Last news in Fakti

25 Януари, 2020 09:50 2 680 36

Руското посолство: Никакви доказателства!

  • русия-
  • сащ-
  • шпиони-
  • посолство-
  • дипломати-
  • доказателства

Руската страна си запазва право за ответни действия

Руското посолство: Никакви доказателства! - 1
Снимка: БГНЕС

Никакви доказателства, потвърждаващи осъществяване на дейност, несъвместима със статута им, не бяха представени. Това обявиха от Посолството на Русия в София по повод експулсирането на двама дипломати, обвинени в шпионаж.

"На 24 януари Посланикът на Русия в България беше поканен във Външното министерство, където му бяха връчени ноти за обявяване на дипломат на Посолството за «персона нон грата» и за обявяване на служител на Търговското представителство за неприемлив в съответствие с чл.9, пар.1 на Виенската конвенция на дипломатическите отношения от 1961 г. Никакви доказателства, потвърждаващи осъществяване на дейност, несъвместима със статута им, не бяха представени", посочиха от посолството.

"Въпросните сътрудници ще напуснат страната в посочените в нотите срокове. Руската страна си запазва право за ответни действия. Заедно с това смятаме решението на българските власти да разпространят тази информация в публичното пространство преди да бъде официално уведомено Посолството за неотговарящо на традиционно конструктивния дух на отношенията между държавите ни", обявиха още от руското посолство.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган съм вашия кошмар😂😂

    5 17 Отговор
    Аз ше ви оправа
  • 2 Санчони

    20 26 Отговор
    Айде ватници изработете си парите !!!
    Вся и всьо руски тролеж на амбразурата
  • 3 СССРкаскет

    17 31 Отговор
    Таз година двама,догодина всички каскети аут от България,барабар с тукашните и подлоги

    Коментиран от #4

  • 4 1952

    14 19 Отговор

    До коментар #3 от "СССРкаскет":

    Амин. Дай Боже
  • 5 Руско посолство

    16 27 Отговор
    Тролетари ,спите ли ?! Мигновенно да се отпочне плюенето по България и свръхвеличаенето на Русия !!! Искам минимум 1000 коментара (придружени със съответните плюсчета) ,искам яко оплюване на всичко българско и се опитайте да намерите най подходящите епитети за възхвала ,когато стане дума за РФ ( напр. - най великата ,най силната военно и икономически ,най напредналата ,населена с най умните хора по света и с най ,най ,най умният ,далновиден ,интелигентен ,потентен ,разсъдлив ,мъдър ,гениалнен ,единствен и полубожествен Президент - др. Путин). Старт !!!

    Коментиран от #9, #24

  • 6 Миризлив пор

    30 7 Отговор
    Все пак е добре като се правят тези неща да са подкрепени с неопровержими доказателства и да се действа по-внимателно. Нека не забравяме, че Русия е доста голям пазар на който оперират наши фирми, отделно не е малък и броя на добре плащащите руски туристи, след фалита на Томас Кук ще е малък и броя на западните туристи. Подобни игри на високо ще доведат до глад в доста работнически семейства.
  • 7 Borislav Popov

    7 24 Отговор
    Нямало доказателства, таратанци, има ги и те са очевидни, но руснаците ще отричат докрая, че няма. Ние винаги им представяме доказателства, а те нашите дипломати ги екстрадираха за нищр, просто си отмъщаваха за това, че сме им прадставили доказателства за тяхни шпиони и сме ги изгонили.

    Коментиран от #11, #22, #36

  • 8 gggw

    23 8 Отговор
    кви доказателства? тва е за пред американците
  • 9 Borislav Popov

    5 13 Отговор

    До коментар #5 от "Руско посолство":

    Хе, хе, това ми хареса - тролетари ! Ти направо им бръкна на тролетарите отзад, с боксова ръкавица.

    Коментиран от #17

  • 10 Хахахаха

    20 7 Отговор
    Доказателството е ясно. ОТ КОЗЯК НАРЕДИХА..... Хахахаха
  • 11 Хахахаха

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Доказателство ??? Важи сентенцията МЪТИШ, НЕ МЪТИШ , ЩЕ ТЕ ЯМ ! Вълчо сега чека шамарите за отговор Смешно и жалко. Хахахаха
  • 12 хо хо хо

    24 4 Отговор
    След две седмици, други двама изгонени. Събирали данни за икономическия ни растеж и водопреносната ни сигурност. Разкрили тайните ни: "Как се прави промишлен "бум" с 80% дебили." и "Как да пресушиш язовир, печелейки милиони." Очакват се поздравления от американското посолство.
  • 13 сексолог

    6 10 Отговор
    Е ,те руснаците се придържат към старото правило : и на калъп да те хванат - отричай !
  • 14 ха ха ха

    17 3 Отговор
    Някой да обясни на руснаците, че на БОКО доказателства не му трябват, иначе американските подметки къде са го настъпили ще изкарат едни други доказателства с наличността в офшорките му ;)
  • 15 До9

    12 2 Отговор
    Абе за турски поток и аеца всяко театро си струва, ще подтичква после нашия около Путин пак:)) и няма лошо те всички подтичква начело със знамето на либерастите фрау Меркел ха, ха, ха
  • 16 БПФ

    17 4 Отговор
    Хайде, чакаме доказателства и ние - не само руснаците. Нека кликата на боко кратуната обясни защо е тази агресивна политика срещу една държава, от която най-малкото зависим енергийно, а и разчитаме на нея като пазар и чакаме туристите им.
    Това животно, дето се води премиер, ще загроби държавата само за да угоди на господарите си от Брюксел и козяк.
  • 17 Матрософ

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Опа дрогарю без да искам ти дадох плюсче сигурен съм че и останалите ти плюсове са отхора които са се объркали защо се издавате какво ви диктуват сороспии такива.
  • 18 факт

    10 2 Отговор
    МИ ТЕ ЦРУ ДОКАЗАТЕЛСТВА НЕ ДАВАТ!?
  • 19 Хмммм

    13 3 Отговор
    Така нареди фрау Мустафа, а на нея й наредиха чааааак от Америка!!!
  • 20 Знаете ли кой

    7 2 Отговор
    Държи целия златен резерв на Германия. Кой редактира и определя свободата на медиите и. И така нататък. Това е записано в офицялен документ подписан от Аденауер първият канцлер на Германия след ВСВ. Неможе да се Сетите.

    Коментиран от #34

  • 21 Грил

    14 4 Отговор
    Грешка след грешка. Тъпият Б.Борисов все повече се оплита във фалшивите щати.Това накара почти всички Европейски държави да странят от него. Когато не знаеш езици,,Не знаеш как провеждаш правилна политика,те изхвърлят от Европейското семейство.А,когато срещу РУСИЯ-просто те няма на географската карта.

    Коментиран от #27

  • 22 КГБ

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Куха американска лейко внимавай скоро и теб в Сибир! Бързай бавно глупако

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 тролетар вратар

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Руско посолство":

    Спим. Ама като се събудим ... Няма нужда от продължения и дузпи.
  • 25 българин

    11 2 Отговор
    Надежда всяка оставете Русия някога да ни помогне вече за нещо или да ни освободи от някого!Тъпия пожарникар такива каши забърка,че ще ги духаме докато сме живи,а и дълги години след това!Жалко само за нашите деца,внуци и поколения,ако останат такива!Явно наистина сме робски народ,който не заслужава да го има!

    Коментиран от #26

  • 26 Коментатор

    1 7 Отговор

    До коментар #25 от "българин":

    Ти роб на дивашката държава русия ли искаш да бъдеш? Да те ''освобождава'', окупира или изнедва? Или да си редом с цивилизованите държави в света. Какво толкова и харесвате на таз русия не мога да разбера. Докара ви 40 години комунизъм и съсипа хубавата ни страна. Русия е първобитна окупаторска държава. Кръв се пикае що не е като СССР, ама и няма как да е. Развития социализъм съсипа не само България, но и тях. И сега светът им е крив. Още повиче ние, щото им бяхме пръв сателити, а сега се опитваме да се държим като нормална държава. Боли ги. Но и нас ни боли да си мислят, че България им е задния двор и че тук всичко може. Не може вечно! Стойте си в сибир.

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 българин

    6 1 Отговор
    Коментаторе,я се ощипи дали си буден или сънуваш!Аз никакво робство не искам!Аз искам свободна страна и народ живеещ добре!Аз съм против лъжата,измамата и вероломството на новите господари на Боко!И мога само да се изакам на такава демокрация,която ни докараха цивилизованият ти Запад!

    Коментиран от #29

  • 29 Коментатор

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "българин":

    Милееш за старите червени господари, обаче!
  • 30 Огойски

    2 4 Отговор
    Какво по голямо доказателство от това, че са рушняци. Лоши, коварни люде.
  • 31 Атака в атака

    3 5 Отговор
    Руснаците да не се перчат много много, защото руски газ може да премине през българска територия към Запада на мукавей в понеделник, ако знаят много. В българия няма нито един газифициран жилищен блок, нито един газифициран квартал и нито един град. Газта е на 6-то място по потребление като енергия и руснаците може да направят като черноморският вятър в горещ зимен, но почти като летен пек....
  • 32 Какво точно е нормалното сега. Помисли м

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Коментатор":

    Какво точно ти е нормалното сега.Помисли малко че въпреки всички недостатъци хората са стройли и са мислили и народа да живее що годе добре. Това което са построили нашите родители и баби и дядовци вече 30години го крадат и грабят без да влагат нищо и като излезе нещо от строя са им виновни комунистите а не че те не са го стопанисали .

    Сега идеята да се строй е да може да се открадне нещо.

    Коментиран от #35

  • 33 Какво точно е нормалното сега. Помисли м

    2 1 Отговор
    Какво точно ти е нормалното сега.Помисли малко че въпреки всички недостатъци хората са стройли и са мислили и народа да живее що годе добре. Това което са построили нашите родители и баби и дядовци вече 30години го крадат и грабят без да влагат нищо и като излезе нещо от строя са им виновни комунистите а не че те не са го стопанисали .

    Сега идеята да се строй е да може да се открадне нещо.
  • 34 Кой

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Знаете ли кой":

    Хайде, карай по-смело!
  • 35 Коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Какво точно е нормалното сега. Помисли м":

    Моите уважения, но ... нищо нормално не виждам в коментара ти и мнението ти като цяло. Колкото и да е строено при социализма, не е причина да се величае този строй. То строено, но какво и как..е друг въпрос. Соца, в крайна сметка, роди панелните квартали, дефицита и поговорката ''по-хубаво от държавното няма'', означаващо че от държавата е оправдано да се краде и то масово. Изроден режим, който съсипа България. Ако не беше комунизмът България щеше да е като Австрия или най-малко като Гърция. Това, което с помощта на бившите комунисти, стана след 1990 година в България не може да е образец за добър преход към нормална държава. Имаме примера на Чехия и Полша. Но българския преход си е наша българска рожба и то благодарение пак на мъртвата хватка на комунизма, които пречупи народа и унищожи всякакво критично свободно мислене. Недъзите на прехода не могат да бъдат оправдание за социализма - унищожителят на нацията! Въпреки краденето сега, въпреки липсата на нормален политически елит, България върви напред. Бавно, но затова сме виновни пак ние, че оставихме комунистите да си разиграват коня след 1990 г. Там където те бяха отстранени и имаше лустрация ситуацията е много различна от тази в България. Русия направи подобен, с активното участие на техните комунисти, на нашия преход. Тази държава не може да е пример за подражание и заслужаваща уважение. Това е държава, която ни окупира през 1944 година и ни наложи любимия на мнозино социализъм. Тази държава сега, в к
  • 36 serjant

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    po narejdane na USA,ama ti otkade da znaesh ,nali taka sa naredili da kajesh . Onja den nali imashe visochaisho poseshtenie ot Amerika vednaga sled nego izgoniha poslannicite ....NESME CHAK TOLKOVA PROSTI.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове