25 Януари, 2020 10:35 950 3

Рафаел Надал се разправи и с третия си съперник на Australian Open

  • рафаел надал-
  • australian open-
  • 2020-
  • нова победа

За целия мач Надал не даде дори една точка за пробив на съперника си

Рафаел Надал се разправи и с третия си съперник на Australian Open - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световният №1 Рафаел Надал изигра нов отличен двубой в Мелбърн и се класира за осминафиналите на Australian Open без загубен сет.

Рафа се наложи над своя сънародник Пабло Кареньо Буста след 6:1, 6:2, 6:4 в отделните части, а двубоят продължи 1 час и 38 минути.

За целия мач Надал не даде дори една точка за пробив на съперника си, като същевременно успя да го пробие при 5 от 10 възможности. Рафа наниза 9 аса и не направи нито една двойна грешка в мача.

Надал проби още първото подаване на Буста в мача и поведе с 3:0, а след това направи втори пробив за 5:1, преди да затвори частта. Втория сет също започа с пробив и 2:0, а при 4:2 последва втори, решил окончателно и втория сет. Буста издържа малко по-дълго в третата част, но беше пробит при първата възможност в този сет за 3:2, което се оказа достатъчно за крайната победа.

Това е трета чиста победа на Надал в Мелбърн тази година. На старта той победи с 3:0 Хюго Делиен, а след това се справи със същия резултат и с Федерико Делбонис. И в двата мача Надал все пак допусна пробиви, докато срещу Буста това не се случи.

Испанецът ще се изправи в следващия кръг срещу победителя от мача между Ник Кириос и Карен Хачанов/tennis24.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    0 0 Отговор
    Ще се сбият ли с Киргиос на осмина финалите?

    Коментиран от #3

  • 2 ценител

    0 0 Отговор
    Рафаело-о-о!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.