10 Декември, 2019 09:25 1 523 22

Стефка Костадинова подкрепи решението на WADA да накаже Русия

  • 4-годишна забрана-
  • русия-
  • стефка костадинова-
  • коментар

''Още преди олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 казах, че прегрешилите и некоректните, следва да понесат санкции'', заяви Костадинова по повод решението на WADA

Стефка Костадинова подкрепи решението на WADA да накаже Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Българския олимпийски комитет и прима на световната лека атлетика Стефка Костадинова коментира изявлението на WADA за 4-годишното наказание на Русия:

„Винаги съм била за твърдо и безкомпромисно спазване на принципите на феърплея, честната игра и коректността в спорта, които са изцяло в духа на олимпийските идеали. Нищо не може да оправдае липсата на равнопоставеност и използването на забранени практики и медикаменти от състезателите. За това изцяло подкрепям нулевата толерантност към употребата на допинг, подкрепям и нетърпимостта към прикриването и манипулирането на резултатите от тестове. Санкциите и рестрикциите обаче не бива да влияят на тези, които са били коректни в подготовката и участието си досега.

Моята позиция по случая остава непроменена. Още преди олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 казах, че прегрешилите и некоректните, следва да понесат санкции. Но нека тези, които са били коректни, които са се подготвяли и състезавали според правилата, да бъдат допуснати до участие на най-големите форуми. Защото е много тежко да лишиш един спортист от права, когато е невинен, да го спреш за върховното състезание, за което се е подготвял в продължение на четири години. Както и да го лишиш от това да се състезава за родния флаг и да чуе родния химн при победа.

Затова и след решението на Световната антидопингова агенция (WADA) преди олимпиадата в Рио президентът на МОК Томас Бах предостави на всяка федерация правото да реши дали да допусне руски спортисти до своя турнир в рамките на олимпиадата. Както е известно, в леката атлетика наложиха вето за всички, но в повечето спортове имаше руски представители. Сега очаквам да се повтори същото – МОК да остави всеки спорт поотделно да прецени дали и кои руснаци да допусне до участие в Токио догодина", каза Костадинова, цитирана от Гонг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    31 9 Отговор
    Герберастията отрови всичко и всички

    Коментиран от #3

  • 2 Евро

    10 27 Отговор
    Очаквам рушляшките тролове да от крият ураганен Огън срещу славната българска спортистка

    Коментиран от #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Евро

    7 21 Отговор
    Трябваше да ги извадят и от Евро2020... Но явно Уефа имат силно Лоби... Сакън да не им се развали бизнесът...

    Коментиран от #15

  • 5 Кой68

    16 3 Отговор
    Асматиците вън от спорта...Защо се забпавя някак си държавите със специални лабораторий за медикаменозно стимулиране на спортисти??И най-вече световния лидер в тая област.??
  • 6 Кой68 -1-

    21 4 Отговор
    Стефке нашите обори погледни?Виж какво зобене настана-вдигане тежести и борба.Спортове където бяхме сила и се съобразяваха със нас.....Поредния изгорял в борбата??.

    Коментиран от #11

  • 7 Биде

    28 5 Отговор
    Добра спортистка, но особено напоследък ми става ужасно неприятна с поведение и парадиране на шефски и материални възможности!!!И мисля че е редно да се наказва провинилия се а не цяла държава, и пак не е тайна че всички се зобят яко не само Русия.Поредния грозен двоен аршин!!!

    Коментиран от #12

  • 8 Виц

    13 3 Отговор
    Назобената вика,дръжте назобените!!!!!!!Ха ха ха.....
  • 9 Тома Неверни

    7 1 Отговор
    "Нo нeкa тeзи кoитo ca ce cъcтeзaвaли cпoрeд прaвилaтa, дa бъдaт дoпуcнaти дo учacтиe нa нaй-гoлeмитe фoруми. Зaщoтo e мнoгo тeжкo дa гo лишиш oт тoвa дa ce cъcтeзaвa зa рoдния флaг и дa чуe рoдния химн при пoбeдa."
    Браво, Стефке! Много смело!
    Обаче, това май противоречи на заглавието на статията. WADA забранява въобще руски флаг по подконтролните ѝ състезания.
  • 10 Професора

    7 3 Отговор
    Имах си аз госпожа Брадавица да не разпише!
  • 11 Подкрепям,

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кой68 -1-":

    изцяло мнението ти. И какво става с биатлона, ски скокове изобщо зимните спортове, че сега е сезона?
  • 12 бегай бре

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Биде":

    ....абре Биде седи си да си мием гъзовете в/у теб и не се напъвай да мислиш...- добра спортистка викаш..,ами не,тя е ВЕЛИКА спортистка с рекорд не подобрен 30г,30г името и и това на България седи на върха...,не омаловажавай този факт като я наричаш "добра спортистка,,защото жената го е направила,а ти само л.йна ще отмиваш цял живот...,-особено напоследък ти станала....викаш...,че кога си изгради такова мнение,като тя има 5 интервюта за цялата година...и разбира се че ще се държи шефски,няма как да се контролира дадена организация без да имаш характер....,и последно - могат да се наказват дадени състезатели,но когато е доказано че цялата държава е замесена...,вън на цялата държава...,да се научат...,ако са добри в нещо,освен къркането,то ще си покаже....
  • 13 Хахо

    8 1 Отговор
    Стефке,Стефке га яди кифтетата в СССР не рива!
  • 14 Общо взето

    6 1 Отговор
    Общо взето нормалните хора знаят много добре, че поръчката е политическа . При положение ,че няма никакво доказателство за някой руски спортист да е употребил допинг, при положение ,че РУСАДА изпълни всички изисквания и предостави всички данни, като ВАДА заяви, първоначално ,че всичко е в ред ...сега отведнъж, нещо в данните било манипулирано ...че те тия данни от маса време са при вас бе, пичове , кой да ги е манипулирал / ако изобщо са манипулирани / освен вас .
    Руснаците им предложиха да им представят първоначалните файлове в криптиран вид , първоизточника на данните ...ВАДА вика НИ ЩЪ ... и що не щеш ма ... щото не може да нас.ереш нещо с хайли лайкли и моор пробабли.

    Истината е една ... председателят на УАДА /ВАДА/ , сега действащият и предишният , който подхвана тая тъпотия, трябва да загинат със семействата си в тежка пътна катастрофа или след домашна експлозия на газ, а също така трябва да поумрат от инфаркти и инсулт и някои от по -значимите членове на МОК ...мисля, че след това бая ще се позамислят преди да приемат такива идиотски , недоказани с нищо , политически решения и да налагат тъпи санкции , които, между другото ги няма предвидени в Правилника на МОК ,нито в Кодекса на УАДА...щото парите са си пари , но животеца е по -мил...
  • 15 Леле

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Евро":

    А от Евровизия дали ще ги извадят?
  • 16 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПО-ГОЛЯМА РЕКЛАМА ЗА СПОРТА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦЯ- ОТ ИЗБИРАТЕЛНАТА ГАДОСТ НА ЦРУ- УАДА !!!!! ОТНЕМАШ ЛИЦЕНЗА НА РУСАДА И ВНЕДРЯВАШ УАДА ,НО КАКВА Е ВРЪЗКАТА С ФЕДЕРАЦИИТЕ И РУСКИЯ СПОРТ !!! ЕХ АСТМАТИЦИ ОТ НОРВЕГИЯ ...ЕХ СЪОТБОРНИЦА НА МАРИОТ В САЩ !!!!!!!!!
  • 17 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ ВЕЛИК ТА ВЕЛИК СПОРТИСТ -ОБИКНОВЕН ТАПАНАР !!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 NIKOLAJ

    1 0 Отговор
    ТЪПО ПАРЧЕ Е $т€фкЪ!
  • 21 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Евро":

    Славна за скоковете- да, но и наакана за друго. Как пък все Русия вие е отзад на вас. А га яде руски куфтета не реуа.
  • 22 Гутен таг, хайде пак

    1 0 Отговор
    ХА ХА ХА - Честна игра в спорта?!
    Спорта е по-корумпиран дори и от политиката, за това вече от много години, огромна част от хората вече спряха да гледат всякакъв спорт.

    Бълхата казала на слона;
    "Ако не правиш каквото аз ти кажа, ще ти тегля таква патка, че направо ще ти взема акъла!"
    А слона дори и не я чул.
    Пък дори и да я чул, пука му на хурката на слона, защото той дори и не я усетил че съществува!

    Щяла да накаже Русия!... С какво?!

    Все едно им казали;
    Моля те, би ли си го извадил от задния ни двор, че много боли!