Last news in Fakti

20 Януари, 2020 11:11 1 515 1

Наемите на този луксозен пазар растат

  • манхатън-
  • сащ-
  • пазар-
  • имоти-
  • наем-
  • лукс-
  • цени
Наемите на този луксозен пазар растат - 1
Снимка: Shutterstock

Наемните нива на луксозните апартаменти в Манхатън продължават да растат. Месечната рента достигна 9500 USD. Това е с 12% повече спрямо 2019 г., сочат данните на Douglas Elliman. Анализатори прогнозират, че темповете на поскъпване ще са аналогични и през 2020 г.

Причината наемите да растат е слабият пазар на покупка-продажби. През четвъртото тримесечие на миналата година броят на сделките в Манхатън е спаднал с 25% спрямо същия период на 2018 г. Средната цена на една сделка е била 4.8 млн. USD.

В момента големите инвеститори и купувачи на луксозни имоти заемат изчакване на позиция, което подтиква нагоре търсенето под наем. В същото време на пазара на лукс имоти ново строителство се наблюдава свръх предлагане. Не е изключено през 2020 г. картината на пазара в Манхатън да се промени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Ламбо

    1 2 Отговор
    Там питайте Корнелия Лъженинова. Тя е на ясно , информацията която може да даде е от първа ръка. Освен Собственик на техноимпекс е собственик и на апартамент над 200 кв.м . Там в Манхатън комшии са и Люиз Хамилтън , Ивана Тръмп, Шер , Джордж Клуни и т.н. Списъка е дълъг. Та в това скромно апартаментче на първа линия със изглед към океана живее синчето и . То пък (синчето ) работи във една банчица ... Банката на Родшилд ...