Last news in Fakti

23 Януари, 2020 07:27 1 259 4

Помпео скоро ще посети Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • марк помпео-
  • посещение

Това ще стане на 31 януари

Помпео скоро ще посети Украйна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Марк Помпео в „най-скоро време“ ще посети Украйна, която той нарече „страна, намираща се на границата между демокрацията и тиранията в най-източната част на Европа“.

„Да, планирам да отида там и възнамерявам да го направят в близко бъдеще. Имах планирано пътуване, но възникна проблем в Близкия Изток, с който трябваше да се заема. Тези проблеми все още не са решени и предстои да се направи още много, но ще посетя Украйна в скоро време“, каза Помпео. САЩ са поели ангажимент да помогнат по редица въпроси, за да остане Украйна суверенна държава.

„Украйна се намира под колосален натиск от страна на Русия и президентът Доналд Тръмп предприе тези мерки за противодействие на Русия, които не бяха използвани от президента Барак Обама“, допълни Помпео. „Ние предоставихме оръжие на украинците, за да могат да се защитят. Подкрепяме новия президент Володимир Зеленски в неговите усилия по изкореняване на корупцията и укрепване на демокрацията и ще продължим в същия дух“, каза държавният глава.

По информация на информационния сайт BuzzFeed, който се позовава на дипломатически източници, Помпео ще посети Украйна на 31 януари и ще се срещне с президента Зеленски. Това ще е първата среща на американски високопоставен дипломат с украинския президент от началото на процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    10 0 Отговор
    Прехвърлям си го в другия крачол!
  • 2 ТтТ

    15 1 Отговор
    Значи да очакваме продьлжение на гражданската война в Украйна.
  • 3 фидел кастрин

    7 0 Отговор
    Очаквайте след това посещение ново подпалване на огъня.Този няма чисти дела,само лоши помисли.Появи ли се някъде след него бури и урагани.
  • 4 Анатемакраваре

    0 0 Отговор
    Значи скоро някой ще удари джакпота от 80 милиона долара,които чакат на трупчета в Иран.