Last news in Fakti

8 Декември, 2019 00:30 7 934 25

Ето кое е първото и най-важно условие да имате качествен секс

  • качествен секс-
  • афродизиак-
  • себеуважение-
  • самочувствие-
  • насилие

Себеуважението като афродизиак за самите нас

Ето кое е първото и най-важно условие да имате качествен секс - 1
Снимка: Shutterstock

Несъмнено е, че собственото ни отношение към самите нас влияе на качеството на секса, който правим. Влияе и на качеството на връзките ни, защото ние позволяваме определено поведение на околните към нас. Ако позволяваме на всеки да си прави каквото иска с нас, можем бързо да загубим желание за любов, за секс и дори за живот.

Вие сте прекрасен човек. Но често не го осъзнавате. Сами подбивате стойността си и дори не се замисляте "Как се отнасят с мен околните?". Във вашите очи хората ви третират така, както заслужавате. Истината е, че липсата на себеуважение може да привлече нежелани хора в живота ви. Такива, които да изкривят представата ви за любов, хубав секс и качествена връзка, пише Sexwell. Ето как да разберете дали ви липсва самоуважение:

1. Правите невъзможното за хора, на които не им пука за вас и позволявате да ви третират като изтривалка

Ще преместите всяка една планина за някой, който няма да ви погледне втори път. По-лошо: намирате извинения за тези хора и начинът, по който се отнасят с вас. Те никога не са виновни.

Ако хората искат от вас неща, без да връщат нищо в замяна, те ви третират като изтривалка. Знаят, че каквото и да направят, каквото и да поискат, винаги ще го получат от вас - безусловно.

2. Изгубвате себе си при началото на нова връзка

Случвало ли ви се е да влезете в нова връзка и с течение на времето да забравите кои сте? Вашите интереси, ценности и хобита тотално да бъдат засенчени и заменени от интересите, ценностите и хобитата на половинката ви? Ако приятелите ви коментират, че сте се променили много и то не в добрия смисъл на думата, вероятно липсата на самоуважение ви позволява да загубите самоличността си.

3. Жадувате за внимание

Много жени (а понякога и мъже), в желанието си да получат капчица внимание и валидация от външния свят, пускат в социалните медии интимни, разголени снимки - не защото е изкуство, не защото искат да покажат една вечер, в която са се чувствали готино. Просто за няколко лайка, за няколко секунди внимание. Хората без самочувствие и себеуважение смятат, че вниманието е равностойно на любов. А може би най-суровият урок на света е - това, че някой ви обръща внимание и иска да прави секс с вас, съвсем не означава, че ви уважава или го интересувате.

4. Оставяте се на лошите си навици

Алкохол, наркотици, безразборен и незащитен секс, преяждане. Наказвате себе си и тялото си, защото не се обичате.

5. Търпите тормоз

Най-големият признак за липса на себеуважение е да допуснете терористи в спалнята си. Били са мили с вас един-два пъти и са ви спечелили. Оттам нататък следва тирада от лошо отношение, обиди, манипулации, стрес, понякога дори физическо насилие. Вместо да се съсредоточите върху начина, по който ви унищожават всеки ден, вие се връщате към тези един-два пъти, в които са се държали добре. Или си повтаряте, че всъщност вие сте виновни за начина, по който ви третират.

Ясно е, че тези хора се възползват от вас за собствените си болни необходимости, и ви нараняват. Липсата на себеуважение ще ви държи в техен плен.

6. Сексът е инструмент за внимание

Човекът, който обича себе си и е освободен, може да прави секс, защото обича секса. Може да прави секс за една нощ и никога да не погледне назад. Може да прави секс с партньор, който го обича и уважава. Може да прави просто секс или секс с любов, защото точно това иска.

Човек без себеуважение е готов да прави секс с някого, само с надеждата, че ще събуди някакво чувство на любов у него. Само защото е забравил как да казва "не" или защото вярва, че не може да получи нищо по-добро. Този секс не е от любов към секса, свободата или себе си. Той е от отчаяние и почти никога не води до удоволствие, даже напротив.

Ако смятате, че себеуважението е нещо, което може би сте загубили: никога не е късно да го потърсите. Всеки ден можете да направите крачка към това да поставите граници пред околните и да заявите по какъв начин искате те да се отнасят с вас. Никой не ви притежава. Не сте длъжни да раздавате свободно времето си, тялото си и обичта си. Продължавайте да търсите любовта към себе си, която по една или друга причина сте изгубили, защото това е най-важната връзка в живота ви и без нея нито една друга няма да бъде пълноценна. Човекът, който уважава и обича себе си, може да се наслади на качествени отношения, хубав секс и щастлив живот.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огромната баба Яга с твърдите селски

    6 11 Отговор
    Ох оставете ме, да се порадвам на ,, детту,,...!!!
  • 2 Луд

    21 4 Отговор
    Вени,тази статия не е в твой стил.
  • 3 Анаболен Чалгар

    27 5 Отговор
    Парите са най-важното условие, после поемате вина за всеки подарък който сте решили да купите с цел секс, защото жената си иска пари, които и дават независимост и право на избор, а покупката от ваша страна е подигравка над нейният избор! ПАРИ, чалга и БМВта - успешната комбинация за всеки мераклия в България! Изберете българското! Тука е така!
  • 4 Лилафка към Гошету:

    5 5 Отговор
    Гоше, аз се себеотдавам за тебе, а ти какво ми даваш...!?
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    ВСИЧКО Е НА КАНТАР
  • 6 Ракия и лой за мезе от N ми жина

    7 5 Отговор
    Секса, кот дойде, но задължително 24 ч гукане.. (всички точки спазени..!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лорчето към педофилките

    5 0 Отговор
    Може ли от вашите хапчета...! (Тези точки от статията, могат да се спазят само с подходящия партньор)...!
  • 10 Венелина ти какъв секс имаш ?

    5 2 Отговор
    Кризата идва 2021 ва година , токаз да видиш какъв СЕКС ще ядеш !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ти колко си долен

    8 1 Отговор
    ХОРА! И секса е РАБОТА - който е отдолу, трябва да плаща!

    Коментиран от #14

  • 14 МАГАРЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ти колко си долен":

    Така е,но данък ако има как да се вземе.Не може да така,кой когато си иска и с такава безотчетност,за това сме на това положение,ще каже един наш политик.
  • 15 Чоки

    5 2 Отговор
    Не подценявайте ролята на твърдия дебел к...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДОЧЕВ

    8 1 Отговор
    Каквото и да ви говорят ,да знаете,че става дума за ПАРИ......!!!!!
  • 18 Табаков

    11 1 Отговор
    просто секс или секс с любов ВЕНИ,СЕКС БЕЗ ЛЮБОВ ИМА,НО ЛЮБОВ БЕЗ СЕКС НЕ СЪЩЕСТВУВА. ЕДИН ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПОГЛЕД КЪМ ЖЕНА,КОЯТО ТИ ХАРЕСВА Е СЕКС,ДОКОСВАНЕ,ПОГАЛВАНЕ,ЦЕЛУВКА,СМУЧКА...ВЕЧЕ СА СЕКС. СЕКСЪТ НЕ Е САМО АКТЪТ НА ПРОНИКВАНЕ ВЪВ ВЛАГАЛИЩЕТО НА ЖЕНАТА,Т.Е. САМАТА ПЕНИТРАЦИЯ,ЦЕЛИЯТ ПРОЦЕС НА ПРИВЛИЧАНЕТО НА ЖЕНАТА В ЛЕГЛОТО Е....СЕКС,МИЛА КУКЛИЧКЕ.
  • 19 Бачо Киро

    3 0 Отговор
    Първото и най-важното условие, за да има секс и да не се води мастурбация, е да ти върже някоя бе. Елементарно е хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха
  • 20 град Козлодуй

    4 3 Отговор
    ЛЮБОВ БЕЗ СЕКС Е ПЛАТОНИЧНОСТ
  • 21 За старите от занаята е секса

    2 0 Отговор
    И любовта, а за другите е подигравката...!!! (Един от занаята, мисли че кажа нещо ново и седна спокойно на ХГ...!)
  • 22 Рошко

    3 0 Отговор
    Твърд прав и корав, без задръжки, да мислиш само за секс като са почнете, без телефони и Интернет тва е рецептата,
  • 23 Моя е мек

    3 0 Отговор
    Но преди секса и любофта, телефона без него за къде а Интернет плакни окото и ухото ненаситно, щом и бабите вместо да гледат внучета и да работят се,, запалиха,, по това, начи. им ареса всичкото това накуп..!
  • 24 Русенец

    4 1 Отговор
    Да имате качествена мацка.
  • 25 Човек 5 букви Мотор

    3 1 Отговор
    Аз съм прокълнат от малък, заради чужди зли сили, имам голяма нереализирана п*шка , която от няколко дни е ФРЕШ като чудо !