Last news in Fakti

22 Януари, 2020 14:12 6 783 58

Емигрант, завърнал се от САЩ, оглави БНР

  • бнр-
  • андон балтаков-
  • генерален директор

Андон Балтаков е новият генерален директор на националното радио, реши днес СЕМ

Емигрант, завърнал се от САЩ, оглави БНР - 1
Снимка: БГНЕС

Завърнал се от САЩ дългогодишен емигрант и медиен мениджър поема ръководството на БНР. Андон Балтаков е новият генерален директор на националното радио. Това реши днес СЕМ.

Балтаков получи четири от общо пет гласа на членовете на медийния регулатор. За него гласуваха Бетина Жотева, Галина Георгиева, Ивелина Димитрова и София Владимирова.

Розита Еленова даде вота си за Антон Митов и гласува с "въздържал се" за кандидатурата на Андон Балтаков.

Това бе второто гласуване, което СЕМ проведе. Час по-рано съветът не може да излъчи победител в конкурса, като по два гласа тогава получиха Андон Балтаков и Антон Митов, а един глас, от съветничката Ивелина Димитрова, бе даден за Митко Димитров. За второто гласуване Димитрова подкрепи Балтаков, като каза, че риск с неговото назначение има, но по-голям е рискът БНР да остане без ръководител.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Буков

    29 51 Отговор
    Време е вече такива образовани на запад господа да взимат нещата в свои ръце. Разни русополи като ВалериЙ Тодоров да заминават за музея.

    Коментиран от #11, #12, #54

  • 3 Нина

    59 7 Отговор
    Назначение от Козяк
  • 4 onq s konq

    68 55 Отговор
    Тези емигранти са небългари. Заминали от алчност за да се нагушат с долари, евра или паунди и сега ни дават акъл. А ние тука блъскаме и плащаме данъци за да издържаме техните родители. На такива трябва да се отнеме българско поданство и конфискува паспорта.

    Коментиран от #8, #21, #28, #52, #56

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 73737272

    59 12 Отговор
    Ясно, писна ми от амерски специалисти, резултатите ги виждаме. Немой си намерим работа от техните технологии за управление на човешкия ресурс!
  • 7 отвратен

    58 13 Отговор
    Този човек се е лишил доброволно от българско гражданство за пари и след като се е провалил се връща с подвита опашка. Обаче за първенютата и снобите тези персони са идеал защото звучи шик и са го набутали да ни отваря очите. Свършиха се читавите млади българи и започнахме да се кланяме на шлаката!

    Коментиран от #10, #31

  • 8 Balgarin

    13 15 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Napalno te podkrepyam,emigrAntiite sa predateli.
  • 9 Мишо

    55 11 Отговор
    Питайте го дали му дават втора заплата от ЦРУ

    Коментиран от #35

  • 10 goni

    31 8 Отговор

    До коментар #7 от "отвратен":

    Само едно ми е интересно?:) Постоянно ли се движи с преводач, или само когато е на работа!:)
  • 11 Реалист

    42 11 Отговор

    До коментар #2 от "Буков":

    Да се чете: "провалил се емигрант, логично загърбва по-добрият начин на живот в чужбина, за да се върне тук като цар, защото винаги е по-добре пръв на село от колкото последен в града"

    Коментиран от #13, #42

  • 12 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "Буков":

    Ке стен че , дори и да е кадърен , как ще гарантираш , че ще работи за обществения интерес , а не за личен ?
  • 13 Емигрант

    32 6 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Много си прав ! Пълно е в чужбина с нереализирани се емигранти готови да се върнат веднага ако им попадне топла и платена служба
  • 14 Биг Брадър

    30 7 Отговор
    Имал е достатъчно време да се обучи и да получи инструкции. Още кое ли остана непредадено.
  • 15 по точно

    23 5 Отговор
    дали е `мека китка`?!.....
  • 16 А бе

    16 2 Отговор
    Върнал се, но няма да е за дълго !
  • 17 ПЕНКО

    11 2 Отговор
    ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЗАИНТЕЛЕСОВАНИ -НЯКОИ !!!! АМИ АКО Е ВЕРБУВАН ОТ ЦРУ -- ФСБ/КГБ/ ЩЕ ГО ЕЛИМИНИРА - И ПАК ПРОЦЕДУРА -СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ И РЕКЕТ !!!!!!!!!!!!!
  • 18 Парашутни гащи

    28 7 Отговор
    Дългогодишен емигрант в Америка завърнал се у нас - или е много мързелив за работа там или е спуснат да ни пропагандира. И двете са в ущърб на слушателите и българите.
  • 19 ПЕНКО

    17 2 Отговор
    КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ ??? НОЦИОНАЛНИ ИЗБОРИ ЗА ТАКЪВ СЪВЕТ -Е ПРИЕМЛИВО !!!! ПРИЕМЛИВО Е И СЪДЛЯРИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ ОТ НАРОДА !!!!????
  • 20 VVV

    23 5 Отговор
    Трябваше бнт и бнр да са български ,а не да ги дават на америка за България . Нали идеята е да са си наши
  • 21 Дон Чико

    11 21 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Правилно, такива успели хора трябва никога да не стъпват в кочината и да ви оставят да си мизерствате на воля. За такова просто стадо, чийто достоен представител си ти, прост не си заслужава. Гледай им сеира от разстояние и го остави да тънат в блатото.

    Коментиран от #24

  • 22 VOA(Voice o' America)

    15 2 Отговор
    Оставяме името БНР непокътнато!
  • 23 Eee

    9 5 Отговор
    На тоя му давам един месец престой в кочината и ще избяга там от където е дошъл.
  • 24 Balgarin

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "Дон Чико":

    Da gospodine te sa emigranti predattelli.
    Samo preddaatelliiite I ootreppppkite napusnaha Balgaria.
  • 25 голям зор да ни претопите

    19 4 Отговор
    АЛЪН ФОСТЪР ДЪЛЕС бивш директор на ЦРУ
    /авторът е брат на Джон Ф. Дълес/

    Ние ще хвърлим всичките сили и зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората. Посявайки хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, ще възцари навсякъде. Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия в тяхното общество. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юнош

    Коментиран от #43

  • 26 Казуар

    3 0 Отговор
    По добре пръв на село, отколкото последен в града.
  • 27 Див селянин

    19 1 Отговор
    Един такъв специалист оглави навремето финансовото министерство при кабинета на боко 1. Симето дянкофф, започна да ни затрива още с встъпването си в длъжност 🎃 и сега избегА нейде из раша. Та сме се нагледали на такива американски експерти, специалисти и тем подобни палячовци, които експериментират на наш гръб.
  • 28 Не емигрант

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ти ли мe издържaш ? Нe знaeх ! C пeнcиятa нe мoгa дa cи пoмиcля дa cи купя тoaлeтнa хaртия, cлeд кaтo плaтя вcички мeceчни cмeтки. Я дa млъквaш ! Или ce прaвиш, чe нe знaeш кoлкo пaри влизaт в Бългaрия oт "eмигрaнтитe" тoчнo зaрaди рoдитeли и рoднини. Дa нe миcлиш. чe cутрин ги cъбирaт пoд дървeтaтa...
  • 29 Изненадан

    11 3 Отговор
    Защо не го кръстят САЩ национално радио?

    От моите или от американски данъкоплатци ще плащат издръжката на Хамериканчето, и то деца храни.

    Представете си ако емигрант от Русия оглави БНР.
  • 30 дежавю

    13 1 Отговор
    Кошлуков 2 - Ц-Р-У 2
  • 31 Не емигрант

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "отвратен":

    Не си информиран! Всеки може да запази българското си гражданство и да придобие друго. Почти всички емигранти са го запазили. Изключения има само за страни, които не разрешават двойно гражданство. Що се отнася до парите, повечето от емигрантите са били принудени да емигрират, за да НЕ СЕ НАЛАГА "оня с коня" да храни родителите им.

    Коментиран от #39

  • 32 Зоро

    5 3 Отговор
    Аз лично бих го подал на Г-жа Бетина Жотева,каня и се още от ‘90-те...;)

    Коментиран от #33, #57

  • 33 Зорка

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Зоро":

    А след 30 години, дали ще стане...и като в руския виц - "Приятно бьiло вспомнит"

    Коментиран от #37

  • 34 Мери

    7 3 Отговор
    Човекът може да е читав, дай боже, и да допринесе за превръщане на БНР в трибуна на почтения българин. Но хората недоволстват, защото стана практика всеки пребивавал дори и само няколко часа в щатска институция да бъде считан за корифей, не само в своята област. Всичко се повтаря - няма нищо ново под слънцето.
  • 35 Сеянин

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мишо":

    На една и съща ясла са с Кошлуков! Държавните медии се контролират от Козяк! Гешев и Цацаров пазят тила на ББ, вече имаме и отворена банкова сметка във ФЕД ! А бат Бойко осигурява газовите потоци през България и АЕЦ БЕЛЕНЕ да не тръгнат! Купуваме директно за милиарди прототипите на самолети и корита, а истинските ще дойдат след 10г ! Схемата е почти готова! Остава един " американец" да оглави и министерството на природните ресурси и капана за България е вече затворен!
  • 36 ПЕНКО

    11 1 Отговор
    ТА КОЙ Е СЕМ И КОИ СА ТЕЗИ 5 "КУЧКИ " ---КОЙ ГИ ИЗБРА ...ЧИИ СА ПРОТЕКЦИИТЕ ИМ ... КАКВО СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА БЪЛГАРЧЕТАТА ОТ БАДЕЩЕТО НИ ????? ДА ВЗЕМЕМ НАПРИМЕР БЕТИНА ЖОТЕВА !!!??? -ХАРАА БДЕТЕ !!!!!!!!!!
  • 37 Зоро

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Зорка":

    Нищо,че станала като тюлен,батя ше се пробва,глей след 30 год.кво стана с кака ти Памела Андерсън,младоженеца три ДЕДЕТИЛЕТИЯ е чакал да завие болта в гайката,та демек,има Господ,до ми прости дано😊
  • 38 каунь

    7 1 Отговор
    минал обучение в ЦРУ сега ще падни цензура
  • 39 отвратен

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Не емигрант":

    Не говоря за формалността с документите.
    Когато тръгват към терминал 2 обиждат моята страна и са обидени, че тук не са оценени колко са велики. Когато се връщат наср...ани отново искат да ги обявим за велики, защото са се правили на западняци. Е, поне за мен са си обикновенни арбайтери. Бих заложил на новата генерация български младежи с патриотично мислене, защото такива като този пуяк ще хвръкнат веднага щом получат малко по-добро предложение. Вече е показал колко го интересува тази страна.

    Коментиран от #40

  • 40 Не емигрант

    2 5 Отговор

    До коментар #39 от "отвратен":

    Обидени - да ! Но по-голямата част НЕ, защото не са оценени, а защото образованието и квалификацията им не могат да намерят приложение в Бг. или пък трябва да работят за заплатата на доставчик на стока в магазините. След като 5-6 години си похарчил пари, време и ТРУД, за да придобиеш висше образование, се оказва, че перспективата е ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯ … като шофьор на такси или охрана. Нали? Всички помним тези времена ! А сега нямало инженери...Живота е дар Божий и всеки има право да постигне мечтите си... Е, някой и в БГ ги постигнаха. Станаха "бизнесмени". Зависи от мечтите...Обидата и отвращението са двустранни. И да кажа, личните си впечатления. Малко се връщат. Или по поръчка, с приготвен вече топъл стол. Дори "на...рани", защото и там, за да успееш, трябва да се трудиш здраво, предпочитат да живеят на социални помощи, които им гарантират престой в добре поддържан резерват.

    Коментиран от #46

  • 41 мали мали

    4 2 Отговор
    Нема кадри в бг.То какво остана въобще не знам,еи учил е там сега ще на управлява,хахаха

    Коментиран от #44

  • 42 куку руку ку

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    По-скоро възпитаник и човек на Сорос. Още едно радио изчезва от листата ми за слушане.
  • 43 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "голям зор да ни претопите":

    Звучи зловещо, но за съжаление, това вече е факт за целия свят. Когато човека се отдели от Създателя, лесно може стане потребител на всякакви "привлекателни" реклами. Също като Ева и Адам. Поуката - всеки я приема за лична употреба, според намеренията си...
  • 44 Не емигрант

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "мали мали":

    Поне е учил...
  • 45 Боби

    4 1 Отговор
    Щял да види финансовото състояние на медията.......
  • 46 отвратен

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Не емигрант":

    По принцип си прав, но образованието само по себе си не прави задължено обществото да те вдигне на по-високо ниво. То само отваря възможност на получилият го да комуникира в среда на хора, които управляват обществото по един или друг начин. Как ще се наложи сред подобни е въпрос на наличие на други качества, които не се изучават, а се изграждат с характер. Ето тук основно се различават хората, тези които могат да контролират себе си, контролират и околните, та дори и без образование. Тези които не могат да спрат цигарите например, не стават за нищо. И там и тук е същото. Напоследък се завърнаха младежи с такива измислени дипломи получени в Холандия например, че единственият смисъл на усилието е била хвалбата на родителя за няколко години. Не стават и за шофьори. А че липсват инженери е действително проблем, който ще усетим когато покачим нивото на аутсорсинга и преминем на производство на високотехнологични продукти. Тогава това ще е много престижна и добре платена дейност. И така трябва да бъде.
    По отношение на това момче - БНР, както и БНТ са единствените медии, които все още имат култура. Опасявам се, че този е новата Зурлева и ни чака рязко спускане на "американското влакче" до нивото на примитивните удоволствия.

    Коментиран от #49

  • 47 Активист на БКП

    5 1 Отговор
    Подгонил го е глад в САЩ...
  • 48 1234

    5 2 Отговор
    Такива изменници още от летището трябва да ги пращат в Белене, а те го слагат на директорски стол.
  • 49 Не емигрант

    0 4 Отговор

    До коментар #46 от "отвратен":

    Човек, ти на фотосинтеза ли живееш? Нали човек полага усилия да се образова или да придобие някаква квалификация, ЗА ДА РАБОТИ, с което да осигури доходи за себе си и за семейството си. Не говорим и не стигаме изобщо до нивото и позицията в обществото, а до осигуряване на храносмилането и останалите жизнени потребности. Слез от облака на социалните анализи и размишления и погледни "живота сив и скучен - озъбено, свирепо куче". И като говориш за изграждане на характер, нека ти кажа, че когато си емигрант - по неволя или изграждаш характер или си аут. А за това, че не е необходимо да си образован, за да контролираш останалите си прав. Българската действителност го потвърждава!
  • 50 Анти нпо

    8 0 Отговор
    Жалко е наистина, ако се случи това, което предвиждаме, Колега. Досега, на общия фон, БНР беше номер 1! До какво ще го доведе обаче този никому неизвестен хАМЕРСКИ възпитаник?...
  • 51 Анти нпо

    7 1 Отговор
    Ще правим "нова", суперХамериканска "независима" държавна медия. Честито да ни е!!!
  • 52 До оня с коня

    0 8 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Като ти чета глупостите ,стигам до извода ,че освен за коняр за друго не ставаш.Прошляк,трябва да се радваш ,че образовани не в руските школи, хора се връщат в България.
  • 53 Баш бай Брадър

    5 0 Отговор
    Ай чиститу!
  • 54 Дъбов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Буков":

    В камината, в камината знаеш си
  • 55 Не знам

    7 0 Отговор
    ама като го гледам си е абсолютно педалче.
  • 56 Зайко Байко многознайко

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Кой издържaш бре конcки? Aко не ca тия нaвън до cегa хептен дa ни нямa. 7 милиярдa внacят, кaто пaрични преводи в икономикaтa ни вcякa годинa зa дa може тaкивa хрaнтутници кaто теб дa живеят!
  • 57 с нея

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Зоро":

    само губиш!Тъпа `крава`.....
  • 58 Хрис

    1 0 Отговор
    Служител ... в задгранична командировка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове