17 Ноември, 2019 21:35 11 426 14

Измамиха жена с общинско жилище

  • имотна измама-
  • софия-
  • жена

Ощетена е с 50 000 лв.

Измамиха жена с общинско жилище - 1

Софиянка е била измамена с близо 50 000 лева, дадени на измамница срещу обещание да уреди общинско жилище. Това се оплака жена, която засега предпочита да не разкрива самоличността си и се представя като Мария. „Живеехме със семейството на сина в апартамент от 60 квадрата. Спешно търсех начин да получа възможност за общинско жилище. Така попаднах на Светла Данкова, запозна ни нейният вуйчо Куни Хаджиев", разказва Мария, пред TrafficNews. Историята се разиграва преди 10 години.

Данкова се представя като човек, който е работил в районната община в столичния район "Подуяне", има много контакти и може да уреди жилище за няколко месеца. „Със сина ми решихме апартаментът да е на снаха ми на името, защото тя нямаше никаква собственост. Започнахме да ходим в общината трите, но Светла ни оставяше в коридора и казваше, че „нейният човек“ искал да се вижда само с нея“, разказва измамената жена.

В последствие Данкова започва да иска вноски в размер на 7-8 хиляди лева с уговорката, че дадената сума ще бъде приспадната от крайната цена на общинското жилище.

„За няколко години дадох общо 48 700 лева. Вярвах ѝ, защото тя ми даваше записни заповеди. Първата вноска дори беше пред нотариус. Тези документи ми бяха гаранцията“, споделя жената.

След известно време Данкова започва да обещава на Мария, че до броени дни ще ѝ даде ключовете за апартамента.

„В един момент вече започнах да се усещам, че е измама. Говорих с нея и тя ми каза, че заминава в чужбина, за да изкара пари и да ми върне всичко. Отиде в Ирландия и започна да не ми вдига телефона, да се държи нагло и нищо не ми върна така или иначе“, разказва жената.

Още в началото уговорката била, че ако „сделката“ не се получи, дадената сума ще бъде върната най-много до месец. Минават 10 години, но Мария не получила обратно нито лев.

Преди няколко години измамената жена се свързва с частен съдебен изпълнител, но резултат няма. В края на миналата година подава и сигнал в прокуратурата.

Тогава Данкова започва да я заплашва да оттегли жалбата. Казва на жената, че и двете са част от измамата и ще „изгорят“ заедно. Става ясно обаче, че Данкова е добре позната като измамница, която предлага различни схеми на ужилените.

„Знам за много други измамени хора. Чичо ѝ ми каза, че има доста такива. Доколкото знам става дума за суми не по-малки от 10 хиляди лева. Съдебният изпълнител ми каза, че Данкова има 11 възбрани. Не знам защо не е хваната до момента. Ние се видяхме и на очна ставка и тя казваше само, че лъжа и че си измислям. Прокурорът обаче има всички записни заповеди, нейния подпис, нейния почерк. Тя просто вече няма как да излъже“, споделя измамената Мария.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    37 11 Отговор
    Е,голяма работа.
    Като се сетя, ние колко пари откраднахме.
    Ко смъртни присъди ли ще ни дадът?
    И продължаваме да грабим.
  • 2 некой си

    35 5 Отговор
    Тарикат,по-тарикат,най-тарикат. Врътка,схема,ужилване. Те тъй де кат се фане на танго с вълка агнето да не си мисли,че накрая нема да бъде изядено. И вметка те понеже Божко и Делянчо са въз глупаци, българският народ трие ли трие билетчета и богатее на гърба на те двамата хахмаци а те потъват в бедност. Който схвана схвана а който не е схванал е неспасяем,за госпожата случката е поука за други,че ако не е тарикат да не се пише такъв,че има и по и най.
  • 3 Шматка така ти се пада

    46 4 Отговор
    Ми патко ти си същата измамница кво ревеш сега.И аз да бях щях да ти взема парите.Ще си пуснеш молба в жилищно настаняване и ще си чакаш реда,само че не ти с 50 бона и имот който имаш,което може да отнеме и 10г.Такива жилища се дава на хора в крайна нужда не ги раздават на килограм.И си има доста сериозно проучване преди да го вземеш.
  • 4 Шматка така ти се пада

    35 3 Отговор
    Щеше да си купиш апартамент за тез пари духай сега супата докато се стопли.
  • 5 Николай

    27 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Със сина ми решихме апартаментът да е на снаха ми на името, защото тя нямаше никаква собственост.

    Коментиран от #6

  • 6 Николай

    36 0 Отговор

    До коментар #5 от "Николай":

    Значи Мимито решила по втория начин да си вземе още едно жилище. Обаче не става щото вече има. За това решила да кандидатства от името на снаха си.
  • 7 Специалист

    11 5 Отговор
    И аз съм тарикат, но си знам - в морето винаги има по-голяма риба ! Разбира се, при необходимост, за нея пък има харпун... Пари срещу обещания не давам, давам само срещу нещо в ръката, онлайн не пазарувам, винаги трябва да знам тоя от когото купувам, кой е, къде живее и как да го намеря. Пари на заем - разбира се, няма проблем, но само срещу залог на нещо, което струва 2 пъти повече от заема. А най-важното е да не ми падате в ръчичиките...
  • 8 ТРОПЧО

    14 2 Отговор
    АЛЧНИ И ТЪПИ СТЕ ЗА ТОВА ВИ МАМЯТ ПРОСТИ СТЕ НЕКА ВИ ЗЕМАТ ПАРИТЕ МАИКАВИ ПРОСТА НАЛИ СЕ ЕВТИНО И ХУБАВО ТЪРСИТЕ ЕТО ВИ ГО

    Коментиран от #9

  • 9 Билетчето

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "ТРОПЧО":

    А ти си много прост, неук, полуграмотен, безпаричен, безработен и мнооого озлобен мизерен цървул. За тебе изход няма, вземи се гръмни, да не тежиш на семейството си. Но вероятно жена ти отдавна е избягала с някой по-богат и по-умен... Аре, бегай да търкаш билетчета.
  • 10 ало ало

    14 0 Отговор
    Едва ли някъде по света има такива измами, като телефонни, имотни и т.н. Защо е така? Защото българинът винаги се пише тарикат, да прецака някого или системата. И затова кълве. Жалко е наистина. Може би защото от десетилетия системата прецаква гражданите.
  • 11 Специалист

    15 0 Отговор
    Трите качества, които са ви необходими да ви измамят - да сте прости, неуки и алчни. Всички коментиращи ги имате в изобилие ! :-)
  • 12 jjj

    15 0 Отговор
    Демек сега се оплаква, че не е успяла да открадне от общото (на всички данъкоплатци) и да лиши от жилище нуждаещи се??? Освен да й платим обещетение?
  • 13 ДЖЕМИЛ

    3 0 Отговор
    същата схема се осъществява в ТЪРГОВИЩЕ От ЕДИН ПАЛЯЧО ГЕРЕНЛИЯТЯ ДОРИ САМИЯ ТОЙ СЕ УРЕДИ със ОБЩИНСКО ЖИЛИИЩЕ КАТО КРАЙНО НУЖДАЕЩ а в житиетоси нее работил и ден освен ИЗМАМИ С ПЕНСИОНИРАНЕ И документи и дипломи
  • 14 СЪДИЯТА

    2 0 Отговор
    ДА ХВАНЕ МУТРИ НА ПРОЦЕНТ,ИЛИ ТАКИВА КОИТО ИЗКУПУВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ЩЕ СИ РЕШИ ПРОБЛЕМА НА 65--70%.