17 Октомври, 2019 20:12 1 471 2

Важен вот в британския парламент

  • великобритания-
  • парламент-
  • гласуване

Важно ограничение за правителството

Важен вот в британския парламент - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството във Великобритания загуби гласуване за процедурата на извънредното заседание в британския парламент, съобщи Гардиън.

Парламентът ще заседава извънредно в събота. Процедурата целеше затваряне на вратите в закона Бен.

Според закона, ако парламентът не договори споразумение за излизането от ЕС до 19-ти октомври, премиерът трябва да поиска отлагане от ЕС. По-рано днес Великобритания и ЕС постигнаха споразумение за излизането на страната.

Поправката може да позволи на депутатите да внесат предложение, според което споразумението на премиера Борис Джонсън ще трябва да бъде подложено на референдум.

Според закона Джонсън трябва да поиска отлагане ако депутатите не успеят да прокарат предложение. На теория такова предложение може да се прекара, без да се приема законодателство и все пак да страната да излезе от ЕС в планирания период.

Джонсън вече призова британските депутати да подкрепят новото споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    7 3 Отговор
    Абе стига пишете за тази измет . Да се махат тези педофили и извратеняци . Най долната сбирщина събрана на едно място . И ако може и българите отишли там да си останат там и да не се връщат .

    Коментиран от #2

  • 2 Дака

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    А ако може глупаци като тебе да не си дават мнението а, аааааа
Новини по държави: