29 Януари, 2020 12:20 1 125 3

Адвокатите на Тръмп искат спиране на импийчмънта

  • сащ-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • володимир зеленски

От своя страна опозицията в Сената настоява да се представят нови доказателства и да се разпитат още свидетели

Адвокатите на Тръмп искат спиране на импийчмънта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Адвокатите на американския президент Доналд Тръмп поискаха незабавно спиране на процеса за импийчмънт, съобщи АP.

Това стана ясно от заключителните им пледоарии на този етап от процеса.

Адвокатите на президента на САЩ приключиха с излагането на аргументите си пред Сената в рамките на процеса за импийчмънт срещу Тръмп.

Те още веднъж повториха, че делото е политическо. Те не пропуснаха да обвинят демократите, че искат да променят резултатите от президентските избори.

От своя страна опозицията в Сената иска да се представят нови доказателства и да се разпитат нови свидетели.

Републиканската партия няма да може да съкрати изслушването по импийчмънта на президента Тръмп, като блокира показанията, заяви лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл.

Някои представители на Републиканската партия са готови да подкрепят желанието на демократите да изслушат показанията на бившия съветник на президента по националната сигурност Джон Болтън и други свидетели, което лишава републиканците от броя на гласовете, необходими за блокиране.

Подобно развитие може да бъде сериозна пречка за завършване на процеса с бързо оправдание, искано от защитата на Тръмп.

Адвокатите на Тръмп искат спиране на импийчмънта

Скандалът избухна в САЩ, след като анонимен информатор разкри за натиска на Доналд Тръмп върху украинския държавен глава Володимир Зеленски да убеди украинските власти да разследват Хънтър Байдън, син на бившия вицепрезидент Джо Байдън, в замяна на финансова и военна помощ.

През декември 2019 г. Камарата на представителите започна импийчмънт на Тръмп по две точки - злоупотреба с власт и възпрепятстване на Сената.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рено Мегдан

    2 4 Отговор
    Тръмп е американският Пеевски никой не мое го пипне.
  • 2 среднощен

    0 0 Отговор
    "Богатите също плачат"...? Въпросът е, че има няколко вида сълзи..? От радост, от мъка, от съкрушение и съжаление за сторено зло, от самосъжаление, от злоба когато не можеш да направиш нищо...? В конкретния случай сълзите не са "покайни", а по-скоро са предизвикани от "предусещането за пропуснати ползи в бъдеще"..?
  • 3 Демократично

    4 0 Отговор
    "Бившият вицeпрeзидeнт нa CAЩ e изпoлзвaл пoзициятa cи, зa дa cпрe рaзcлeдвaнe cрeщу укрaинcкaтa гaзoвa фирмa, зa кoятo рaбoти cинът му. Пoднoвeнoтo рaзcлeдвaнe пo cлучaя мoжe дa хвърли cянкa върху aмбициитe му дa влeзe oтнoвo в Бeлия дoм. Двe гoдини cлeд кaтo cдaдe пoзициятa cи в Бeлия дoм, Джo Бaйдън нe ce cдържa дa ce пoхвaли прeд кoнфeрeнция нa външнoпoлитичecки eкcпeрти, чe дoкaтo e бил вицeпрeзидeнт, e принудил Укрaйнa дa увoлни глaвния cи прoкурoр."( Джoн Coлoмoн, Thе Hill). Значи за единия може, за другия не може... Вицепрезидента (нашият човек) може да бъде в конфликт на интереси, а президента не може да поиска подновяване на разследването...