Last news in Fakti

9 Декември, 2019 06:49 17 489 35

Свалиха футболен коментатор от ефира заради Лудогорец

  • футбол-
  • коментатор-
  • лудогорец

Той е напуснал заради демонстрираното към него отношение

Свалиха футболен коментатор от ефира заради Лудогорец - 1

Един от гласовете на българския футбол още от времето, когато родният шампионат беше излъчван по „ТВ 7“ – Илиян Енев, е бил свален от ефир по настояване на клубното ръководство на Лудогорец, съобщава Actualno.com. През изминалия уикенд той е трябвало да коментира срещата ЦСКА – Лудогорец на стадион „Българска армия“, но е бил информиран, че това няма да се случи.

Поводът за това решение на Лудогорец, чийто собственик Кирил Домусчиев е собственик и на „Нова Броудкастинг груп“, е коментарът на популярния глас в телевизията по време на двубоя на „орлите“ срещу Локомотив Плодвив, и по-точно моментът, в който главният рефер в срещата подмина ситуация, при която можеше да отсъди дузпа в полза на „смърфовете“. В 68′ Йосип Томашевич нахлу в наказателното поле на Лудогорец и беше препънат от защитника на домакините Сисиньо в пеналтерията, без играчът на Лудогорец да е докоснал топката.

„В наказателното поле се развиват действията. Да видим дали Сисиньо изби топката? Не можа да играе с топката Сисиньо срещу Томашевич. Ето как Томашевич поведе тук топката и Сисиньо го спъна. При това в наказателното поле – това трябваше да е дузпа“, е дословният коментар на Илиян Енев за ситуацията в мача, която се разви при резултат 2:1 за Лудогорец. В Разград явно не са останали доволни от анализа на ситуацията.

Стигна се до там, че няколко медии публикуваха статии, че дузпа не съществува, въпреки че е очевиден както контактът между футболистите, така и липсата на игра с топка от страна на Сисиньо. В същото време, дори коментаторът да е сбъркал в анализа за дадената ситуация, нито е първият, нито е последният, който ще бърка в ефир на живо. През уикенда Енев не беше част от екипа, отговарящ за отразяването на мачовете от българския футбол. Това доведе до ситуация, при която коментатори трябваше да тичат до пистите на стадиона, за да интервюират футболисти и треньори след края на мачовете.

След отправената „молба“ от Лудогорец се е стигнало до напрежение в спортната редакция на Нова Броудкастинг груп. След кратък размисъл, Илиян Енев е взел решение да напусне заради отношението, демонстрирано към него, и в началото на седмицата се е сбогувал с колегите си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    161 18 Отговор
    Лудогорец и герб са тумора на България.
  • 2 Петър

    145 8 Отговор
    А иначе България е в ЕС, НАТО и върви към светло бъдеще,няма цензура.Гелосания обаче не мисли така.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    89 9 Отговор
    СВАЛЯТ НЕУДОБНИТЕ ТО ФУТБОЛА СЕ КОМЕНТИРА КАК СИ ТРЯБВА НО ПОНЕЖЕ КОМЕНТАТОРА ЕДИН ВИД СЕ ИЗКАЗАЛ ЗА ЛОКО ПЛОВДИВ А НЕ ЗА ЛЛУДОГОРЕЦ МУ ИЗЯДЕ ХЛЯБА ИМА ПРИКАЗКА ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВА САБЯ Я НЕ СЕЧЕ МАЙ Е ТАКА
  • 4 555

    97 7 Отговор
    Който не работи, той не греши!
    За съжаление, много работодатели в България се самозабравиха!
    Още един емигрант, разочарован от системата, от силните на деня. "Мила родино, ти си земен рай!"
  • 5 тгй

    49 3 Отговор
    свинята си е свиня.
  • 6 Враца Баце

    68 7 Отговор
    Срещу Лудогорец се свирят дузпи на 31,25 мача! Това прави средно по една дузпа на първенство. Феърплей отбор или удобно съдийство, преценете сами!
  • 7 Гоуст

    53 9 Отговор
    Типично за Лудогорец
  • 8 цЕсКи лЕсЕкА

    76 6 Отговор
    Не съм очаквал Киро гела да е толкоз дребна душица тцтцттццт.....комплексииии,комплексииии,комсомолски комплекси!
  • 9 Лудогорец арена

    31 14 Отговор
    Отдавна съм казал, че от коментаторите на английския шампионат в DIEMA лъха неутралност и професионализъм и точно обратното от тези в EFBET лига. Не говоря само за Лудогорец, но и за всички останали провинциални отбори. Когато играят с така наречените грандове не могат да въздържат фенските си страсти, а уж били професионалисти. Отделно от това си позволяват да се изявяват като последна инстанция натрапвайки тенденциозни умозаключения на зрителя. Използват беден и изтъркан речник разпознаваем за всички, като не влагат дори щипка хумор доколкото спорните събитя предразполагат за това.
  • 10 Недосегаемия

    43 9 Отговор
    Киро Нарязалия,морския флот, от Рязания град, пресолил чорбата!Не му е за първи път,справка Гонг и опита за разправа със спортни журналисти,но тогава срещна отпор, и сви перките.Очаквам подобни негови проявления, все пак нали е Не досегаем в страна с Европейски статут,но със Балкански нрави!
  • 11 Жалко

    38 3 Отговор
    за Илиян,свестно момче!
  • 12 пффф

    33 5 Отговор
    Тоя, че е наведен е ясно, но поведението на гелосаната мастия и нова е гнусно. Свобода на словото? хахахаха
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гражданин с мнение

    11 11 Отговор
    Наистина TV коментаторите в българското първенство постоянно
    се стремят да се пишат по-специалисти от съдиите и с това настройват зрителите срещу съдийските решения. А в действителност съдиите си вършат добре работата. Същото се отнася и за футболистите, които дори и очевадно да са извършили нарушения, постоянно оспорват съдийските отсъждания!
  • 15 ЪРП

    28 2 Отговор
    СЕГА ХИЛЯДИТЕ дЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ПУДЕЛИ В БЪЛГАРИЯ ,ЩЕ СЕ НАПРАВЯТ НА УЛАВИ,ЧЕ НИ СА ЧУЛИ , НИ СА ВИДЕЛИ ЗА КАКВА РЕПРЕСИЯ И ДЕРИБЕЙСТВО НАД ЖУРНАЛИСТ СТАВА ДУМА!!!!!!
    ТРАЙ ТЕ СИ ОФФФЧИЦИ МИЖАВИ!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 16 Гост

    19 3 Отговор
    мислех че идеята на коментатора е да разведрява докато хората гледат някое заспало разиграване.
    Това дали е бил прав или не - той е зрител който коментира, не е на терена, гледа същите камери които и ние.
    Дали ще каже че е имало дузпа, или че вратарят е опънал централният нападател няма никакво значение, по време на мач е това което каже съдията.
    Ако има нередности после си има други институции.

    но да махнеш човек само защото според него е било нарушение е жалка картинка.
  • 17 Libre comme air

    16 1 Отговор
    Винаги този който казва истината е изритан от чорбаджиите... няма значение дали е Домусчиев или някой друг...
  • 18 SSman

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "ЪРП":

    Ако журналистите си затраят,а не застанат зад колегата си,давайки да се разбере,че свободата на словото е над всичко и никой няма право да се изживява на цезур,то утре или вдругиден ги чака същата трагична участ..аман от диребеи и самозабравили се крадци,ама ние сме виновни че ги траем...

    Коментиран от #19

  • 19 Бай уй

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "SSman":

    👍Домуза да ми лапа кукуруза🖕😂😂😂
  • 20 гибона

    17 1 Отговор
    Браво Домус така се става шанпион.Дори и най малка заплаха да има веднага трябвадасе острани.Смешници всички работят затова лудогорско пиле.От като се появиха тия пиявици в България няма футбол.
  • 21 аненербе

    15 2 Отговор
    Домуз ага и шопара от Банкя са най страшното проклятие случвало се в дългата история на България
  • 22 Aaa

    8 6 Отговор
    Този много отдавна дразнеше с коментарите си в полза на хибридния Литекс!
  • 23 1111

    6 4 Отговор
    Когато Уевси и ЦсКа ги подпираха съдийте, за щяло и нещяло, някой сещаше ли се, че това ги води към махленската лига..........

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бай уй

    5 0 Отговор
    Домуз ти си един футболен Апостол..Светец..Мъченик...
  • 26 Българин

    4 0 Отговор
    Българин да си е зла участ, не националност,а болест някаква...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Подпора

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "1111":

    Искам да та подпра анално🌈
  • 29 Някой

    6 0 Отговор
    Браво на момчето-задник се рита,не се лиже
  • 30 Не на цензурата в медиите...

    8 3 Отговор
    Това беше единственият коментатор в жалката телевизия на тоя грозен пудел домуски който коментираше безпристрастно за разлика от останалите дребни душици,( преклонена глава сабя не я сече) и за това им стана неудобен. Успех Илиане!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тотьо

    1 3 Отговор
    Аз удобряван цскар съм, но този е ужасен коментатор.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Свобода на медийте,като в Джибути

    1 2 Отговор
    Спомнете си преди месеци,как ЦСКА искаше да се развали договора с телевизията и да си продават те сами мачовете на когото решат! Тогава Гела направи среща с всички президенти на клубове и те дружно помолиха Гриша Ганчев да не го прави,защото има клубове дето разчитат много на тия пари от тв правата иняма да изкарат сезона(справка Денав,дето си взеха парите напред даже,за да се разплатят с футболистите). Гришата си знае работата,такъв,ще го набие четвъртит на маcтuята,че ще се чуди откъде му е дошло!
  • 35 ВАСИЛ ЛЕВСКИ

    1 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето,омертата важи в пълна сила и в телевизията на домус ага --КОЙТО ГОВОРИ УМИРА,--НО В УМАЛЕН ВАРИАНТ КОЙТО ГОВОРИ СРЕЩУ МЕН ИЛИ ОТБОРЧЕТО МИ ОСТАВА БЕЗ РАБОТА......ЖАЛКА ИСТОРИЯ..