Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 21:17 14 271 89

Катастрофата Идлиб: Последствията са ужасни. Също и за Европа.

  • идлиб-
  • катастрофа-
  • сирия-
  • война-
  • сащ-
  • европа-
  • башар асад-
  • чечения-
  • турция

САЩ до голяма степен се изтеглиха от Сирия, а Европа отново изглежда безпомощна да направи нещо

Катастрофата Идлиб: Последствията са ужасни. Също и за Европа. - 1
Снимка: Shutterstock

Случващото се в В Идлиб е равносилно на хуманитарна катастрофа, която светът игнорира. Кадрите от района, които всъщност би трябвало да ни разтърсят дълбоко, приличат много на тези от края на Втората световна война: дълги върволици от бежанци са се запътили през снега и в студа на север - вероятно към спасителната турска граница. Хората носят със себе си само най-необходимото.

Сирийският режим, подкрепян от руски самолети и проирански милиции, следва в Идлиб стратегията на изгорената земя. Хеликоптери обстрелват с касетъчни бомби болници и училища, пазари и жилищни блокове. Цели квартали са обезлюдени и превърнати в призрачни градове. Недвусмисленото послание гласи: В бъдеще тук не трябва да има живот!

Хиляди прогонени деца

Стотици хиляди беззащитни хора бягат от сирийската военна машина, която като валяк мачка всичко по пътя си. Хуманитарни организации смятат, че 290 хиляди от прогонените са деца. Всяка нощ те мръзнат, но за сирийския режим всеки в провинцията е "терорист". През последните години много хора от района избягаха в Идлиб - по-далеч от армията на Асад и насилието. По-отдалечено място, което да им предлага сигурно убежище, вече няма.

Руското ръководство се включва в това цинично отношение към хората, допускайки в Идлиб това, което самото то практикуваше в чеченската столица Грозни. А жестокият режим от Дамаск напълно се дискредитира. Който е вярвал, че с управляващите от Дамаск може да се преговаря за политическото бъдеще на Сирия, трябва най-накрая да се откаже от своята наивност. Асад и поддръжниците на неговия режим искат чрез бомбардировките да си осигурят страна, в която живеят само лоялни сирийци, а всички останали да бъдат прогонени. Но това няма да донесе спокойствие на страната.

В Анкара се опасяват, че близо от половината от населението в района на Идлиб, междувременно набъбнало до почти 4 милиона души, ще се прехвърлят в Турция, ако границата бъде отворена. Големият брой бежанци би дестабилизирал както страната, така и Европа, която на всяка цена иска и трябва да предотврати следваща голяма бежанска вълна. А това само показва как Русия може да влияе на Европа, когато се намира на ключова позиция на някой от мигрантските маршрути - както впрочем и в Либия.

В четвъртък президентите Ердоган и Путин разговаряха отново. Но този телефонен разговор не доведе до сближаване на позициите им. Турция започва една рискована игра и се опитва да отблъсне сирийската армия с военна сила отвъд 12-те наблюдателни поста, създадени да контролират примирието за Идлиб, за което се споразумяха Русия, Турция и Иран.

Нечестните обвинения от Германия

Така Турция прави услуга не само на себе си, но и на Европа. Но обвиненията, че при тази операция на турската армия биха могли да бъдат използвани и германски оръжия, са измислени. А когато Ангела Меркел предложи изграждането в Идлиб на къщички за 100 000 бежанци, срещу нея се изля вълна от ругатни. Европа отново е безпомощна и безсилна, макар всички ценности, към които се придържа тя, да са брутално погазени.

Това много напомня на войната в Югославия, когато Европа напълно безпомощно и бездейно наблюдаваше сръбските зверства. Тогава едва ултиматумът на безпардонния американски дипломат Ричард Холбрук спрямо сръбския диктатор Слободан Милошевич, както и последвалите американски бомбардировки сложиха край на геноцида.

Поведението на сирийския режим сега показва какво се случва, когато САЩ се оттеглят от ролята си на регулаторен фактор в даден регион. А Европа, самозваната пазителка на човешките права, бележи поредния си морален провал.

Райнер Херман, ФАЦ


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мама Меркел

    125 16 Отговор
    Мили талибанчета, елате в Германия.

    Коментиран от #32, #45

  • 2 Иван

    55 184 Отговор
    Сирийският народ бяга от асад и путя, които бомбят цивилното население. Защо сирийците не бягат към вътрешността на Сирия???, а бягат към лошата Турция??? Не спряхте да убивате цивилни, беззащитни жени и деца

    Коментиран от #6, #7, #19, #20, #65, #84

  • 3 КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ

    167 21 Отговор
    СЕГА ДА СИ БЕРЕ ГАЙЛЕТО.КОГАТО ГИ ХРАНЕХА И ВЪОРЪЖАВАХА ТИЯ ДЕТО СЕГА СА ОСТАНАЛИ В ИДЛИБ , А АСАД ОТСТЪПВАШЕ БЕШЕ ХУБАВО.СЕГА КОГАТО МАХАЛОТО СЕ ВРЪЩА Е КАТАСТРОФА.Е ЗАТОВА СЕ МИСЛИ ПРЕДИ ДА НАПРАВИШ НЕЩО, ДРУГОТО Е ЧЕ НА ГЛУПАКА ВСЕ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН
  • 4 Анти милиционер

    161 16 Отговор
    Пак гнусна еврейска пропаганда. К. за "израел"
  • 5 някой си там

    194 25 Отговор
    Толкова подлост, лъжи и манипулации събрани само в една статия! Ако Гьобелс можеше да прочете това, даже той щеше да се изчерви.

    Коментиран от #12

  • 6 АБЕ ИВАНЕ

    180 16 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    2 МЛН, БЪЛГАРИ ОТ АСАД И ПУТИН ЛИ БЕГАХА В ЧУЖБИНА?
  • 7 ТИ СИ

    85 26 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    АСАН НЕ ИВАН ! ИНТЕРЕСНО КАКВО ТЪРСИШ ТУК ? ИЗЧЕЗНИ КЪМ АНАДОЛА И НЕ ПРЕЧИ НА СТРАНАТА МИ !

    Коментиран от #21

  • 8 Nik

    139 22 Отговор
    От "Дойче веле"не съм очаквал нищо положително за Асад и руснаците!Много моля,да си приберат терористите в Германия и да оставят Асад и руснаците да си свършат работата докрай,тоест да се върне цялостта и суверенитета на Сирия!
  • 9 456

    128 19 Отговор
    Абсолютни глупости. Поредната пропаганда . Само вижте кой го е написал и които има малко разум,ще разбере че това са лъжи.
  • 10 Ханс картечаря

    32 102 Отговор
    От червенитге боклуци какво друго може да се очаква ? Изроди.
  • 11 az #Победа75

    132 18 Отговор
    "Случващото се в В Идлиб е равносилно на хуманитарна катастрофа, която светът игнорира." Винаги когато главорезите им ядат пердах, западняците вият на умряло....
  • 12 Последния софиянец

    91 9 Отговор

    До коментар #5 от "някой си там":

    Понеже е Дойче Веле, може да го е писал внука на Гьобелс.
  • 13 Путката

    59 7 Отговор
    Каквото повикало,такова се обадило.
  • 14 ФаКеНЮЗ

    82 12 Отговор
    Само като прочетох - "което самото то практикуваше в чеченската столица Грозни" и спрях да чета...

    Коментиран от #18

  • 15 Ххх

    92 11 Отговор
    Ах, колко им е мъка на такива като автора на статията, че отново американските бомби не могат да раздават демокрация, както в бивша Югославия. Само че сега в Русия не управлява впиянченият Елцин, или някакво негово подобие. Русия не гледа безучастно, и всички, които биха се осмелили да налагат удобни и послушни правителства, и да прекрояват международно признати граници, било чрез американските бомби, било чрез турските танкове си дават сметка, че може да опитат ноктите и зъбите на Северната мечка. Нещата от 1999 г. се промениха. "Просто свърши хубавото време, и дъждът вали" - както пееше в една своя песен Мими Иванова на времето. Е, и времето на еднополюсния свят и едностранно американско военно господство също свърши.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Хасан

    26 87 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Ами руснака не прави ли същото ..Грузия искаше да бъде част от еврооейския дом и НАТО и руснака нападна и окупира....Украйна също искаше да бъде в ЕС и НАТО руснака пак нападна и окупира Донбас ,анексира Крим ,уби хиляди православни братя и сестри

    Коментиран от #22

  • 17 Хасан

    24 63 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Защо сирийците не бягат към Асад и Русия уж да ги пази а бягат към Турция и Европа?

    Коментиран от #25, #46

  • 18 Жестоката истина

    15 61 Отговор

    До коментар #14 от "ФаКеНЮЗ":

    Вярно е руснаците избиха доста жени и деца там!
  • 19 Пенко

    76 14 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Иване,Иване да ядеш хЕя на Асад и Путя.
    Виж само колко минуса имаш,май си от много
    малкото идиоти,които вярват че,армията на
    Асад бомбардира ,болници,училища и пазари
    и само не терористи....
  • 20 Жестоката истина

    20 72 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Браво Иване, ето това е жестоката истина! Сирийския народ не бяга към сирийската правителствена армия а бяга от нея ! Руснаците както винаги ще избиват невинни цивилни в това са много добри!
  • 21 А. Хитлер

    10 55 Отговор

    До коментар #7 от "ТИ СИ":

    Не той е Иван и е умен а ти си прост русофилистик!
  • 22 Ххх

    62 8 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    О о о, Хасане, откога пък и на такива като теб започна да им става мъка за християнските братя и сестри. Нямам време за подробности. Но нека все пак ти припомня случая в Одеса, когато в някакъв културен дом украински националисти изгориха живи около 40 проруски демонстранти. Така че, не е лошо да си малко по - обективен, и да гледаш жертвите и от двете страни.

    Коментиран от #26, #82

  • 23 гост

    74 6 Отговор
    "когато САЩ се оттеглят от ролята си на регулаторен фактор в даден регион"???дойче веле вие сте идиоти.
  • 24 az #Победа75

    57 5 Отговор
    При подобни, крайно тежки ситуации за подопечната им проксипехота преди, западът редовно устройваше провокации я хим. атаки, я сваляше граждански полети..., сега обаче няма кой да се върже на подобни номера. В Белия дом е Тръмп, либералните глобалисти са в отстъпление... и войните, които те започнаха по света ще ги загубят!

    Коментиран от #29

  • 25 Ххх

    50 4 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Хасане, и в предишен коментар ти писах - шиити и сунити се мразят от векове. А в Идлиб в момента е концентрирано предполагам основно сунитско население, включително турци, населяващи северните райони на Сирия. Така че, съвсем логично ще бягат към Турция, а не към районите, контролирани от Асад.

    Коментиран от #27

  • 26 Хасан

    11 43 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    Добре де ако в Украйна има руснаци които искат всичко да е руско да си идат в Русия ...ние турците така направихме ..тия които спазваме българските закони си останахме тук а другите предпочитаха Турция

    Коментиран от #49

  • 27 Хасан

    9 31 Отговор

    До коментар #25 от "Ххх":

    4 милиона в Турция 1 милион в Европа ?! Това не е ли етническа чистка ??
  • 28 Иван

    37 5 Отговор
    Това германско иэчадие голем боклук бе...........може и евреин да е.
  • 29 pepy

    9 33 Отговор

    До коментар #24 от "az #Победа75":

    В другите сайтове явно е голяма скука и кремълското зомби "az #Победа75" се домъкна отново тук...

    Коментиран от #41

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Педимир Капутин

    8 43 Отговор
    Кремълския помияр ще се вози бавно в пикап !
    God bless America !
  • 32 Иван

    1 14 Отговор

    До коментар #1 от "Мама Меркел":

    Които са останали живи.
  • 33 Доналд Тръмп

    4 36 Отговор
    Путя , ще ти напълня анала с олово , като чушка с боб

    Коментиран от #78

  • 34 Смрадлива ватенка

    7 44 Отговор
    Кремль ще бъде превърнат в картофена нива

    Коментиран от #37, #47

  • 35 Сговнясана ушанка

    8 40 Отговор
    Всички русофили на сатурн
  • 36 Иван

    8 40 Отговор
    Това са руските гадове,където минат -пустош
  • 37 Иван

    2 38 Отговор

    До коментар #34 от "Смрадлива ватенка":

    Смърт на България,да живее Чърчил!
  • 38 Бачо Киро

    54 5 Отговор
    ХА! Идилците реват, га ядаа кифтеата не реваа, а? Га имаше лапачка от САЩ, тогава в Идил ко беше? Нормалните хора да не да караха мерцедеси? Нормални там отдавна няма, само терористи. Дете? Жена? Е кво, жените и децата не са с каузата и не правят поразии? Да бе ... Идиоти ... Кво ги съжалявате, изравнете всичко със земята и асфалтирайте после там. Който е имал акъл за 5 стотинки и не е искал да седи с ИДИЛ се е махнал много отдавна, всичко след това е в отбора ... Много ясно, че сега врякат, преди това САЩ си ги пазеха. Ердо малко ли петрол цапцароса със сина си от ИДИЛ? Сега всички били невинни агънца ...
  • 39 Некой

    31 5 Отговор
    По големи глупости не бях чел скоро!
  • 40 Рамбо първа кръв

    5 33 Отговор
    Жужето и Асад скоро ще ги пращам Саддам
  • 41 az #Победа75

    17 9 Отговор

    До коментар #29 от "pepy":

    Пиша коментари само в два сайта! Ако имаш проблеми с мнението ми, свиквай! Светът е такъв какъвто е! :))

    Коментиран от #43, #75

  • 42 Терминатор Две

    3 29 Отговор
    Да нахраним Жужето с ОБЕДНЕН УРАН
  • 43 pepy

    6 13 Отговор

    До коментар #41 от "az #Победа75":

    Зарадвай ни с отсъствието си. Пиши си коментарите на листче, и ги слагай на капака на хладилника, да ги чете майка ти и да те лопне с тигана по тиквата
  • 44 Игор Додон

    25 3 Отговор
    Цялата ви гнусна държава ме отвращава, медиите още повече. Тъпи швабски каски, кухи както винаги
  • 45 ислямски джихадист

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мама Меркел":

    не, благодаря, мамо, ще останем в дома на дедо ердо, той се грижи добре за нас
  • 46 ами

    37 5 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    всеки ден 100 турци преминават гръцката граница и искат политическо убежище в Европа. защо не се връщат при Ердоган?

    Коментиран от #48, #50

  • 47 за Москва умират

    9 5 Отговор

    До коментар #34 от "Смрадлива ватенка":

    тва да не ти е нааканата София
  • 48 Хасан

    3 30 Отговор

    До коментар #46 от "ами":

    Политическо убежище??! Турция е многопартийна демократична система ..там нянма покитически затворници но има терористи и техни поддържници

    Коментиран от #52, #86

  • 49 оди си в анадола

    30 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    щото тия сирийци са главорези обучени от турция и знаят че ги чака дълбока оран ако останат, а ако са толкова мирни да се махат от там като виждат че падат бомби
    а ти що не рева когато същите тия избиваха християните в сирия, аре пети кръстоносен поход, лапай руските бомби

    Коментиран от #64

  • 50 Ха ха ха

    22 6 Отговор

    До коментар #46 от "ами":

    Това виц ли беше 😂 😂 😂. Не моето момиче, всеки ден толкова българи напускат България бягайки към Европа, а уж България е в Европа. Всеки ден толкова българи умират от естествена смърт и 200 роми се раждат по естествен път...
  • 51 Bingo

    36 3 Отговор
    Ако Едоган не подкрепяше ислямските терористи в Идлиб тази разруха нямаше да я има. Турция е виновна за всички тези жертви. Асад не е цвете за мирисане, но когато ислямските терористи сеят смърт ще пожънат смърт. Време е Европа да каже ,,Стоп" на игричките на Ердоган щото този ненормален изрод ще докара трета световна война.
  • 52 хахаха Сане

    17 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    ма много са ти елементарни доводите, единия път стрелката на кантара я гледаш от едната страна другия път от другата, ти не спориш а си налагаш мнението като си тълкуваш събитията според убежденията си - заслужаваш само подигравки без да ти се обяснява защо
  • 53 Info

    31 1 Отговор
    Съобщава се, че сирийската армия арестува двама турски офицери при последните си операции в провинция Индлиб. Турските офицери бяха арестувани заедно с 15 ислямистки бунтовници, воюващи с турците в Северна Сирия. Според информация, двамата турски офицери са арестувани в района на Кубра в по-широкия регион Урум. Те ръководелиха отряда на ислямистки бунтовници, които също бяха арестувани.
  • 54 Голямата Игра

    14 10 Отговор
    Ердоган поддържа добри отношения със САЩ и се опитва да хвърли Москва в огромен капан и всъщност голяма безизходица. Оказва се, че за да избегне война, Русия трябва да предаде Башар ал Асад, да доведе Сирия и Ирак в пълен контрол над САЩ, Израел и Анкара и по този начин да предаде в техните ръце цяла мрежа от нови газопроводи и нефтопроводи от Иран, Катар, Кувейт, Емирствата и Саудитска Арабия, които ще отидат директно в Европа и по този начин ще нанесат голям удар върху руските компании Газпром, Роснефт, Транснефт и Лукойл. В резултат това ще доведе до икономическа и политическа криза в Москва.
  • 55 Yavuz

    9 32 Отговор
    Турция при трите операции в Северна Сирия успя без масивни бомбардировки над цивилни граждани да изчисти района от терористи. Русия щом толкова е боеспособна защо не може по същия начин, отговорът е много прост страхливи са. При една конвенционална война Турция за отрицателно време ще им оскуби перушината, а за ядрена на никой не им стиска.

    Коментиран от #58, #81

  • 56 нищо особено

    31 3 Отговор
    Асад си взима държавата обратно, ма на вас май ви е наредено да ви се свиди?
  • 57 боздугана

    6 27 Отговор
    Смърт за джуджето от КРЕМЪЛ!
  • 58 Николай

    25 2 Отговор

    До коментар #55 от "Yavuz":

    По страхливци от турците няма,за това не сте вия на първата линия а терористите които поддържате.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Иван

    16 1 Отговор
    Смърт за Америка те съсипаха много държави
  • 62 Гост

    19 2 Отговор
    Дойче Веле забравя, че Идлиб е последната крепост на ИДИЛ. Там преди време се изтеглиха оцелелите терористи, онези които имат семейства, взеха и тях. Логично е, че те, терористите или трябва доброволно да се предадат на Асад или да бъдат изтрепали. Друг начин, за да настане мир в Сирия няма. Жителите, които признават властта на Асад могат да се оттеглят към освободените части на Сирия, а не непременно да бягат в Турция.
  • 63 Ердо

    1 19 Отговор
    Идва краят на Асадчо и неговия ботоксов ментор Путкин!Дано по скоро Масква фалира и да затъне по скоро в сирийското блато, дано да спре убийството на деца!Русия е виновна че войната в Сирия продължава, дано Ердоган да ги разбие и изгони от Сирия!
  • 64 Хасан

    1 17 Отговор

    До коментар #49 от "оди си в анадола":

    Турчина не може да лапа бомби но православта рускиня лапа и ще лапа резани
  • 65 Румяна Костова

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Бягат терористите към Турция защото там ще имат подкрепата на Ердоган. Бойците на ИДИЛ също са биолигически същества и имат жени, деца, дори и бебета, които са взели със себе си в Идлиб, до преди известно време никой там не ги закачаше. Има бягащи и към вътрешността на страната, но Дойче Веле и другите медии няма да ти разкажат за тях. Терористите избират претъпканите турски лагери за бежанци, където ще спят по 20 и повече човека в една палатка. Онези, които имат пари ще се придвижат по бежанските канали до Европа.
  • 66 Тоя Джендър

    15 0 Отговор
    Кой му даде думата на тоя уродлив и тенденциозен трол? Американците спасили били с бомбардировките си с обеднен уран в Сърбия някой? Аре яж ми к.рабията бе катил безподобен, сега като ревеш за горките поклонници на екстремния и фундаментален ислям, защо не си ги прибрахте в САЩ а ? Терористите станаха бежанци и емигранти изкарахте ги по хрисими и от свидетели на йехова и когато ама когато им давахте оръжие и подкрепа за да свалят Асад в Сирия хич не ревахте, а сега когато видяхте че номера на японката не мина и нито кюрдите нито сирийците ви играят по свирката то вече най-големия враг е този на който се опитахте да вземете законната власт, да му спретнете преврат и да залеете една светска държава с фереджета. Аре тия краварски номера да си ги наврете в републиканските карантии, сфинктери и всички други отверстия.
  • 67 Максим

    13 1 Отговор
    САЩ се оттегли от ролята си на регулаторен фактор в Сирия, но не и от фактор, който е завзел сирийските газове находища и получава от тях приходи, докато Асад и Путин, според Дойче Веле се целят в жени и бебета в Сирия. Излиза, че според плиткоумните журналисти на Дойче Веле, за Асад е от пъре важност да изтрепе собствения си народ, вместо да си върне контрола над енергийните източници. Защото, ако има мир в Сирия, американците ще трябва да се изтеглят. Няма терористи, няма от кого да пазят газовите кладенци.
  • 68 Чук

    12 1 Отговор
    Само бой по краварските креатури, после пак би , но, бой!! Местните джендърчета нека си рисът!!!
  • 69 Еватаназиа на чумави ватници

    2 13 Отговор
    Жужето ще бъде обесен на собствените си черва със забоден колец в аналът
  • 70 Разплаквам руски майки

    1 12 Отговор
    Ще ви копам бе ватенки мръсни
  • 71 123

    15 0 Отговор
    D W вие сте мисирки
  • 72 Rosen

    0 14 Отговор
    Vreme e DA BADAT NAKAZANI VSICHKI,KOITO PODKREPYAT rewima.I tova mnogo skoro shte se sluchi.Ima Ultimatium do kraya na mesetza.Sled tova sledva YAROSTNA MOSHTNA ATAKA OT STRANA NA TURTZIA,TAKA I CHE V SIRIYA NIKOY NAYMA DA OSTANE.MASHTABNA OPERATZIYA I SHTE SE IZCHISTI NAPALNO.I TO TAKA CHE TEZI KOITO PODKREPYAT SHTE SA BEZSILNI SRESHTU YAROSTA I MOSHTA NA TURSKATA ARMIYA.PARVO S KORAL SHTE IZGORYAT VSICHKITE RADARI V OBSEG DO 200KM.TAKA KAWI RECHI NITO S400 ILI PODOBNI S300NYAMA DA ZADEYSTVAT.PONEWE RADARITE IM NYAMA DA RABOTYAT.A TOVA ZNACHI KAWI RECHI rewima VECHE E ZAGUBIL I TO V TZYALA SIRIYA.PONEWE SHTE IMA MASHTABNA VOENA OPERATZIYA DO PREVZEMANETO NA DAMASK.RAZBIRA SE DOTOGAVA,AKO rewima ne se otegli ot IDLIB.ULTIMATIUMA E DO KRAYA NA MESETZA.ZATOVA TRYABVA DA IZCHAKAME I SHTE VIDIM VSICHKI.

    Коментиран от #80

  • 73 Путин

    13 1 Отговор
    Просто Саш да си преберат квазимодото Идил и всичко ще се оправи.В Сирия има само Терористи там няма опозиция.А господ бог изпрати Путин да разчисти.Опозиция с оръжие на днешно време не става нали сме демократични държави има си избори.
  • 74 стоян георгиев

    4 4 Отговор
    тотална катастрофа за турците в сирия.след като обявиха сащ за проблем и скъсаха възки с нато там.турците овладяха идлиб .сега гм губят и се очаква техните съюзници от ал каида да се прехвърлят в турция или в останалите турски зони в сирия.само за да защити егото си ердоган жерва сигурността и живота на милиони.русия от своя страна също се проваля щото превземането на идлиб ще сложи краи на добрите и отношения с турция ,а и сирия трябва да се възтановява , а както знаем денги за това нет!
  • 75 pepy

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "az #Победа75":

    "... Ако имаш проблеми с мнението ми, свиквай!..."

    Не мога да имам проблеми с нещо, което въобще не ме интересува...

    PS - Коментар #43 не е писан от мен!
  • 76 Митко

    10 6 Отговор
    Ало дръжте за братска Русия а не за краварите дето само крадат и интриги правят е прост народ сме.Слава на Русия.
  • 77 Коко

    10 4 Отговор
    Асад е на своя територия.Той си защитава страната.А Русия е там по молба на Сирия,за да и помогне срещу ИДИЛ.Какво правят там Щатите и Турция?Кой ги е канил на чужда територия? Това си е агресия.
  • 78 bulgarische

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Доналд Тръмп":

    Няма повелик и по голям от Бог!! Несе подигравай с тъгата и мъките на невинните!Още по арогантно е щом Ти или народа ти е бил в подобни мъки преди време Стотици години
  • 79 СЪДИЯТА

    10 1 Отговор
    ЗАЩО ДЖИХАДИСТИТЕ СЕ КРИЯТ,ЗАД ДЕЦАТА В УЧИЛИЩАТА И БОЛНИЦИТЕ. ДА ИЗПЪЛЗЯТ ОТ ДУПКИТЕ СИ И ДА СЕ БИЯТ КАТО ВОЙНИЦИ.
  • 80 Владимир Вълков

    7 1 Отговор

    До коментар #72 от "Rosen":

    Хи хи хи вземи и си пий хапчетата.
    Има дори и предсказание за това което се случва там и то е от преди повече от 30 години на "старчетата от АТОН"
    ...и войната ще започне когато Турция затвори Дарданелите или Босфора. Тогава Русия подкрепяна от Китай ще се надигне и ще заличи от лицето на земята Турция и ще спре пред вратите на Ерусалим. Тогава ще върне името на Константинопол , ще възстанови законните територии на Палестина и създаде държавата на Кюрдите".
    Интервюто го има в нета потърсете го ,то е на журналист със едно от прочутите Атонски старчета известни със своите пророчества. До сега всичко се е случило
  • 81 Питали Хитлер

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Yavuz":

    Питали Хитлер на Русия колко лесно и се Скуби перушината със наи добрата армия в света 7 милионна в пъти по добре въоръжена от всички други не успя да победи Русия уби 20 милиона руснаци и пак не успя да ги спре и го прегазиха че къде слагаш турция със 200 Хил армия и то като се има в предвид че днешна Русия е добре въоръжена а не като едно време , за ядрените оръжия няма да говоря , не са страхливи , хитри са , нямат реален интерес във Сирия а по скоро икономически и политически
  • 82 Чвк вагнер

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    Тоя, в Одеса, не бяха проруски демонстранти, а Путински терористи дошли да запалят и Одеса, както стана с донецк, само че там удариха на камък, И ТОВА Ви чака и вас путинофилчета, ако се опитате на нещо подобно и в България....
  • 83 софианец

    0 0 Отговор
    до номер 2 ''баи иван баи иване кои те хване
  • 84 Kondio

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Ti si gnusen pedal znaem gi tiq bejanci ,afganistanci ,pakistanci i wsqkakvi urodi c mnogo veni i deca ot islqmska dyrjava oprq noja o kokala i bqgqt sega,,majnata ti prosta
  • 85 незнайко

    0 0 Отговор
    ТОВА СИ Е ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КОЯТО ОБАЧЕ НЕ СЕ ВОДИ В ЕВРОПА !!!
  • 86 Ккк

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    Защо никой не казва че това не са сирийци а турски племена (туркомани)и затова бягат към Турция
  • 87 Георги

    5 0 Отговор
    Абсолютни ЛЪЖИ. Не зная има ли някой, който да повярва на тези глупави лъжи. ПРОПАГАНДА на гърба на изстрадалият сирийски народ.
  • 88 УМЕН

    1 0 Отговор
    Колкото повече пишете такива гнусни лъжи, толкова повече искам Асад да изтреби до крак тези уродливи животни. Не изгорена земя, а остъклена и изпарена земя трябва за тези главорези. Всичко трябва да се изравни и полусрутените сгради като на снимката да станат многопластови бетонни капаци на саркофазите на гадовете. За да не вампирясат свинете мръсни. Не трябва да има нищо стърчащо на повече от 50см. от земята. Сметр за джихадистката проказа. Да се третират като коронавирус. Фосфор, хлор, напалм и т.н. Избий ги Асаде, унищожи ги като микроби под ръба на тоалетната чиния, като първо я дезинфекцираш, а после стриеш на прах от който ще направиш цимент за нова и здрава Сирия.
  • 89 Вauman

    1 0 Отговор
    Много простотия у бай ганьо,поне един бежанец да бяхте приютили ,а иначе нека да избиват жени и деца в Сирия и тези човеци до ги приютява ,,лошата,, турска държава,и за това никой по чужбина не уважават българите,все хитринки,мързел,нагаждане със задник ,е това е генома на ганя....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания