Last news in Fakti

9 Декември, 2019 07:19 5 970 24

Историческо! Путин и Зеленски на четири очи

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

С повишен интерес се очаква първата лична среща между президентите на Русия и Украйна

Историческо! Путин и Зеленски на четири очи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заминава за Париж, където следобед ще обсъжда с лидерите на Германия, Франция и Украйна ситуацията в Донбас и прилагането на минските споразумения.

Освен преговори в „нормандския формат“ програмата на Путин предвижда двустранни срещи с Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Володимир Зеленски.

С повишен интерес се очаква първата лична среща между президентите на Русия и Украйна. Досега Владимир Путин и Володимир Зеленски са общували само по телефона.

Вчера лидерите на три украински опозиционни партии – „Европейска солидарност“ на бившия президент Петро Порошенко, „Глас“ на Вячеслав Вакарчук и „Отечество“ на Юлия Тимошенко се подписаха под обръщение към нацията. В документа те предупреждават за опасността Зеленски да капитулира пред Путин.

От Кремъл ясно заявиха, че на преговорите в Париж възнамеряват строго да се придържат към Минските споразумения и да настояват за изпълнението им.

Не е изключено Путин и Зеленски да обсъдят въпроса за транзита на руски газ пред Украйна. Настоящият договор между „Газпром“ и „Нафтогаз Украйна“ изтича на 31 декември, а продължаващите преговори между двете компании засега не дават резултат.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    27 6 Отговор
    Зеленски да не е наел Меркел и Макрон като адвокати в този епизод на Съдебен спор?

    Коментиран от #8

  • 2 Гошо

    8 4 Отговор
    Само като прочетох заглавиети и познах веднага кой е списвал статията. Анатолчо, стига с тия манипулативно преувеличени заглавия. Излагаш се.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    10 5 Отговор
    По добре русофобски колкото краварски и недей да говориш от името на всички българи
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ванков

    4 0 Отговор
    до 5 учуден
    Те има на някои им плащат но трябва и за трол да ти е пълна главата а не празна.А има на някои и не им плащат а за поредната доза "весел чай" ще работят денем и нощем.Луд умора няма, поти се и продължава защото иначе ще вие като карпатски вълк ако не му дойде "чая" !:)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 шщшшро7

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    не може да ги наеме по причина , че вече са включени в "тричленката". председател е работник от КГБ , има и представител от ГДР , и всичко това на фона на тихо напяваната Марсилеза . На тая пиклю З. не му остава нищо друго освен да мълчи като натровен от радиоактивни гъби.Мълчиш до край , защото каквото и да кажеш - ще бъде исползвано срещу теб .
  • 9 Kcaniba

    11 1 Отговор
    Сороснята е в траур.
    Зеуенски го смазват, щото бандеровците че ги бесим.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Смазвате си само задните входове за проникване , хахах !!! И джуджето и мъжката му секретарка се избиха от пет дена да обявяват , че транзита през Украйна ПРОДЪЛЖАВА и даже ще се увеличи , щото потоците са на 50% и скоро и толкова няма да има !!

    Коментиран от #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 NSDAP

    2 12 Отговор
    Атанас Семерджиев- долно комунистическо говно,главорез от 09.09.1944.Никола Вапцаров-един от основоположниците на македонската нация,терорист и интернационалист.Долните мръсни комунисти/русофили/славянски боклуци тъпкано ще си го получат.Един ден малкото останали етнически българи ще унищожат враговете на нацията и България ще тръгне по националсоциалистически път!

    Коментиран от #13

  • 13 Санитар

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "NSDAP":

    ох, пак ли си набарал компютър...айде бързо в стаята за водни процедури!

    Коментиран от #16

  • 14 NSDAP

    2 10 Отговор
    Гробокопачите на България.... Георги Димитров (най-неукият политик в световната история),Йосиф Джугашвили Сталин (кавказко мръсно еврейче), Уинстън Чърчил (масон, интернационалист) и другаря Франкил Делано Рузвелт (едно обикновенно мекере на евреите от който нищо не зависи).Лека му пръст на Адолф Хитлер (1889-1945).Най-великият политик в световната история!Трябваше всеки един българин,германец,унгарец и изобщо човек,който може да държи уръжие да бъде мобилизиран срещу СССР,Англия и САЩ.
  • 15 ОРОЗ

    10 2 Отговор
    Еййй NSDAP , пи ли си хапчетата ?

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 NSDAP

    2 8 Отговор

    До коментар #15 от "ОРОЗ":

    Много интересно как гнусната славянска паплач плюе по Джордж Сорос.Малцина обаче говорят за това,как Джордж Сорос и семейството му са помагали на червената гнусна славянска паплач да колят и изнасилват жени и мъже в Унгария.Малцина говорят за това,че 100% от хората работещи в НПО-тата на Сорос са бивши агенти на ДС и членове на БКП.За прие р ви давам Иво Инджев (агента от ДС второ поколение и член на БКП 3 поколение!!!).
  • 18 STEFCO

    1 0 Отговор
    UKRAİNSİTE MRAZYAT RUSNATSİTE NİSHTO NYAMA DA SE POLUCHİ

    Коментиран от #20

  • 19 Ели

    7 0 Отговор
    Зеленский не знае в кое измерение е!

    Единственият му полезен ход е да покани, както Асад руски сили, които за месец да се справят с "псевдонацистките олигарси" - Аваков и др.
    Една "Нощ на дългите ножове" е спасението срещу платената примитивна банда "щурмуваци". Нито са националисти, нито патриоти - една банда за поръчки на политици.

    Но Зеленский е един квартален хитрец, все пак Асад е лекар - (медицина, офталмология, Лондон- завършил елитен университет), краят му ще бъде шоу, не може всички да те харесват, на Украйна й трябва силен държавник, който за една нощ да върне държавата на народа.
    С добра дума и кадифени ръкавички не става.
  • 20 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "STEFCO":

    Знам те аз тебе ти си "северен македонец")))))) и естествено абсолютен смехурко
  • 21 Шопо

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Мое да продължи, мое и да не продължи

    Коментиран от #23

  • 22 ВКП(б)

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "NSDAP":

    Знам те аз тебе, беше забавен на -30 градуса край Москва едно време))))
  • 23 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "Шопо":

    А мое и да се увеличи и точно това ще стане , ти да видиш , хахаха !! Масови харакирита за путиноиди , сега !!!
  • 24 Матей

    4 0 Отговор
    Зеленски няма особено голям терен да маневрира.Разбира се ,американците и неговия спонсор Коломойски му извиват ръцете,изискват до иде на още по-голяма конфронтация с Русия,да не спира войната в Донбас,да поставя абсурдни искания.Путин на четери очи може само да му каже:слушай,момче,щеш ли мира или секира?