания към столичния омбудсман софиянци са отправили по отношение на незаконното строителството и административното обслужване.

От отчета на дейността на столичния омбудсман става ясно, че до него през изминалата година са постъпили 152 жалби. Броят им бележи намаление спрямо 2018 г. с 35%, когато са постъпили 232 сигнала. Голямата разлика в сигналите е от факта, че в последните дни на 2018 г. са постъпили 92 сигнала от собственици на жилищни имоти срещу проекта за подробен устройствен план за „Младост 1 - Мусагеница“.

„В сравнение с 2018 г. през отчетния период има леко увеличение на жалбите и сигналите, свързани със затруднения при административното обслужване, устройство на територията и незаконно строителство, управление на етажната собственост. Намаление се наблюдава при жалби с предмет образование, социални дейности, шум, търговска дейност“, се посочва в отчета.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 златната рибка

    5 0 Отговор
    Варна - това е истината за административно обслужване и назаконно строителство!
    За едни може, за други не!
    Трябва да питате за ЧОВЕК, като в оная песен иначе НЕ!
    Законите и наредбите се прилагат по различен начин за всеки.
    Като им пуснеш жалба и се дразнят и те репресират чрез разни похвати. Не си им удобен, не мълчиш и им задаваш неудобни въпроси, като в друга песен.
    Дано скоро готиния човек се разходи и до Варна и влезне в администрацията да усатнови има ли порочни практики, корупция и др.
    А ако не може то по-скоро ще е, защото не желае.
    Ще се разбере скоро!
  • 2 Ироничен

    3 1 Отговор
    За броя си граждани, България е огромна страна.
    Проблемът е, че всеки селянин иска да се премести в град и да живее на центъра.
    Там са проблемите с голямото бутане.