21 Януари, 2020 15:34 8 280 65

Вежди Рашидов изуми в ефир! Намеси Тодор Живков в пернишката водна криза

  • вежди рашидов-
  • водна криза перник-
  • тодор живков-
  • допуснал грешки

''Сериозната част от разговора е, че се прие как за 40 дни да се прокара вода от Белмекен до Перник. Грешки са допуснати от господин другаря Живков'', смята бившият министър на културата

Вежди Рашидов изуми в ефир! Намеси Тодор Живков в пернишката водна криза - 1
Снимка: БГНЕС

"Нормалните политически пазарлъци започват да се появяват преди такива вотове. По-важно е това, което се случва. Сериозната част от разговора е, че се прие как за 40 дни да се прокара вода от Белмекен до Перник. Грешки са допуснати от господин другаря Живков", това заявява председателят на Комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов пред Bulgaria ON AIR, в частност в студиото на сутрешния блок на телевизията "България сутрин".

Според него всички канали, които са правени в България преди 1989 г., започват да "гърмят" по времето на Борисов.

"Вода няма, хората са в криза, а те искат да се забавляват, да свалят правителството", казва Рашидов

Златен медальон с изображение на хан Омуртаг и с потвърден произход е предложен на търг в Ню Йорк. Има ли шанс България да успее да си върне антикварната ценност?

"Аз бях един от малкото министри, който върна от Канада 21 хил. антики, които те не бяха длъжни да ни връщат", припомня Рашидов.

Според него културно наследство се изнася с протекциите на много високи етажи на властта и няма шанс държавата да върне обратно откраднатия медальон.

"Свършена е работата. Единственият шанс е бил да не изпуснем да замине от държавата", каза той.

В края на май Рашидов организира европейски форум, който да обсъди проблемите в сферата с незаконната търговия на културни ценности.

"Всичко това е проблем на света и на Европа", отбелязва Рашидов. Той смята, че са необходими драконовски мерки, които да се борят с престъпниците.

Друга тема, която предизвика обществена реакция, е проектът за реконструкция на площад "Св. Неделя". Софийската света митрополия се противопостави на проекта на архитект Фуксас за новата визия на площада.

"В момента има един прекрасен проект. Църквата ще седи в тази среда като едно бижу, ще се открои. Аз съм против самодейността, която се вихри в България. Всеки втори разбира от всичко. Българската православна църква трябва да се занимава с благотворителност и вярата на хората, а не с архитектура", категоричен е Рашидов.

"Трябва да диша това централно пространство. България е осеяна с паметници, които светят - кич до кич. Градската среда е на всички нас и трябва да е създавана от професионалисти", отбеляза Рашидов.

По негово предложение в средата на 2020 г. ще бъде преиздаден романът "Под игото".

"Вазов е христоматиен писател. Много деца вече не знаят кой е той. Да бъде точно "Под игото" се реши на колективна среща. Но аз бих издал по-непознатите неща на Иван Вазов. Той не е само "Под игото", констатира Рашидов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    147 6 Отговор
    Бай Мултак пак се прави на умен....
    Да каже по-добре как си върна милиончетата от КТБ....
  • 2 Боклук

    120 9 Отговор
    мръсен
  • 3 Хехе

    142 14 Отговор
    Все по често ще се сещаме за бай Тошо, но с добро.

    Коментиран от #20

  • 4 антрашпиц

    134 0 Отговор
    Е,съвсем нормално.То пак да се благодарим,че не е намесил Хан Аспарух ,че е решил да има точно тук България...
  • 5 тато

    102 3 Отговор
    ох че не е тато на власт да те закара в едно мазе тебе да видиш после сяда ли се не се ли
  • 6 Противен прост дъртак

    124 5 Отговор
    Мутлашка измет!
  • 7 Другарю Вежда,

    104 3 Отговор
    На тоя Живков, където те създаде и на неговите наследници до кумира ти живков имитатор Боко краката трябва да им целуваш !
  • 8 А я

    106 2 Отговор
    Тодор Живков е виновен защото е построил язовира

    Коментиран от #17

  • 9 от къде е парата от там е Веждата

    73 1 Отговор
    Тоя требе да е с поне десет езика да лиже , един да се бе изтъркал досега.
  • 10 Алкохола

    73 0 Отговор
    На никой не съм простил че на тебе ли? Г-н твореца, салатка с ракия, и глупости до шия!
  • 11 Кака Мара

    62 1 Отговор
    Някой казал Белмекен и всички в унес повтарят тази тъпня.Язовира е Бели Искър, набийте си го в главите.
  • 12 бай Шиле

    49 1 Отговор
    Абе Веждичка,не се ли сещаш,че освен Живков и руските шпиони имат пръст в таз хава?

    Коментиран от #21

  • 13 Виновен

    93 2 Отговор
    Той Бай Тошо е виновен, че остави такива като теб и подобни да си веете байряка. И за язовирите също е виновен, че са направени по негово време , а след него безотговорност и безнаказаност. Виновене, че по негово време се доверяваше на такива крадци и лъжци като теб, а те го гледаха в очите и го лъжеха нагло. Наглостта ви е безгранична!
  • 14 мултакис

    70 0 Отговор
    Абе Аспарух е виновен, това е положението. Не може да направиш държава точно тук без да мислиш за водоснабдяването.
  • 15 Хааа ха ха

    60 0 Отговор
    Тоя все е на черешата
  • 16 КОНТРАТА

    55 0 Отговор
    Живков ги кълне от отвъдно, че гербераците са некадърни и крадливи!
  • 17 Не важи само за ГЕРБ

    82 0 Отговор

    До коментар #8 от "А я":

    Че и тръби закопал, до всяко село и паланка , асфалт положил , сега да се чудим, ние как да го кърпим. Ток прекарал , централи построил , стадиони , заводи , летища , пристанища . Хора навъдил , да се чудим ние сега , как да ги изхранваме. КОЕ ПО НАПРЕД ДА ПОПРАВЯМЕ НИЕ ОТ ГЕРБ . Ние сме свикнали само 30 години да крадем , и ползваме от построеното.
  • 18 Философа

    51 4 Отговор
    Комунисти са виновни, че източиха водата от язовир,, Студена" миналата година и комунистите ремонтираха стената на язовира за по- евтнно на източен водоем

    Коментиран от #36

  • 19 да така е

    48 1 Отговор
    според герб трябва Т Живков Корнелия да са виновни в никакъв случай други а не помните ли кои са управляващи или с сте слабоумни бе рашидов
  • 20 торенте

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хехе":

    За съжаление...да.
  • 21 торенте

    24 5 Отговор

    До коментар #12 от "бай Шиле":

    Путин е виновен!
  • 22 О. Ч. З

    60 2 Отговор
    Прав е човека ако БАЙ ТОШО не беше направил язовири сега нямаше да го има проблема но май най големият виновник е хан Крум със неговите закони ако беше изклал крадците сега можеше да има пари за ремонти а не да се чудят кой да изкарат виновен
  • 23 Комуниста

    40 2 Отговор
    Това е един Прахун, господин турчина каменоделеца това да дялаш камъни и да се правиш на анализатор са две различни неща!
  • 24 Заинтересуван

    52 2 Отговор
    Бе той бай Тодор не го знам за какво е виновен, ама не е на власт от 89-та. За 30 години, господин Мултигруп- Веждьо, та за тия 30 години от които 10 са ваши, не се ли разбра, че бай тошо нещо не е направил както трябва, та да го оправите? До кога ще ви е виновен Тошо с лошите комунисти, дето построиха и направиха това, дето вие 30 години го унищожавате и крадете и не можете да го доокрадете?
    Ей, тия треска ги тресе! усещат, че ще има саморазправа с тях и ги в хванало якото шубе. Не зе знаят на кой свят са и ръсят ли ръсят простотии............................
  • 25 Лекар БГ

    32 3 Отговор
    Как се вживя като"острие"и този!/острие по аналите на ГЕРБ-арогантен,демогог,гьонсурат,лъжльо/.
    Излага се,ако да е на години.Гади ми се от такова поводение.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Behemoth

    26 0 Отговор
    Ми прав е ,ако оня не беше сложил тръби те сега нямаше да гърмят и всичко щеше да е супер....
  • 28 ПЕРНИШКИО

    31 0 Отговор
    оооо господин мулти , я кажи как с мулти груп разтурихте све направено от соца , и кои те произведе мистър мултак , баи ви ТОДОР ви даде шанс да окрадете постигнатото от него и направено , но вие го сринахте до основи , г-н мулти груп, сега за тези думи щеше да бъдеш съден в трибунала в хага и да лежиш в белене , а , може и в ловеч , ти нали си каменоделец , да кълцаш каманье , г-н мулти склупторе , пияницо долна ствар, та да ти доиде акъльо прост дека го немаш.
  • 29 Швейк

    32 3 Отговор
    не само Тато е виноват, а също така и Владимир Владимирович, Ленин, Фидел Кастро, Чаушеско, Маркс и Енгелс и който още се сетите, само не и Винету

    Коментиран от #37

  • 30 Изрод, благодарение на Тодор Живков,

    41 0 Отговор
    пиеш още вода и ядеш от България. Благодарение на създаденото от Т. Живков, което откраднахте, станахте Мултимилиардери ФЕОДАЛИ. Проблема ви е сега, че всичко откраднахте от Т. Живков и за 30г. нищо не сте създали и няма какво да крадете вече.
  • 31 Ехааа

    31 0 Отговор
    Явно тоя сериозно го е треснала старческа дименция. Обществена тайна е, че е алкохолик, ама вече големи глупости дрънка.
  • 32 какво изгубихме

    13 0 Отговор
    https://eurocom.bg/show/bulgariia-koiato-sugradihme гледаите хора.
  • 33 ......

    22 0 Отговор
    Колкото пъти го засека този в Лидъла на кв.Изток в кошницата му има водка,салам,шок.бонбони.Или вместо водка ракия.Салам тип кучешка радост
  • 34 Привет

    21 1 Отговор
    Не бе, виновен е хан Аспарух!!!
  • 35 Шляп

    19 0 Отговор
    Таман приключихме с асфалтирането и трябва пак да разкопаваме всичко наново,за да подменяме тръбите отдолу.И това ако не е организация,здраве му кажи!
  • 36 Бачо Киро

    23 0 Отговор

    До коментар #18 от "Философа":

    Тц, грешка си. Има интервюта, италианците са поправяли стената под вода. Заминали са си февруари 2019 мисля беше. Голямото източване почва от април 2019 ако не се лъжа. Има доста кадърен репортаж в ЮТюб със сателитни снимки за всеки месец и справка какво са писали от Перник. Също така и количеството вода за което се информира министъра, а той дори при 30% количество подписал, че всичко е нормално... Чак при 25% им загрял реотана в министерството, че са прекалили с краденето някои... Шефът на ВиК казва и защо не са си направили цикъла, за което се направи на умен Боко. Заради заем от 3 милиона, теглен от предния и похарчен за други неща вместо по предназначение. Сега същият Камен Каменов е спуснат като прокурист, на бял кон, да разследва сегашния шеф за проблемите, причинени от собствените му далавери. Крадеца разследва кражбата.... Майката си тракат от ГЕРБ... Рашид бояджията пък бай Тошо му виновен, че са некадърни... Даже Цар Симеон Велики и хан Аспарух викам да обвинят...
  • 37 ПЕРНИШКИО

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "Швейк":

    нали само не и Винетку викаш , е па нали си от неговия лагер на индянците
  • 38 от Батак съм чичо

    17 1 Отговор
    На тая гнус трябвя да обрежат и горната глава!
  • 39 САП

    18 0 Отговор
    Вежди гледай си скулптурите не се меси в техниката дето халхабер си нямаш, че ставаш смешен.
    Нищо не е вечно но тоя свят и техниката се поврежда.
    Решението е съществувало, но понеже всички са велики хидро инженери, като теб и Доган. Са решили, че не им трябва и са го оставили да се разграби и разруши.
    Грешкаката на Боко и тези преди него е, че оставиха да се граби щот им беше изгодно.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Станчо

    17 0 Отговор
    Има още месо по кокала, всичките са един дол дренки, ако трябва Хан Аспарух ще е виновен...
  • 42 ОТКАЧАЛНИК

    14 0 Отговор
    ТОЯ Е МАЛОУМЕН
  • 43 Azz

    14 0 Отговор
    Веждичка - изкуфяла тиква...
  • 44 Тенекеджиева и калайджиева академик ?

    12 0 Отговор
    Рашидов , с труда си не би се изхранил. А с езика си - да !
  • 45 40г пкапитализъм преход демокрация

    19 0 Отговор
    Тодор Живков ако не беше построил язовир Студена и поставил тръби през комунизма сега нямаше да имат проблем капиталистите.Тия лоши комунисти защо са строили всичко навремето сега да имат проблеми такива видни борци за демокрация
  • 46 666666

    25 0 Отговор
    Много жалко,че Бай Тошо го изучи и лансира вместо да го прати в Белене.Същото важи и за повечето политици ,които в миналото бяха плюнки ,а сега крадат родината .
  • 47 Ловецът на боклуци

    18 0 Отговор
    Мултакът сигурно вече е минал на ацетон или антифриз. Не използва явно алкохол. Гадна шайка, опропастила народ и държава!!!
  • 48 Петко

    17 0 Отговор
    Господин Алкохолик ми вие сте има нема 10 години на власт , що не поправихте грешките на бай Тошо , който ги е допуснал преди повече сигурно от 50 години .

    Коментиран от #49

  • 49 Ловецът на боклуци

    12 0 Отговор

    До коментар #48 от "Петко":

    Те не поправят нищо, а само присвояват (крадат) приятелю!
  • 50 Лудогорец8

    14 1 Отговор
    Как не те е срам бе? Живков му бил виновен, човека в гроба се обръща сигурно! Нормално е това което той е построил да почне да рухва все някога, няма нищо вечно. Въпросът е кога вие ще построите нещо ново или ще подмените!
  • 51 Във всеки Окръжен град в България,

    16 1 Отговор
    Паметник на Т. ЖИВКОВ да се направи, за да може всеки Българин да отиде, поклони пред Т. ЖИВКОВ и прошка да поиска, че някога в 1989г. ЛЕТО се е усъмнил в Т. ЖИВКОВ и по един или друг начин е подпомогнал или участвал в свалянито му от власт. Прости ми РЪКОВОДИТЕЛЮ И УЧИТЕЛЮ, аз сгреших!!!!!

    Коментиран от #63

  • 52 Д-р Менгеле

    15 0 Отговор
    Порових се да видя какви ги е вършил по времето на Живков и разбрах че: казвал се е Веждю Радишев и е възхвалявал българското си име. Възхвалявал е социализма. Обявил се е за българин. Казал е че, няма турско малцинство, а насилствено ислямизирани българи по време на робството. И още много. Подписал се е под декларация на общественици по повод гореописаното. Сега гербаджия като члена на БКП боЙко боРисов.

    Коментиран от #54

  • 53 параметър

    11 0 Отговор
    Мелезак мръсен,ще гризнете дръвчето скоро
  • 54 Ехо

    11 0 Отговор

    До коментар #52 от "Д-р Менгеле":

    проекта на пернишкия промишлен комплес е да се захранва с промишлена вода от язовир пчелина-лобош.а с питейна вода от язовир студена и язовир раянци на който спря строителството 1990 година.до сега ако го бяха построили нямаше да има криза.нашите управници са като веждито самдейци.
  • 55 Рашитко

    10 0 Отговор
    Ако се изхранваш само с твойте тенекии , отдавна да си видял и пророка и Аллаха. НАРОДНИ пари лапаш а какво ти му даваш ? Презрежение и омраза ! Калайджия ! Гола вода си уважаеми пърдялник !
  • 56 Нов

    10 0 Отговор
    ИБРИКЧИЯ!!!ЦИГАНИН!!! МРЪСНИК!!!
  • 57 Ventura

    6 0 Отговор
    Г-н Рашидов, ти се опита като м-р. на културата да оправиш ларгото пред ЦУМ, и видяхме колко си кадърен.Айде мерси.
    Пий си алкохола, и се пази от второ раково образувание!
  • 58 боцмана

    6 0 Отговор
    Пършив читак!
  • 59 124

    5 0 Отговор
    Така си е всеки втори{първи направо} разбира от всичко. Господин Рашидов разбира от колтура, архитектура, история, а е направо мултикултурна личност.

    Коментиран от #65

  • 60 Българин

    8 0 Отговор
    Веждичка стига лъжи бре всички помним все още как беше при бай Тошо след 50г може да не помним защото младото поколение е лъгано за режима социализъм но ние за сега помним и хубаво и лошо верно имаше режим и репресий но като сегашното положение нее било имаше вода колкото искаш и за кадето искаш полето се поливаше от язовирите а имахме 99%засяти полета с зеленчуци и никога не сме имали недостиг на вода а сега само внасяме а вода нема що е то еми престъпление баце кво да е.как тогава уж по малък БВП а язовирите бяха с чисто нови стени без да ни трябват толкоз милярди като за Цанков камък и прочие а сега БВП над 10пъти повече па нема 1стотинка за язовири или се говори за десетки милиарди пълна лъжа е всичко за да се краде до посиране
  • 61 yorval

    3 0 Отговор
    Ех, Вежди, вежди, уж беше доскоро май че и М-р на Кулатурата в Республиката, или бръкам нещо нещата?!? Та за умрел човек казва ли се г-н, че и др-р, че и мистър, или пък Сър - НЙЕНТЕ, нема такова нещо
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ПЕРНИШКИО

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Във всеки Окръжен град в България,":

    братле кои да направи паметник , те вземаха да съборят мавзолея на Георги Димитров , бил им пречил , пречат им мозаците прости, у една нормална страна това го няма никаде , даже сърбите постоиха паметник на Тито и още си го пазят като култуна ценност , а на тия кауньи им даи да сабарят , те сабориха и държавата и продължават да я сабарят и днес .
  • 64 Кочо

    1 0 Отговор
    От 30г.грабеж, с цялата история на комунизма,политиците след прехода направиха Тодор Живков мечта,такава добре организирана престъпна група,няма и в Коза ностра.Човека при Тошо беше добре,при Павлов в най- голямата криза ядеше прасета селтака Желев,10г.сте на власт,не можахте да разгледате направеното от Живков...
  • 65 Чоко

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "124":

    От ферминтация на материала да не пропуснем..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове