Last news in Fakti

22 Януари, 2020 22:05 36 560 50

Георги Кадиев: В един момент Васил Божков ще излезе и ще каже кой стои зад атаката срещу него

  • георги кадиев-
  • хазарт-
  • васил божков-
  • атака-
  • българия-
  • корупция

''България е една корумпирана държава, много корумпирана. Всичко се преразпределя, от горе до долу'', заяви бившият депутат на БСП.

Георги Кадиев: В един момент Васил Божков ще излезе и ще каже кой стои зад атаката срещу него - 1
Снимка: БГНЕС

''Не знам със сигурност какво се случва, защото това е много затворен кръг. Те си знаят помежду си. Според мен държавата, която е толерирала тези досегашни играчи, сега иска да ги смени. В този смисъл съм съгласен с интервюто на Васил Божков, в което той казва, че искат да му вземат бизнеса. Изводът за мен е: ''Не ставайте зависими от държавата, защото тя ще ви вземе бизнеса''. По-добре си платете някакъв акт данъчен, отколкото да търсите някакви вратички. Правете нормален бизнес'', това заяви Георги Кадиев - бившият заместник-министър на финансите, общински съветник и депутат от БСП в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

Комисията по хазарт се ръководи от бивш служител на НАП, имат 5 комисари, от които единият и в момента е служител на НАП. Къде са спали? Те имат 2-3 играчи, които да следят. Не бинго зали в Козлодуй, а Спортния тотализатор, Националната лотария и фирмите на Васил Божков'', чуди се Кадиев.

Бившият кадър на БСП е на мнение, че трябва да има ограничаване на лотарията, още повече, когато става дума за млади хора. Кадиев би подкрепил предложението на Валери Симеонов, ако е в парламента. Според него това е добро решение - държавен монопол, който не е национализация.

Бившият зам.-министър на финанстите сподели, че докато е бил на поста много онлайн платформи за залагания са му се оплаквали, че Комисията по хазарта им е създавала пречки, за да не могат да влезнат на българския пазар, което било в полза на един конкретен индивид.

''Такава атака не може да стане без висши държавни ръководители. Г-н Божков съм убеден, че ще излезе в един момент ще каже кой е. Убеден съм, че в крайна сметка държавата ще му вземе бизнеса. Ще мине този законопроект според мен'', заяви още Георги Кадиев.

Според Кадиев феновете на Левски едва ли ще уплашат държавата. Той смята, че феновете на Левски вероятно ще искат пари от Борисов или пък да им намери собственик за клуба.

''България е една корумпирана държава, много корумпирана. Всичко се преразпределя, от горе до долу. Управлението е в много сериозна криза. И тук не говорим за корупция, а за тоталната некомпетентност на министрите'', добави бившият общински съветник.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обичам 🇮🇱

    17 63 Отговор
    Мръсни тартаристан

    Коментиран от #10, #50

  • 2 Киро

    161 4 Отговор
    Всеки майстор рано или късно намира башмайстора.
  • 3 Све

    94 29 Отговор
    Tози се загрижил за В. Божков ? Какво състрадание с най-новата мутра !!!!!

    Коментиран от #40

  • 4 Анонимен

    158 5 Отговор
    А къде беше комисията по хазарта досега? Тук има няколко големи фирми де се занимават с хазарт.Толкова ли им е било трудно да им разгледат какво плащат или им е нареждано да си затварят очите
  • 5 123

    66 17 Отговор
    Кои му взе парите за този закон които е в момента, тои също да каже на кои плати за закона. Мафия всичко е мафия да живее демокрацията долу комуната ха ха ха.По бързо терминал 2
  • 6 Заеби

    165 7 Отговор
    Др.Кадиев, остави Божков. Кажи как върви търговията с тока, що плащаме толкова скъпо и що почнахме да внасяме ток?

    Коментиран от #15

  • 7 Миризлив пор

    75 9 Отговор
    Ех Жоре, само малко като се напъна и се сещам твоите пари (на жена ти де) от къде идваха, сещаш ли се как за 1 ден я отрязаха? Защо сега защитаваш Божков? Плащал е на който трябва, получавал е... В един момент се оказва че е спонсор на неправилната партия, нормално управляващите да резнат крана на опозицията.
  • 8 Госあ

    24 25 Отговор
    Аха комуняга, хубаво се ориентирах към фашизъм.
  • 9 Pepe7373

    88 15 Отговор
    Череп, а запали пурата и оглеждай сервитьорки сега..
    Палячо, как готино те сготвиха..
    Понеже си тъп, искам да те подсетя:::
    Това е само началото..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    41 42 Отговор
    кумунист на снимка да го видиш пак от ватре ти идва да го опанеш у ьаднио двор

    Коментиран от #13, #17

  • 12 А БЕ

    40 4 Отговор
    ТО СЕ ЗНАЕ КОЙ , ПИСАХА ЗА НЕГО ПРЕДИ ТРИ МЕСЕЦА ! ЕДНО ОТРОЧЕ НА КОМУНИЗМА!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 АНЕНЕРБЕ

    90 2 Отговор
    Проблемът на Божков е в НЕПРАВИЛНАТА ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА.

    ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРАСЕТО КОЕТО ПОСТРОИ ЕДНИ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ЗАВОДИ В ПРАВИЛНАТА ДЪРЖАВА ПРИ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА, ЧЕРЕПА НЕ ОСЪЗНА ОБРЪЩАНЕТО НА ПАЛАЧИНКАТА И ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ В ИЛЮЗОРНИЯТ СВЯТ НА ЩАЗИ И НЕГОВИЯТ АГЕНТ ГРЪЦКИЯТ МИЛИАРДЕР СОКРАТИС КОКАЛИС, КОЙТО СЕ ОКАЗА И АГЕНТ НА МУСАД .

    С Тръмп и зет му нема лабаво.
    Или им снасяш или си отиваш.

    Домуза го осъзна и бързо се сниши.
    Черепа ще го отнесе по всички правила на американската "демокрация"
  • 15 АНЕНЕРБЕ

    73 2 Отговор

    До коментар #6 от "Заеби":

    Нещата са толкова простички - БЪЛГАРСКИ ФИРМИ КУПУВАТ НА ТУРСКИЯ ПАЗАР ЕВТИН БЪЛГАРСКИ ТОК.

    Тук няма износ , а само едно осчетоводяване и прехвърляне на пари от една сметка в друга.

    Не ги е усетила още ХЕРО МУСТАФА.
    Ще видят тогава един "износ" , и един "внос" на ток от Турция.
    Съветничката й която диша във врата на ШАШАРЛАДИСАНИЯТ ни главен прокурор щеше да разпореди закопчаването на НУШКА ТЕМЕНУЖКА.

    НЯКОИ ХОРА ИЗОБЩО НЕ СА В ЧАС НА СЛУЧВАЩОТО СЕ.
  • 16 Усмивката

    54 19 Отговор
    Не съм комунист. Но Кадиев е тотално прав.
  • 17 Ти па

    34 5 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ти па кога си виждал жив комунист?Тези които познавах,от повече от 15 год. са в"по-добрия" свят.
    .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ха ха ха

    36 17 Отговор
    И защо ти е той да ти казва... аз щи кажа бе, за да съсипят Левски!
    Това активно мероприятите с ония двамата дето били заплашвани и домуса дето бил заплашван, пък после домуса дет се прави на приятеля на черепа... и малко дете ще разбере, че не е само бизнеса, той е само бонусче ;)
  • 20 един

    51 2 Отговор
    Проблема се решава лесно - да влезнат снайперистите!

    Много хора ще са благодарни ;)

    Коментиран от #21

  • 21 Друг

    31 3 Отговор

    До коментар #20 от "един":

    С АК става по-бързо
  • 22 realist

    73 5 Отговор
    Истината е, че вече няма от къде да се пълни хазната, защото заплатите и пенсиите трябва да растат, а само от данъците на обикновенните граждани, средния и малък бизнес не става! Много са маймуните на клона. Дойде време да плащат данъци и милиардерите, точно от там е липсата на милиарди левове в хазната...
  • 23 Лекар БГ

    54 5 Отговор
    Кадиев-колко си прост!
    Черепа никога няма да си каже баш истината!В тази Мафия,в случая,лотариите и хазарта,цари тежка омерта.Повече обща култура ти липсва,брат.Лас Вегас е създаден от Коза Ностра.И до ден днешен е тяхна собственост.Само че,Федералното Правителство отдавна ги вкара в"правият път"-законови регулации"./като се приспаднат данъци и разходи,90% от постъпленията отиват за печалби на играещите,10% остават чисто за хазартните босове/.И като се има предвид,за какви милиарди долари иде реч,всички са доволни.
    Хазартът и у нас,и на вън,е мафия.Пране на пари.Минимум инвестиция-максимум печалби.Всичките потоци от кинти,преминават през компютри.Търкаш,с надеждата,че някой ден опърпаният ти фейс,ще го покажат на телевизора,с огромното плакатче-300000 лева.....нагласена работа от всякъде.Тотално зарибяване.Ама е законно.И съм сигурен,че точно Черепа,чинно си е плащал всичкото налог.Стара акула е той,едва ли би попаднал в капана на просташката алчност и самозабравяне,знаейки с кого си има работа.
    Сигурно не се е "отчитал",както правят Цеките./ББ играе мачлета с тяхна фанелка/.А Далавери....момче на повикване.НЕкой му плаща,свежда му директива свише и той драпа,ли драпа,като селски пощаджия,да разнесе призовките....Май свършват кинтите за крадене,та клановете започват вътрешно да си ядат остатъка от плячката.
  • 24 Факторин

    41 4 Отговор
    Факт е, че от комисията са спали и до момента са си клатили краката и мЪдитте. Дошло е отгоре искане да покажат резултати и да набавят поредната вноска. Вярно е, че хазарта е порок, но е въпрос на личен избор, като цигарите, алкохола и марихуаната и тук държавата влиза в ролята си на избирателен регулатор. Не смятам за редно обаче да някаква комисия по хазарта да толерира онлайн казина, както и всякакви други залагания, а на друг да му съсипят бизнеса като си измислят предлог. Ако изначално не е бил редовен как така чак сега го установяват?Ако е дупка в закона и човека е използвал вратичка то това не го прави виновен. Цялата работа изглежда като дай сега да се налапаме и ние, т.е. талоните продавани в спортния тотализатор не вървят и като премахнат конкурента ще прилапат лъвския пай, ще има попълнение, ще се разпределя, едни ще печатат други ще разнасят доста гушки щр се нагушат което е предпоставка за комисионни, проценти и т.н. Ама защо тогава държавата не се хване с енерго дружествата или ТЕЦ-овете или Водата....видяхме, че там е едно безогледно крадене и далавера ами да се намесят там след като са толкова загрижени за обществото, но там трябва да се наливат пари, нали, докато тука сега парата ще се разпределя, има бонуси и комисионни.
  • 25 Харизанов

    23 21 Отговор
    И тоя червен плъх гледа да не го забравят и изпълзява при всеки възможен повод от дупката си.
  • 26 Тошко

    25 2 Отговор
    Правете нормален бизнес😄😄😄
  • 27 Историк

    46 5 Отговор
    Сто човека могат да реват за Божков и да го оплакват. Истината е, че Черепът винаги е имал съмнителен бизнес, далавери и спестени данъци
  • 28 Щом тоя ибрик го е казал

    22 0 Отговор
    Значи е запознат отлично
  • 29 STEFCO

    15 11 Отговор
    TOYA CHERVEN BOKLUK E ZABRAVİL CHE NAİ KRADLİVİ SA KOMUNİSTİTE EBAHA MAİKATA NA BG İ NYAMAT SRAM
  • 30 ??????

    42 7 Отговор
    черепа ще го нагласят...о.к......но помислете че утре всеки който има печеливш бизнес ще го сполети същата участ...герберската чума прониква навсякъде..

    Коментиран от #43

  • 31 Gari

    30 2 Отговор
    Много апартаменти лапна тоз хазарт бг....
  • 32 Резачка

    30 2 Отговор
    Остава да изхвърлят и енерго дружествата (не се спряха да изнудват народа).Досега щяхме да платим неустойките .
  • 33 Racoon city

    7 3 Отговор
    Всичко е мистерия ве
  • 34 Стани да си легнеш

    32 3 Отговор
    Някой в тая комисия редовно са ловили ДЖАКПОТА ,другото е мижи да те лъжем.Много смрадня се задава ако прокуратурата си свърши работата както трябва ,ще гледаме бая зрелища вервайте ми.
  • 35 Щерев

    19 2 Отговор
    Кадиев, нали ти вкара между първо и второ четене поправката, данъка за онлайн залаганията да е 10%, а за офлайн- 15% върху постъпленията. Това не е ли неравнопоставеност и какви ти бяха "аргументите"?
  • 36 Русенец

    21 5 Отговор
    Орешарски и Путин са виновни за батака който твори Бойто в България !
  • 37 Пропускаме нещо

    30 6 Отговор
    Мн важно
    Влади Горанов е бил министър на финансите през цялото това време и е пряко отговорен че това се е случвало щом твърдят че е измама
    Ама той нали безплатно живее в апартамент на кръстника сигурно му е ПРОСТЕНО А.......
  • 38 некойси

    16 0 Отговор
    Как така да не стават зависими като целия им бизнес е създаден на основа на зависимости?!
  • 39 Боко

    17 6 Отговор
    И най-сърдит от всички е Кадиев, защото никой нищо не му дава на него. Иска и той да е корумпиран но никой не го бръсне за слива. Това е един от най-некадърните политици на България.
  • 40 Ново

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Све":

    Ще защитава какво да прави ако е взел пари от божков сега всеки Гледа да се оправдава бсп не приема в парламента новия закон защитават спонсора си
  • 41 Стари новини

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "ПОСЛЕДНИ НОВИНИ":

    Явно е спонсурирал избора на кауна и бсп не може да го защити
  • 42 Помним

    3 1 Отговор
    ВИС, СИК, Корона ИНС, Аполо&Болкан, 777, Зора ИНС и сегашните им производни, но най-вече ХЕЛОУИЙН-ът.
  • 43 Ново

    0 9 Отговор

    До коментар #30 от "??????":

    Герб взема парите които дължи на българия а бсп праща хората в белене забрави ли
  • 44 Остап Бендер

    4 3 Отговор
    Тапанари с промити мозъци.Нито един от вас не коментира разващаващата същност на хазарта,ролята му гражданите да се превръщат в мълчаливи колониални агнета.Погледнете какво става покрай Лафките на Пеевски и не се запитате ,откъде натрупа милиардите си Черепа.
  • 45 Остап Бендер

    5 2 Отговор
    Тапанари с промити мозъци.Нито един от вас не коментира развращаващата същност на хазарта,ролята му гражданите да се превръщат в мълчаливи колониални агнета.Погледнете какво става покрай Лафките на Пеевски и се запитате ,откъде натрупа милиардите си Черепа.
  • 46 Тони

    2 5 Отговор
    Според мен всичко е постановка за пред хората а истината е че Национална лотария вече работи на загуба и са измислели начин как да приберат и едни пари от държавата която уш иска да ги национализира!
  • 47 хаха

    2 1 Отговор
    лотарията на загуба хаха тва беше тъпо ко не беше смешно - късат се да печелят късат се тоз народец търка ли търка готиното е че ромейте масово търкат поне помощите де им дава държавата малко от малко връщат на Черепо тъжното е че и безнадеждни българи търкат
  • 48 Кико

    1 0 Отговор
    От змя *****, от Черепа дадени пари!!!Сега ще видим Гешев, колко е МЪЖ!
  • 49 КрКр

    4 0 Отговор
    Нито съм фен на фк Левски още по малко на Божков, но това, което се случва е плашещо. Много зачестиха случаите в които бизнес на хора различни от власт имащите или власт приближените е заграбен или съсипан. Колкото и да е спорно миналото на Васил Божков все пак помислете си какво е да градиш нещо толова време и бам държавата или някой да реши че то ще е негово , това е извън всякакви норми. В крайна сметка ако има не платени данъци да си ги плаща. Ако не ще това е друго!!!Що не взимат лицензите или бизнесите на хора, които имат задължения към ДДС или осигуровки. В крайна сметка, какво ще стане целия бизнес в тази държава ще е в ръцете на хората от власта и а някой навдигне глава а бам балтията. Което обисмисля съществувснето на човека като индивид освен да бачка някъде за 600-1000лв. Май отдавна комунизма мина. Кво ни взеха за балами всички хайде стига не знаели колко данъци плаща. Една плюнка хора сме бюджета ни е малък сигурен съм, че всички по големи данъкоплатци се следят под лупа за да се за кърпи някоя магистрала или да излезе по 10лв повече за пенсионерите. Просто явно му писна да плаща на някой. По въпроса за лотарията ( на скоро бях в Словения и Италия) наводнено е с тези билети. Аз не съм им фен, купувал съм си от Италия защото не вярвам на нашенското, но никой не кара хората в лафките, и просто аз лично като им видя рекламите сменям канала... Да случая е доста различен защото говорим за олигарх, но я си представете да изградите едно гаражче
  • 50 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обичам 🇮🇱":

    Много ясно кой стои!пеевски и домусчиев в комбина с боко тиквата!то остана ли бизнес на който да не е сложил ръка той?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове