Last news in Fakti

20 Октомври, 2019 09:04 25 078 49

Изтеглящите се от Сирия американци тръгват към нов фронт

  • сирия-
  • сащ-
  • марк еспър-
  • ирак-
  • ислямска държава

Военните ще заминат за Западен Ирак и ще продължат операциите на САЩ срещу "Ислямска държава"

Изтеглящите се от Сирия американци тръгват към нов фронт - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Според сегашния план всички американски военни, напускащи Сирия, ще заминат за Западен Ирак и ще продължат операциите срещу "Ислямска държава", за да предотвратят възраждането на групировката в тази страна. Това заяви министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър, цитиран от Асошиейтед прес.

Еспър не изключи и варианта американските войници да осъществяват контратерористични мисии вътре в Сирия от Ирак.

Еспър заяви, че е разговарял с иракския си колега за плана над 700 американски войници, напускащи Сирия, да бъдат прехвърлени в Западен Ирак.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 criminal

    87 9 Отговор
    Перчема нали реши че са победили и няма какво да правят в Ирак !?!?!

    Коментиран от #14

  • 2 прехвалените

    57 8 Отговор
    Айде гъч !!!
  • 3 Браво

    76 6 Отговор
    Ми да ...,палят и изчезват,нещо НОВО ли е това ?И там ще влязат да “Миротворстват” и като почне КЛАНЕТО ще кажат : ми нас кво ни интересува , да се оправят .....!
  • 4 Рошко

    84 11 Отговор
    Дано по скоро и оттам ги изметат

    Коментиран от #5, #7, #23

  • 5 СссереМ

    20 75 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    КОЙ да ги измете,стоят докато каже чичо дони,а може и в Сирия да ги върне ако реши.

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ужас

    81 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Военните ще заминат за Западен Ирак и ще продължат операциите на САЩ срещу "Ислямска държава".----------КОЛКО ВЕКОВЕ ЩЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ ИД. Колкото повече се борят, онези толкова повече стават. Борят ли се или ги възпроизвеждат?

    Коментиран от #35

  • 10 Истинската българска история

    29 42 Отговор
    Българите и турците са братя от както съществуват!Това е така,защото турците не са тюрки,с Българи,потомци на Селджук,които е записан в именника на българските канове от рода дуло.Тюрките са монголоиден народ от централна Азия,с млечнобяла кожа.Днешните турци,които отговарят на този критерий не е малък,но ако говорим за генетика,турците имат 32% тракийска кръв,или малко по-малко от нас,което говори,че с някои турци сме една рода.Османската империя е била интернационална,не етническа.Когато Ататюрк създава Турция,самият той казва,че Турция е последната страна,която се е ОСВОБОДИЛА ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.

    Коментиран от #13, #21, #30

  • 11 Ал тъ фанах ал тъ пребих

    31 7 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Ей " ушанков" и " каскетников" кат си толкова голям българофил, защо си пишеш името на латиница? Или спонсорите ти не могат да го прочетът на кирилица!
  • 12 най ги обичам тия

    48 4 Отговор
    Краварите дойдоха като аслани ,а си тръгват като бити п...........
  • 13 Шошош

    43 6 Отговор

    До коментар #10 от "Истинската българска история":

    Къде ви спускат такива инструкции бе!Сега ще ставаме турци с промиване на мозъка ли?Общото с комшиите ни е че България навсякъде граничи със себе си
  • 14 Русороб

    5 29 Отговор

    До коментар #1 от "criminal":

    Това го каза ботокса и то няколко пъти
  • 15 ВОВ

    55 6 Отговор
    Другите започват войните, а Русия ги завършва! Примери много , Наполеон, Хитлер, Обама!
  • 16 NSDAP

    8 47 Отговор
    Българите са арийски народ,наследник на най-великите арийски цивилизации.Нашета пра родина е балканският полуостров,но поради потопа,ние се изселваме към Великобритания,Сирия и Иран,където създаване велики империи и велики държави.Траките никога не са съществували,защото това е нарицателно име на хората,които са били поробени от римската империя.Руските агенти се опитват да изкарат траките и славяните едно и също,но истината е,че траките са САМО И ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРИТЕ И ДНЕШНИТЕ РУМЪНЦИ!Славяните са цигани,също като турците.Славяните за цялата си жалка история нямат нищо постигнато,а ние имаме най-стар календар,гробници,монети с човешки лица от преди 3000 години, Стоунхендж и Тадж Махал.Четете китайските летописи,където пиле за булгери,които безчинствали в долината Синджоу и опожарявали всичко по пътя си.В Индия,Иран, Пакистан и Афганистан и до днес има потомци на древните българи,като те са стотици милиона хора с АРИЙСКИ ЧЕРТИ!Сърбите,гърците,турците,руснаците ...това са цигани,които са колонизирали нашите земи и затова нашите канове са воювали с тях винаги!

    Коментиран от #33, #48

  • 17 Браво

    23 9 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Я малко стани от земята , или поне се понадигни че да не те заболят коленете ...!
  • 18 NSDAP

    6 32 Отговор
    Българите се завръщат в Европа с Атила,който е бил българин.Атила повлича със себе си тюрките,затова тюрките имат символа iYi и Бог Тангра,защото Атила повлича тюрките със себе си! Бог Тангра е български бог,в който са вярвали древните българи,но техен главен бог е бил бога на войната,който са го правили в скалите(Мадарският конник го има в България и Афганистан,което говори,че ПРАБЪЛГАРИ ИМА)!!!Това,че пра българите се смесват със славяните е долна комунистическа лъжа! Българите са били изключително умни и разумни хора и никога не биха се смесили с онези цигани,а и славяните са населявали земите на Полша,Чехия,Русия,а тук на балкире идват да завземат НАШИТЕ ТЕРИТОРИИ и ние ги избиваме.Този който говори че сме славяни,нека ми каже кой славянин носи името Аспарух,Калоян,Асен,Кубрат,Йоан,Ганьо,Валентин?Аз ще ви кажа.... НИТО ЕДИН СЛАВЯНИН!ТОВА ЧЕ ЕЗИЦИТЕ СА БЛИЗКИ Е ЗАЩОТО НИЕ ГИ ОГРАМОТЯВАМЕ,А НЕ ЗАЩОТО ИМАМЕ ВРЪЗКА С ТЯХ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА ПРОИЗХОД.
  • 19 Хрониките на Евразия

    11 27 Отговор
    Изтеглят се , защото
    Турция и САЩ се договориха за създаването на зона за безопасност на границата със Сирия . 444 км и 32 км навътре .
    В зоната влиза целия изток от Евфрат и провинциите Ер-Ракка и Дейр-ез-Зор.
    Тези зони , които руските наемници щурмуваха многократно и дадоха стотици жертви .
    Контролът над тях ще се осъществява сега от турската армия ..

    Коментиран от #42

  • 20 Даааа

    33 3 Отговор
    Искате да кажете отиват в Ирак зада защитават както в Сирия,терористите?!
  • 21 Българи

    14 14 Отговор

    До коментар #10 от "Истинската българска история":

    В това което си написал има нещо вярно, но това не е истинската българска история. На земята е имало Българи(траки) и Етиопи(африканци). Тези два гена се смесват и се появяват всички етноси на земята. Първо се образуват Елините(Гърките), после Хетите(скандинавци) - които са бели Западни Торки и Източни Тюрки-МОНГОЛИ-Селджукиди. Селджукидите са следваща селекция на Селевкидите-Гърци след Александър Македонски с по-вече Куш-Етиоп отишли на изток в Алтай Монголия, там е Тюркия и се самоопределят като Тюрки. Относно Българите те са Траки-Мидийци не смесили се с Етиопи-Куши, биковите рога са техен символ и тяхното име Бул-Бик, от тях се формират Викингите - Русите. Другото име им е ПАРТИ, защото са едно с руснаци. Келтите-Галите-Бритони са траки, тръгнали на Запад след Троянската война, формират Франките. Преди да пишете четете и не насаждайте крива История на БГ.

    Коментиран от #25

  • 22 Я виж

    35 3 Отговор
    Га янките убиват някого е терорист,а га някой от източните страни убие някого убитият веднага става борец за свободата и демокрацията.Та същото с Ал Кайда и ИД.САЩ ги създадоха да имат причина да избиват местните и да окупират други държави,а когато почнаха да трепят техни отрочета други изведнъж излезе че така не е демократично.
  • 23 Кико

    1 16 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    За да останем ние Ушанките!

    Коментиран от #27

  • 24 Атила

    4 12 Отговор
    Атила не е Българин, стига сте писали глупости. Той е Ирански хун, полу Българин, полу Тюрк. Доказателство е това, че е имал много жени, което означава, че е бял Торк, Скандинавците също са имали по много жени. Келтите (франките) и българите, които са траки европейци са с по една жена. С една дума Западни Траки(франки) и Източни Траки(българи). Скандинавци Торки и Азиатци Тюрки са различни, те са Юдеи.
  • 25 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Българи":

    Вие не сте с акъла си
  • 26 Бай хой

    21 3 Отговор
    Кога пуснаха нета в лудницата. Някои тук започнаха да преписват от макетата. Простотията и неграмотността водят до тук. Маргинали и лумпени да творят историята. Света се върти само около ограничения им свят.
  • 27 Рошко

    19 2 Отговор

    До коментар #23 от "Кико":

    Мн ли ти харесва да те доят и клецат, и то кравари, хеле пък за джендърски ценности да не говорим
  • 28 Бесен Язовец

    29 3 Отговор
    Не се изтеглят, а бягат! В Ирак няма да ги тъпят много време.
  • 29 Четете митология

    4 6 Отговор
    По Скандинавската митология върховния бог Один има синове Тор бог на гръмотевиците, Тир-Тюр бог на войната, Балдур - Бик - Бул бог носител на светлината Слънцето.
  • 30 Румяна Костова

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "Истинската българска история":

    Защо ли при толкова близко братство не говорим на турски език и след 5 вековно братско,, присъствие" четем и пишем на славянски език?

    Коментиран от #43, #46

  • 31 Румяна Костова

    18 4 Отговор
    Ако авторът е прав не зная защо толкова миролюбивите либерали, начело с Хилъри Клинтън, вдигнаха толкова пара след категоричното решение на Тръмп да изтегли войската от Сирия. Просто войниците на САЩ ще се борят за човешките принципи и Доброто на друго място. Тръмп в речта си обаче каза, че те се прибират в Америка. Може би някои от офицерите ще останат като инструктори в официално наречените бежански лагери в Ирак. Това са лагери, в които американците не пускат дори камионите на Червения кръст да припарят.

    Коментиран от #32

  • 32 КГБ-то

    27 2 Отговор

    До коментар #31 от "Румяна Костова":

    Е затова къде стъпи миризлив американски или натовски цървул , настава хуманитарна катастрофа,много жертви сред тях жени и деца оставят след себе си.И накрая бягат като насрани гейтаци...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЧКАТА

    23 1 Отговор
    То тъкмо Ирак почна да се отърсва от америчко ,,присъствие,, ...и тия пак се навряха!!!!!Страшни са...

    Коментиран от #37

  • 35 Никой

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "ужас":

    Те си ги произвеждат, после си ги трепят, някои си ги изтеглят. Пък ако търсиш парите или ресурсите ще ти стане ясна картинката. Даже и това да пречат на Русия е с тази цел
  • 36 Бай хой

    16 2 Отговор
    Мчи интересно. То вече половината Ирак се контрилира от ирански милиции. Краварите и от там са почти аут. Остават само да контролират концентрационните лагери където държат политиците от опозицията. Хамериканската демокрация.
  • 37 Пако

    16 2 Отговор

    До коментар #34 от "ТОЧКАТА":

    А има толкова други държави за разрушаване
    И аз им се чудя,та нима свършиха природните
    богатства по света.
    Не вярвам да е останала само Русия за
    демократизиране щом започнаха да
    повтарят вече демократизирани от тях
    страни

    Коментиран от #40

  • 38 Трябва да четеш

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "ХАХАХА":

    Това са Трако-Персийски имена, трябва да четеш. Това са Българите.
  • 39 Трябва да четеш

    3 6 Отговор

    До коментар #33 от "ХАХАХА":

    Относно Хан, е китайска и монголска титла. Иранската е Кан. Българите в началото са ползвали Хан после Персийската САР на български Цар. Гърците са писали на Гръцки КХАН българската титла. Турките са ползвали КАН. Българите са ползвали и Княз, руска форма на Крал.
  • 40 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пако":

    МИ стесни се мнооого кръгът...То Африка си е Китай!!!Както и топлата Азия! Тааа ,кое им остава?>>>>Много ВЪЗЛОВИТЕ места ,където се контролират потоците/финансови,търговси,еммигрантски,крими,въздушни и морски /.......ТЕ са точно там,точно с такива малки и свръхмобилни единици.
  • 41 до хрониките на евразия

    11 3 Отговор
    Това за стотиците жертви вече не е опорна точка. Там вагнеровци не е имало, МОСАД го каза! Сверявай си опорките от време на време! Изоставаш с инфото,ще ти спрат джобните.И не чети украински сайтове ,много лъжат!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 До Румяна костова

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "Румяна Костова":

    В българския език съществуват 60 процента турцизми. Отиди до Истанбул и ще се увериш в това. Стефан 6894
  • 44 ами да

    9 1 Отговор
    Ще гонят Михаля!Иначе в Америка са безработни.....
  • 45 Петър

    3 1 Отговор
    Примирието ми се струва че е за да могат краварите да се изтеглят а не някойдруг
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Матей

    3 2 Отговор
    Да се махат,прав им път,крива им пътека!Изтеглят се към Ирак за да реорганизират остатъците от ИДИЛ и да го юрнат обратно в Сирия.Освен това се надяват да започне война между Сирия и Турция,напразно,тъй като не отчетоха ефективната намеса на Русия.Вярно ,че турците са припряни и нападат безогледно кюрдите.Даже Тръмп настоя за примирие,уж да си поправи грешката,дето изостави кюрдите,но те си намериха истински защитници,а сирийската армия освободи без бой големи територии.
  • 48 Nikoy

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "NSDAP":

    Da be da nesto drugo da se pohh alis
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания