Last news in Fakti

14 Декември, 2019 19:35 6 015 24

Руски моряци откриха 4 неизвестни острова

  • донузлав-
  • хидрографски кораб-
  • черноморския флот-
  • русия-
  • хидриграфски карти-
  • нови острови-
  • червено море-
  • експедиция

Откритието е направено по време на хидрографска експедиция в региона

Руски моряци откриха 4 неизвестни острова - 1
Снимки: shutterstock

Четири напълно неизвестни до сега острова са били открити от руски моряци по време на научна експедиция за картографирането на Червено море.

Екипажът на хидрографския кораб на Черноморския флот „Донузлав“ откри четири неизвестни досега сухопътни зони в Червено море, съобщава РИА Новости.

Откритието е направено по време на 99-дневна експедиция, в която моряците са изминали повече от 5 500 морски мили и са проучили площ от около 7 000 квадратни километра в Черно, Средиземно и Червено море. Това съобщи началникът на отдела за информационна поддръжка на Черноморския флот, капитан 2-ри ранг Алексей Рулев, цитиран от руските информационни агенции.

Руски моряци откриха 4 неизвестни острова

В своя доклад, след края на експедицията,хидрографите описват, освен откриването на новите географски обекти, 3 коралови острова, които са проучили.

Предишната подобна експедиция, която описва и изследва тази част от света, е проведена през 1911 г.. Събраните данни при настоящото проучване ще помогнат за запълването на белите петна в определени райони и зони на акваторията.

След завръщането си екипът е предал резултатите в централната картографска служба на ВМС за коригиране на навигационните карти. Така ще се гарантира безопасното корабоплаване както на военни, така и на граждански кораби.

Хидрографския кораб "Донузлав" разполага с модерно оборудване за радарни, метеорологични и химико-хидроложки наблюдения, както и две лодки за хидрографски проучвания. На борда му могат да се качат екипаж от 58 души и научен екип от 12 души.

Руски моряци откриха 4 неизвестни острова


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гавраил

    40 6 Отговор
    кви са тия сухопътни зони в морето, на авторката пак и е фръкнал покрива!??!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 00000014

    10 6 Отговор
    " хидрИграфска експедиция"?
  • 4 00000014

    19 10 Отговор

    До коментар #2 от "Руските свине":

    А ти на крави отличнички в млекопроизводството от Краварленд ли искаш?
  • 5 прост матрос мисли

    10 13 Отговор
    не е чиста работата на тая рибарска гимия , обикаля Черно,Средиземно, Червено море , нюха около Крим, Турция, Сирия,Египет и т.н... не случайно брои рибките там и следи за влиянието на глобалното затопляне над тамошните пингвини !!!
  • 6 Рейва

    32 2 Отговор
    Боко трябваше да открие островите и да им пререже лентичките. Язък изпревариха го.
  • 7 Behemoth

    9 7 Отговор
    Първият се казва Президент,втория Владимир,третият Путин а четвъртия За винаги!
  • 8 Рошко

    16 4 Отговор
    Те руснаците си нямат сателити и земя , че тръгнали да търсят сухопътни зони в червено море, по голяма глупост не бях чел скоро

    Коментиран от #11

  • 9 Бончо

    8 15 Отговор
    Това е най-голямото географско откритие от 300 г. насам. Най-вероятно островите ще бъдат кръстени на великият Путин и неговият пудел Шойгу.

    Коментиран от #22

  • 10 Age

    4 4 Отговор
    Браво!
    Най-сетне да бъдат и в друга светлина, не само в тази на войните.

    Коментиран от #13

  • 11 Age

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Имат си и още как, отделно, че повечето сателити са предназначени за войските, но те имат поне 17 млн. квадрата земя, която може да приюти без пренаселване поне 1 млрд. души, а наличието на елементите от Менделеевата таблица в руската част на Урал са достатъчни да могат да жвеят без чужда помощ поне 20, ако не и повече години, освен ако на някой не му щукне идея, че може да краде от другите.

    Коментиран от #14

  • 12 777

    7 3 Отговор
    Да бе, да. Точно в Червено море ще има неоткрити острови. Там всекидневно кръстосват хиляди кораби, и няма как да има неизвестен дори един остров, а камо ли четири. Аз лично съм го кръстосвал поне 20 пъти.
  • 13 1234

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Age":

    Този кораб е част военноморския флот на Русия и изследванията му са изключително за военни цели.
  • 14 Ами..

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "Age":

    Като могат да живеят 20 г без чужда помощ, защо фалираха през 1986?Защо сега 1 рубла е 2 стотинки???

    Коментиран от #18, #24

  • 15 месара

    1 3 Отговор
    очаквам да открият и нов континент 😂
  • 16 гост

    6 2 Отговор
    Амиии...зони бе, зони, сухопътни..с пешеходни пътеки тип зебра (а може и камила) с велоалеи и пейки за влюбените славеи...а за покрива на авторката не знам, ама със сигурност и тропа дюшемето.
  • 17 vasik atanasova

    2 3 Отговор
    дайте да ги видим тези острови
    вместо тях давате на снимките това руско корито
  • 18 Age

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ами..":

    СССР фалира и се разпадна през 1991, защото Михаил Горбачов направи само по себе си похвално дело-помогна на САЩ да си стъпят на краката, но проблемът е, че първо трябваше да помогне на СССР да оздравее и чак тогава, когато има възможност, да подаде ръка на САЩ.
    Аз писах, че Русия с 17-те си млн. квадрата МОЖЕ да приюти без пренаселване поне 1 млрд. души и че елементите от Менделеевата таблица МОЖЕ ДА ИМ СТИГНАТ за ПОНЕ 20 години, т.е. аз взех предвид ПРИРОДНИ, а не толкова АНТРОПОГЕННИ ФАКТОРИ.

    Коментиран от #19

  • 19 Eistee

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Age":

    Както СССР, така и САЩ бяха в тежко положение през 1986, заради безумните си военни бюджети и надпреварването в въоръжаването. Имаше обаче една основна разлика - СССР беше един сбор от държани насила, тероризирани, разселвани и жадуващи независимост народи, с толкова пропаднала икономика, че имаше хора, които от години не бяха виждали масло. Масло за мазане върху филия. Живееха на купони - салам с купони, месо с купони, сирене с купони. Заплатите им се плащаха в рубли - валута, която ако отидеш в коя да е банка извън СССР просто ще ти се изсмят и няма да поискат да обменят. Живееха по начин, който в момента е немислим - в големите градове по 3-4 семейства в една квартира, в селата - без паспорти, за да не могат да тръгнат на някъде. А през това време в САЩ хората получаваха 18K USD средна годишна заплата. А в СССР - 205 рубли средно на месец или 2460 на година. Може да ви се вижда малка разлика, но хайде да ги сравним така - "на черно" един лев се разменяше за 2 рубли. Пак "на черно" за да купиш един долар, трябваше да дадеш 3 лева, т.е. реално един долар струваше 6 рубли и то, ако не те хванат за черноборсаджийство и да те тикнат в затвора. Излиза, че държава, в която средната заплата за година е била 108 хиляди рубли е била спасена от държава, в който средната годишна заплата е била 2,5 хиляди... Как? Как точно Горбачов е спасил САЩ? От позицията на един срутил се на колене гигант, 30% от чието население би напуснало на минутата, ако се отворят границите

    Коментиран от #23

  • 20 Eistee

    1 2 Отговор
    ... Излиза, че държава, в която средната заплата за година е била 108 хиляди рубли е била спасена от държава, в който средната годишна заплата е била 2,5 хиляди... Как? Как точно Горбачов е спасил САЩ? От позицията на един срутил се на колене гигант, 30% от чието население би напуснало на минутата, ако се отворят границите. Население, което реално няма покупателна способност и живурка за сметка на субсидираните от Държавата цени за наем, отопление, хляб и картофи. А цените, които не са субсидирани? Например едни кецове "Адидас"? 2 заплати... Хайде проумейте го най-накрая - заради некъдрното комунистическо управление и заради порочността и безсмислеността на тази идиотска система всички се бяхме превърнали в роби и нямаше мърдане, защото а си мръднал, а си се натъкнал на НЕСУБСИДИРАНИ цени, т.е. на реалността и тогава всичко свършва. И който ви разправя, че е било много хубаво всички мъже да ходят с два вида панталони, а жените с 4 вида басмени роклички и в магазините да има само гумени галоши или ви лъже или вече не е с ума си.
  • 21 Рошко

    2 2 Отговор
    Долари не се ядът ресурсите са важни, а Русия ги има в изобилие,
  • 22 Лудият

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бончо":

    Ми на “Бончо “ ли да ги кръстят ???
  • 23 Age

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Eistee":

    Жизненият стандарт в САЩ може да е в пъти по-висок от този в Русия, но ако не броим елита и малцина от "средната" класа, мнозинството живеят на кредит, който кредиторите все някога ще си го поискат.
    Най-голям кредитор на САЩ е Китай, а втори най-голям кредитор е...Русия.
    Да, същата Русия, на чието население жизненият стандарт е в пъти по-нисък.
    България също кредитира САЩ с поне 2 млрд. долара, като "купува" несъществуващи самолети, които са били проектирани по времето на Никсън и отдава военните бази на САЩ безплатно.
    Та какво е пречело на СССР да бъде кредитор на САЩ?
  • 24 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ами..":

    Защото ни въведоха валутен борд, и с 1 лв колко ли копейки щеше да си купиш