Last news in Fakti

21 Януари, 2020 07:18 1 345 3

Процесът срещу Тръмп започва по същество

  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • дело-
  • украйна-
  • сащ

Тръмп е сигурен, че няма да го свалят

Процесът срещу Тръмп започва по същество - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Вашингтон ще бъде даден ход на процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. След като миналата седмица в Сената бяха внесени обвиненията сенаторите ще обсъждат резолюция за правилата на процеса. Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпиране работата на Конгреса.

От днес започват исторически заседания по третия импийчмънт на американски президент. Сенаторите ще влязат в ролята на мълчаливи съдебни заседатели, който ще спазват строги правила на поведение. Те трябва безпристрастно да решат дали при разговора си украинския президент през лятото Тръмп е оказал натиск за лични облаги и дали е попречил на последвалото от случилото се разследване и най-вече ако се окажат валидни дали тези обвинения са причина за отстраняване от поста, предаде БНР.

Привърженици на Тръмп казват, че той е в процедура по импийчмънт за неща, които не са се случили, а за негови опоненти при същите обстоятелства обикновен съд би издал за минути присъда „виновен“. За самия президент процесът е дело на обсебени от мисълта да го отстранят демократи. Той настоява, че не е прекрачвал законите и заклеймява процеса като „лов на вещици.“

За да бъде Тръмп отстранен е необходимо мнозинство от 2/3 в Сената. Президентът е убеден, че републиканското мнозинство там ще му помогне. В Туитър той написа “Не съм виждал досега Републиканската партия толкова силна и обединена. Благодаря ви!”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сенаторите ще влязат в ролята на мълчаливи съдебни заседатели, който ще спазват строги правила на поведение.

    Айде стига с тази неграмотност !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.