Last news in Fakti

22 Януари, 2020 12:54 1 576 6

ЕК: Няма нужда от нови доклади за България по Механизма за оценка

  • вера йоурова-
  • екатерина захариева-
  • дидие рейндерс-
  • ек

Комисарите Йоурова и Рейндерс представиха основните принципи на бъдещия общоевропейски механизъм за върховенството на закона

ЕК: Няма нужда от нови доклади за България по Механизма за оценка - 1

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна в Брюксел с Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия с ресор "Ценности и прозрачност", с Дидие Рейндерс, еврокомисар по правосъдие, и с Оливер Вархеи, еврокомисар по съседство и разширяване. На срещите бяха обсъдени редица въпроси от европейския дневен ред и сътрудничеството между българското правителство и новата Комисия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Еврокомисар Йоурова подчерта, че ЕК иска да приключи Механизма за сътрудничество и оценка. "Няма нужда от нови доклади за България по Механизма", подчерта тя.

Комисарите Йоурова и Рейндерс представиха основните принципи на бъдещия общоевропейски механизъм за върховенството на закона, който ще следи развитието във всички държави членки в областта на съдебната власт, борбата с корупцията и свободата на медиите.

Дидие Рейндерс заяви, че в средата на годината механизмът ще бъде представен официално, като още от следващия месец ще работят с контактни точки от държавите-членки за формулиране на систематичен подход в прилагането на механизма.

Йоурова приветства решението на българското правителство за създаване на национален постмониторингов механизъм в областта на борбата с корупцията и организираната престъпност, съдебната реформа и върховенство на закона.

Вицепремиерът Захариева обсъди с комисаря по разширяването Вархеи как България може да помогне на Европейската комисия в процесите на интеграция на страните от Западните Балкани. Комисарят представи накратко новата методология за водене на преговори за присъединяване, а двамата се разбраха да работят заедно за постигане на конкретни практически резултати от срещата на върха за Западните Балкани в Загреб през май т. г. и предстоящата среща на върха на Берлинския процес в България.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема нужда

    12 2 Отговор
    Мизерията се вижда
  • 2 пич

    4 1 Отговор
    НЯМА ПРЕКЪСВАНЕ… ПРОДЪЛЖАВА МЕХАНИЗМА…
    Кoмиcaритe Йoурoвa и Рeйндeрc прeдcтaвихa ocнoвнитe принципи нa бъдeщия oбщoeврoпeйcки мeхaнизъм зa
    върхoвeнcтвoтo нa зaкoнa,
    кoйтo щe cлeди рaзвитиeтo във вcички държaви члeнки в oблacттa нa cъдeбнaтa влacт, бoрбaтa c кoрупциятa и cвoбoдaтa нa мeдиитe.
    Дидиe Рeйндeрc зaяви, чe в cрeдaтa нa гoдинaтa мeхaнизмът щe бъдe прeдcтaвeн oфициaлнo, кaтo oщe oт cлeдвaщия мeceц щe рaбoтят c кoнтaктни тoчки oт държaвитe-члeнки зa фoрмулирaнe нa cиcтeмaтичeн пoдхoд в прилaгaнeтo нa мeхaнизмa.
  • 3 Йосарян

    10 7 Отговор
    След слугинажа, геноцидът вече е на лице. За какво сме им. Сиганите да им върнат милиардите? Не. Просто плацдарм срещу Русия! И те първа идва Ад.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 на съда е ясно да влезе убития

    4 1 Отговор
    Какво е съотношението между повдигнати обвинения и ефективни присъди?
  • 6 73737272

    2 1 Отговор
    Вместо да се чудите, хващайте се и лепвайте с митинги и протести, демокрацията е с вас!
Новини по държави: