22 Януари, 2020 13:04 2 962 4

Съпрузи, женени от 65 години, починаха в един и същи ден

  • съпрузи-
  • починали-
  • разбито сърце-
  • в един ден-
  • сащ-
  • старчески дом

Любов като в роман

Съпрузи, женени от 65 години, починаха в един и същи ден - 1
Снимки: St. Louis Post-Dispatch

Американците Джек и Хариет Морисън, които били женени от цели 65 години, завършили живота си заедно.

И двамата починали в един и същи ден в дом за стари хора в Сейнт Луис, щата Мисури, съобщава St. Louis Post-Dispatch.

Джек Морисън, на 86 години и неговата 83-годишна съпруга починали на 11 януари с разлика от няколко часа. Първи си отишъл Джек, а малко след това и Хариет го последвала.

"Тъжен съм. Но знам, че са си отишли в мир и са отново заедно.Тяхната история наистина беше любовна история като от роман", казва Сю Ваджнер, племенница, отгледана от двойката.

Двамата се запознали през 1955 година на Хелоуин в един автобус. Джек бил шофьорът, а Хариет, която придружавала своя баща на музикално турне, била пътничка.

Двамата отишли на вечеря, след която никога повече не се разделили. Около година след първата им среща те сключили брак.

Съпрузи, женени от 65 години, починаха в един и същи ден

Те били настанени в дома преди една година, след като Хариет счупила едната си бедрена кост и таза си при падане. По думите на племенницата Джек също претърпял инцидент малко след това, при който счупил прешлен на врата си.

След постъпването им в медицинското заведение за грижи, здравословното им състояние бавно се влошавало, докато един ден, малко преди да се споминат, те спрели да се хранят и да приемат течности.

Освен племенницата си Сю, която отгледали като родна дъщеря, съпрузите имали и двама сина, отбелязва още изданието.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    19 0 Отговор
    Сьдба-достойна за роман.Поне един от двамата няма да е останал сам и да се мьчи..
  • 2 Работил на такова място

    7 0 Отговор
    И там като у нас, въпреки по-добрата материална база, гледането е никакво! Нищо чудно, че след постъпването си са започнали да се влошават. И да, говоря за Мисури, само стотина км от въпросната случка.

    Коментиран от #3

  • 3 Дългия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Работил на такова място":

    Прав си, там без кола ще пукнеш от глад, децата нямат време за теб в един ден те натоварят и в старческия дом и виждаш, че е дошъл края.......
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Страната на големите възможности !!! Двама сина които не са могли да отделят средства да гледат родителите си в къщи !!! Това е демокрацията !!! Същото се мъчат да направят и при нас, като държат ниски ПЕНСИИТЕ !!!