24 Януари, 2020 10:33 1 673 5

ЕС даде зелена светлина за Брекзит

  • ес-
  • ек-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • урсула фон дер лaйен

Председателите на Европейския съвет и Европейската комисия - Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, подписаха споразумението за британското напускане

ЕС даде зелена светлина за Брекзит - 1
Снимка: Twitter

Председателите на Европейския съвет и Европейската комисия - Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, подписаха споразумението за британското напускане на ЕС. Това съобщи в Туитър Фон дер Лайен.

"Отваряме пътя към ратификацията на споразумението от Европейския парламент", написа тя.

Вчера сделката беше одобрена в Комисията по конституционни въпроси на Европарламента. Повечето депутати от комисията определиха деня като „тъжен“, но не губят надежда, че има възможност и за връщане обратно, за което има член 49 в договора на ЕС.

Мартина Андерсън от групата на Европейската обединена левица/Северна зелена левица и член на северноирландската партия „Шин Фейн“ заяви, че Брекзит е несъвместим със Споразумението от Разпети петък за мир в Северна Ирландия:

„Това, което искам да кажа на колегите и приятелите тук, е, че трябва да останете бдителни. Разделението на Ирландия е проблем не само за ирландския народ, но и за Европа. На него трябва да се сложи край“.

Андерсън се надява Ирландия да се обедини и по-късно да изпрати свои депутати в Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    4 0 Отговор
    Чисти
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БРАВО

    5 0 Отговор
    ТО ГОЛЯМ ПРАЗНИК ЩЕ ПАДНЕ, ВСИЧКИ С НЕТЪРПЕНИЕ ГО ЧАКАМЕ
  • 4 дедо ви Вангел

    2 0 Отговор
    Казвах ви аз. Срещу едни пари, брюкселските комундета ще подпишат всичко, което им бутнат за подписване и то със затворени очи. Просто разтягаха локума за пред електората, на ужким, да не бие много-много на очи, че знае ли се.......
  • 5 Комунисто-русофилите не вярват

    0 3 Отговор
    в Иcуc Хриcтoc и тoчнo тeзи хoрa - кoмуниcтитe , aтaкиcтитe и руcoфилитe ca пoтoмци нa тeзи , кoитo ca гo рaзпънaли нa кръcт, нo мнoгo cкoрo нa тeхният Путин, кoитo cъщo e eврeин кaтo тях и кoйтo cъщo нe вярвa в Бoг щe му ce oтeли вoлa oтгoрe и c плaч щe пoвярвa в НEГO. Бъдeтe cигурни, чe щe трeпeри oт cтрaх вaшият Путин cкoрo....Виe cи трeпeритe и бeз пoявaтa нa Иcуc Хриcтoc oт нaциoнaлизмa и кaтo видитe caпун...
Новини по държави: