Last news in Fakti

23 Януари, 2020 07:35 10 208 33

Министър от правителството на Костов посочи виновниците за водната криза в Перник

  • разследване-
  • валя ахчиева-
  • втора част-
  • язовир ''студена''-
  • перник-
  • водна криза-
  • евдокия манева

''Главният извод показва, че основният виновник за кризата в Перник е МРРБ. А също и ВиК Перник'', това заяви Евдокия Манева, министър на околната среда и водите в правителството на Иван Костов

Министър от правителството на Костов посочи виновниците за водната криза в Перник - 1
Снимка: БГНЕС

''Валя Ахчиева показва, че едно огромно количество вода, някъде е изчезнало. То не е платено. По неизвестни причини, ''Стомана Перник'' отчита едно значително по-малко количество. Главният извод показва, че основният виновник за кризата в Перник е МРРБ. А също и ВиК Перник. Мисля, че това журналистическо разследване е още един огромен обем информация, която се надявам, че ще послужи на прокуратурата. Валя Ахчиева им е свършила работата'', това заяви в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком Евдокия Манева, министър на околната среда и водите в правителството на Иван Костов.

''Министърът на околната среда и водите не е единственият виновен, а има и други, които трябва да си понесат вината. Това са шефът на ВиК и областният управител. Всички директори на ВиК ги назначава министърът на регионалното развитие'', заяви още Манева, застъпвайки и тезата, че с водната криза трябва да се занимават експерти.

А ето и втората част от разследването на Валя Ахчиева за изчезването на водата от язовир ''Студена'':


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱

    2 22 Отговор
    Татарите са мърши
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    31 4 Отговор
    За съжаление у нас доста често изнесените факти нямат значение единственото важно е какво решава главния прокурор те за това си го и назначиха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българина

    33 2 Отговор
    Отдавна трябваше да закрият прокуратурата и да назначат журналисти.... Но как да има промяна, вижте перник и франция! За едни 3 г пенсиониране 2 м без обществен транспорт тук за 2 м без вода и поне още 2 НИШО! Така че не жаля никой, който сам си го напраеи друг не може. А следват трагедии с тока и много други
  • 6 Влезте в гогле земя

    17 0 Отговор
    Снимките са отпреди 2 години, язовирите още тогава са празни!
  • 7 Порязов

    33 0 Отговор
    Каква Валя Ахчиева ,бе ?! Попитайте който и да било перничанин и той ще ви обясни ,как в продължение на поне 25 години Люси Стойков (Стомана-Перник) краде водата на Перник ! Ама Люси яко плаща (под масата) и за това и до ден днешен - питайната вода отива ,за да се запази най пушливото ,водо и енергоемко и допотопно (пламъчни пещи ,правени в СССР преди 70 г.) металургично производство.

    Коментиран от #19

  • 8 Вчера гледам авария в Перник

    13 1 Отговор
    Вода тече по улицата като река.
    Не си пазите водите.
  • 9 Шляхтиц

    25 1 Отговор
    По ТАТОВО ВРЕМЕ, бил министър, бил генерал, бил директор, отива в Белене и имаше вода, имаше хляб, имаше СПОКОЙСТВИЕ...... Верно нямаше ВНВ-ета и съответната ДИАГНОЗА за хората, които ги управляваха, нямаше толкова роми, защото всички работеха и си плащаха сметките и повече от три деца не раждаха. Сега ги раждат за социалните помощи и т.н. и т.н. и т.н.................

    Коментиран от #21

  • 10 Бачо Киро

    21 2 Отговор
    Само че шефът на ВиК Перник, който е теглил заеми и ги е профукал за други неща, вместо да направи водния цикъл, а след това не им дават съфинансиране заради тези милиони, сега е спуснат от Бокчо на бял кон като ПРОКУРИСТ!!! Все едно в съда да сложат прокурор убиеца на жертвата и той да съди комшията за убийството.... Абсурдистан в пълното му величие....
  • 11 Питащ

    16 0 Отговор
    Алооо, журналиста!! какво е това МРНБР бе? Да не мислиш, че всеки е длъжен да ти знае абревиатурите?
    Умнияти коректен журналист поне в началото един път след това МБРТЖСА ще напише в скоби наименованието с цял текст. А след това може 1000 пъти да пише съкращението.
    Ама ти от де да знаеш тия работи?!
  • 12 007

    17 2 Отговор
    Има сериозни подозрения за умишлено създаване на проблема с пернишкия язовир, а вече се разследват и други до големи градове. Познайте кои са евентоалните "герои"? Вероятно са действали в "името на народа", както едно време, но сега и други "в името на правата и свободите", също както едно време. Нали си имат хидроспециалист. Скоро обвиненият министър ще стане основен свидетел за осъждане на извътшителите.
  • 13 А стига бе

    17 3 Отговор
    А кой назначава министрите. Той не носи ли отговорност за тях. Или той е вечният Пилат Понтийски. Но един ден ще се свърши водата и тогава ще го видим дале ще може да си измие ръцете.
  • 14 Усмивката

    15 1 Отговор
    Ненов много лесно ноже да се защити като покаже че липсва експертно мнение за опасността която е грозила Перник.Да подписи се подписват, но те са за да удостоверят че документът е валиден. Важното е кой го е изготвил и какво е съдържанието му и кой е другият подписал преди Ненов.Но това ако са ,,нашите "хора ,ще ги бранят до последно.Когато се търсиха виновниците за катастрофата при Своге , защо не задържаха Борисов.А го отнесе .....шофиора. Случая е единтичен????

    Коментиран от #24

  • 15 Алчност и простотия

    7 2 Отговор
    Обикновен капитализъм.
  • 16 Демокрация

    12 0 Отговор
    Карл Маркс бе писал на времето, че при печалба 300% капиталът е готов за всякакви престъпления и никакви закони не го спират, дори и смъртно наказание.
  • 17 Волов

    14 6 Отговор
    Това правителство начело с Боко Тиквата трябва да си ходи, и то час по-скоро. В противен случай ни чакат много беди. Българите трябва да излязат на улицата и да поискат оставката на правителството. Това правителство не служи на своя български народ. Криза с водата, криза с боклука, избиха прасетата - храната поскъпна, после ще дойде криза с тока. Чудя се на търпението ни. Няма по света такъв народ ????

    Коментиран от #18, #25

  • 18 помним

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "Волов":

    И к'во ,Жан Виденов ли да дойде ?

    Коментиран от #30

  • 19 друг перничанин

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Порязов":

    Че си прав градски ,прав си. Стойков приватизира МК "Ленин" още в началото на 90-те ,даже не го приватизира ми от БСП му го подариха ,една стотинка не даде за модернизация ,наряза на скрап което не му трябваше и сега ... олеле майко ! Всичко това под благия поглед на всички дето се изредиха да ни управляват ,ма как па нито едно правителство не забеляза ,че в "Стомана Перник" всичко се краде - ток ,вода ,заплати и т.н.т. ,как ?
  • 20 ТОШО

    1 0 Отговор
    ПРАВОСЛАВНИТЕ БЕЛОТАДЖИИ СА АБСОЛЮТНО НЕВИННИ.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Само да попитам

    3 1 Отговор
    Кой още не се е изказвал за виновниците, за водната криза и къде бяха всички тези изказвачи преди тя да настъпи, защо мълчаха ??
  • 23 В. Рл

    9 0 Отговор
    Вярно ли.... Бреии и какво от това. Вие само от водата ли крадете.. А горите.. Та то не остана за сечене. През последните 7-8 год страшна сеч. А боклука...шефа на митниците не знае нали.. А от рушфетите за свръх презастряване без отстояния в София наи вече. За морето пък там няма какво да говорим. С две думи поне - 100-200.човека са за затвора

    Коментиран от #32

  • 24 ДО 14

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Усмивката":

    Своге-Сифия е изграждано по времето на Станишев. Когато раздаваш присъди, кой понесе отговорност за 14-те войничета, изгоряли, като факли, 1 оцелял? Кой от БКП/БСП, понесе отговорност за запалилият се влак София-Кардам и жертвите? За застреляните младежи, с раздадени куфарчета. На това му се казва къса памет!
  • 25 ДО 17

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Волов":

    Дебиле, това, което ББ направи за Б-Я, никой друг не е. Какво ви донесоха соц. комунистите: Мораториум, не изплащане външни заеми от Т. Живков и подареният на б.Б златен резерв , Жан Виденовата зима, празни м-ни, режим на тока, 1$-3000лв., пенсии 6-8$, разграбване, приватизиране, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, заводи и предприятия на олигарси. Ти, къде беше? Кой понесе отговорност, за "уж" изгубените секретни д-ти от Станишев. Една птичка, пролет не прави. Днес, жънем посятото от соц.комунистите с ВиК тръбопроводи от 50-те г. Нагледци!

    Коментиран от #29, #31

  • 26 Шляхтиц

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Анализатор":

    На 73 години съм и съм от онези инженери, които за сто и пет лева заплата построиха заводи и фабрики, които ВИЕ, ХРАНТУТНИЦИ, ПИЯНИЦИ И НАРКОМАНИ, след тридесет години демокрация, не само, че не можете да ги боядисате, но все още не можете да ги окрадете и сринете със земята.

    Коментиран от #28

  • 27 Много смотана

    3 0 Отговор
    позиция на бившата министърка. Грубовато се опита да прехвърли вината за кризата изцяло върху ВиК и Министерството на строителството. Те не са давали разрешенията за количествата водоползване на Стомана Перник , а министрите на МОСВ.
    Спасяването започна вече - по единично.
  • 28 Анализатор

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Шляхтиц":

    И за последно продължаваш да си нещастник. Много неща се построиха, да! Някои добри, други на тотална загуба. Сметката е 3 фалита на държавата. А сега е на власт наследника на "Тато". Плачете на стария и плюете по новия. Хак ви е и заплатата и пенсията!
  • 29 ОТ 25 до 17

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "ДО 17":

    Да се чете: подареният златен резерв, лично от Т. Живков на бившата СССР. От руският Газпром, предложиха компенсации за Румъния, България и др.държави. Всички си ги взеха, за Б-Я, недоразумението Мунчо отказа. Би трябвало мн.да ви говори това. Казва му се предателство спрямо Б-Я И бг.народ.
  • 30 Волов

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "помним":

    На Жан Виденов му стъкмиха цветен преврат с помощта на нашите "приятели" американците. Същите тези американци сега въртят на пръста си нашия Боко, но от това страдаме ние - скъп американски ток /спомни си за Мариците/; скъп втечнен газ по Боковия хъб, който вече се нарича НаБоко; самолетчета за милиарди платени в аванс /сделка-чудо, такова роболепие няма аналог в световната история, ако греша, опровергайте ме с пример/; американски военни бази, в които настоящите наши управляващи-безхаберници не знаят какво е складирано и какво правят там нашите "приятели". Кога в България е имало чужди военни бази ??? Дори Вермахта и Червената армия не са имали такива, и то по време на война, защото тогавашните наши управляващи са имали гръбнак. А сега??
  • 31 Волов

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДО 17":

    Боко Тиквата не е направил нищо добро за българите. Това е ясно на всички, дори и на теб. Това, което си написал, са пълни глупотевини. Смесваш имена, събития, периоди от време, които имат много малко с настоящите събития - например кризата с водата. Боко Тиквата, като министър-председател, има задължението да поддържа изградената от хората преди т.н. демокрация водопреносна мрежа. Това трябва да го прави с грижата на добър стопанин, какъвто не е. А той е стопанинът през последните 11 години. И не е само това. Ами боклука, въздуха, неизгодните концесии и т.н. и т.н.
  • 32 анонимин

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "В. Рл":

    Не 100-200,а едни 2000 човека трябва да влязат по затворите за да се пресекат порочните практики на боклука и шайката му
  • 33 бай Минчо

    0 0 Отговор
    След 12 годишното управление на шайката Герб си на този хал драги ми българина и ще ядеш дебелия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове