Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 10:19 9 377 11

Не се доверявайте на Google Maps

  • google maps-
  • навигация
Не се доверявайте на Google Maps - 1

Такива предупредителните знаци се появиха в Сардиния. Властите на община Бауней в Сардиния започнаха да поставят пътни знаци и табели, забраняващи преминаването в определени местности, които гласят "не следвайте указанията на Google Maps". Факт е, че навигаторът често води потребителите до непроходими пътища, както пешеходци, така и автомобилисти. Първите рискуват да се изгубят, а вторите се оказват в непроходими местности.

Кметът на общината Салваторе Кориас говори за иновациите пред CNN. Според него "туристите се губят, а шофьорите се забиват по непроходими пътища" заради маршрутите, които изграждат Google Maps. Според местната полиция миналата година спасителите са подпомогнали 144 души, които са "тръгнали по грешен път", следвайки инструкциите на навигатора.

Не се доверявайте на Google Maps

Един от последните случаи е на планински път: двама пътници с кола в търсене на тайни плажове се качват на път, който не е предназначен за автомобили. Факт е, че Google Maps не работи правилно в този регион и ИТ компанията е наясно с проблема. В момента Google работи с властите на Бауней, за да намери решение.

Междувременно полицията реши да предпази пътуващите и направи пътни знаци, предупреждаващи за опасни пътища и пътеки. Освен това туристите и жителите на общината се съветват да потърсят помощта на местен водач или да използват хартиени карти.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ром пита

    19 4 Отговор
    къде са тези знаци да си набера алюмин
  • 2 Тони

    19 4 Отговор
    Сетих се за случката с американец, който беше влязъл в морето с колата, защато Гугъл Мапс му казал да кара натам.

    Коментиран от #11

  • 3 Оня с рикията

    18 0 Отговор
    Особено, ако карате нископроходими SUV-та щото колкото по навътре у гората влезете, толкова по дълго че ви дърпа тракторо.
  • 4 Кой68

    2 1 Отговор
    Нямам проблеми......За гората използвам GPS.
  • 5 куку руку ку

    6 2 Отговор
    Kaкто се казва, наджипиесили са се. И моят гармин многократно ме е наджипиесвал, ту срещу урви, ту по стълбища. В две неща не лъже само, в крайната точка и времето на пристигане.
  • 6 Немеца

    4 3 Отговор
    Google Maps са смешници. Няма магистрали порстроени от преди 3г. в Гърция. Водят по обиколни маршрути.
  • 7 асдадса

    9 2 Отговор
    Като ви лъжат,не ги ползвайте бе.Вадете праисторическите карти и не мрънкайте !
  • 8 Емо

    2 1 Отговор
    Потвърдено лично, Google Maps преценява пътищона базата на алгоритми, не на реални данни. Лично ми се случи в Гърция да ме вкара на платена магистрала, а 20 км след това ме изведе на 3токласен селски път, стигнах до отбивка с черен път и ме накара да тръгна по него... Що псувни изнесоха програмистите им, а от тогава само платената навигация си ползвам, там проблеми никакви... Maps става да видиш трафик в реално време или да го ползваш в пешеходен режим в големи градове в Европа, където е интегриран в градския транспорт примерно.

    Коментиран от #10

  • 9 Бесен язовец

    1 0 Отговор
    Че то и тук е така дава че има път дори и номер на пътя има пък нема за в планината имам впредвид примерно с.Лилково с.Михалково обл.Пловдив в Родопите и ако не знае мовек ме нема много хубаво може да се набарцалюка ако се довери.
  • 10 Фен на БМВ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Емо":

    Аз пък нямах проблем в Гърция. Факт, че даже нова плащачка за която не знаех, Гугъла ми я заобиколи. А се чудех защо не ме кара по магистралата.
  • 11 :D:D:D:D

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тони":

    То на тъпите американци, ако напишеш на тоалетна хартия, че се яде, сигурно ще я ядат. Там казано ли е, или написано се следва, независимо от всичко.