28 Януари, 2020 14:25 2 155 10

ТОП 5 на най-скъпите проекти за 2020 година

  • инфраструктура-
  • китай-
  • проекти-
  • цена

Те са инфраструктурни и ще бъдат реализирани в Китай

ТОП 5 на най-скъпите проекти за 2020 година - 1
Снимка: Shutterstock

През 2019 г. Китай одобри реализирането на 26 инфраструктурни проекта на обща стойност 981.7 млрд. юана, или 142 млрд. USD. Това е със 66% по-малко спрямо 2018-а, когато са одобрени 27 проекта на обща стойност 1.48 трлн. юана. Ето и ТОП 5 на най-скъпите инфраструктурни проекта за 2020 г., чиято реализация ще започне в Китай:

1. Скоростната железопътна отсечка Чунцин – Кунмин

Цена: 20.5 млрд. USD

Дължината на отсечката, която трябва да свързва двата града, е 699 км. Срокът на реализация на проекта е 6 години. Скоростната отсечка ще свързва 20 големи града. Максималната скорост, която ще развиват влаковете по новата отсечка е 350 км/ч. Плановете са тя да свърже западните градове с останалия свят. Това ще спомогне на въпросните региони да се справят по-лесно с бедността.

2. Градският железопътен път Ченду – фаза IV

Цена: 19.1 млрд. USD

Ще бъдат построени 8 линии на градската железопътна мрежа с дължина 176 км. Плановете са проектът да бъде завършен през 2024 г. Целта е стимулиране на икономическото развитие на Чунцин, който се явява един от деветте централни града в Китай, наред с Пекин и Шанхай. Въпросните градове имат експортно ориентирана икономика. Също така мисията им е за развитие на международния културен обмен.

3. Градски железопътен път Джънджоу фаза III

Цена: 16.5 млрд. USD

Плановете са да бъдат построени 7 линии, като бъдат доразвити вече съществуващите. Срокът на изпълнение е 2024 г. Общата дължина на линиите, които трябва да бъдат изградени в следващите 4 години, е 159 км. Целта е развитие на градската инфраструктура на Хънан, а също така и за облекчаване на автомобилния трафик.

4. Градски железопътен път на Сиан

Цена: 14 млрд. USD

От 2019 г. до 2024 г. ще бъдат изградени 7 линии на градската железница на Сиан. Целта е градът да бъде интегриран към съседния Сиенян.

5. Промяна в градската железопътна инфраструктура на Пекин фаза II

Цена: 12.5 млрд. USD

Редица промени ще бъдат въведени в градската железопътна инфраструктура на Пекин. Срокът на изпълнение е 4 години. Влакът Daxing Airport Express ще свързва новото летище с финансовия център на китайската столица.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    15 2 Отговор
    Така е като държавата си е на място. Ганьо Домуса откъде ще извади тия пари, а и защо да ги вади?
  • 2 Ивайло

    7 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Градски железопътен път ... ?!?!?!?!? Малко ми звучи като "ДВГ с вътрешно горене"!!! Железен път е абсолютно достатъчно!!! Не пишете статии, като сте неграмотни, или поне някой да ви ги редактира!!!

    Коментиран от #5, #10

  • 3 Пираня

    8 1 Отговор
    А ние нямаме локомотивни машини за вагоните от средата на XX век, колко пъти ми се е случвало, влакът неможе да тръгне от начална гара, вагоните са там, пътниците по местата си, а няма машина... чака се да дойде влак от някъде си, за да може машината да се премести
  • 4 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    13 1 Отговор
    Нещо сте се объркали, най-скъпият проект ще е новият водопровод, който ще достави вода за Перник
  • 5 Сиганина

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Не си ли пътувал в градската железница? В много градове отиваш с влака на работа

    Коментиран от #6

  • 6 Ивайло

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сиганина":

    Знам какво е градска железница!!! Но такова словосъчетание като градски железопътен път не знам да има!!! Железен път, да, но железопътен път...

    Коментиран от #7

  • 7 Сиганина

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ивайло":

    Тук всичко има, тук даже кокошката ражда
  • 8 незнайко

    3 0 Отговор
    Китайците милиардите ги нямат за нищо !!! Ние се плюмчим за 500 000 - 1 000 000 долара !!! Е да те са близо 2 милиарда а ние сме 6 милиона !!!

    Коментиран от #9

  • 9 незнайко

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    По точно 1.4 милиарда, а ние 7 милиона ! Съотношение 200/1 ! Един БЪЛГАРИН трябва да се сравнява с 200 китайци !!! Пълна лудница !!!
  • 10 audi a8

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    А ти професоре пиши по темата не пиши глупости прочети я помисли малко ако можеш и напиши нещо смислено.Китай за разлика от нас прават смислени неща и се развиват.Ама на драскач като тебе какво ли му знае гайдата какво е развите.Аман такива като тебе дето само знаят.