Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 11:33 1 573 4

Меси получи шестата си "Златна обувка"

  • златна обувка-
  • меси-
  • награда-
  • суарес-
  • барселона-
  • цели

"В Барселона винаги се целим във всичко”, заяви звездата на Барселона

Меси получи шестата си "Златна обувка" - 1
Снимка: БГНЕС

На специална церемония суперзвездата на Барселона Лионел Меси получи своята рекордна шеста Златна обувка, след като стана най-добрият голмайстор в европейските първенства за сезон 2018/19.

Аржентинецът си заслужи приза със своите 36 попадения в Ла Лига през миналата кампания. Предишните му пет такива награди са за сезоните 2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17 и 2017/18. Интересното е, че церемонията съвпадна с навършването на 15 години от официалния дебют на Меси за Барселона. Златната обувка му беше връчена от неговите синове Тиаго и Матео.

“Благодаря на всички присъстващи, че сте тук, най-вече на семейството ми. Тук са и Луис Суарес и Жорди Алба - двама от големите виновници за това, че получавам тази награда. Без моите съотборници, не бих могъл да спечеля нито една. Това признание за цялата съблекалня. Разбира се, че Шампионската лига е нещо специално и всяка година искаме да я спечелим, но най-важно е първенството. То те прави добър в ШЛ и за Купата. Въпреки че говорим много за Шампионската лига, никога не забравяме Ла Лига и Купата. В Барселона винаги се целим във всичко”, заяви Меси при получаването на наградата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    0 12 Отговор
    Най набеденият голям футболист за всички времена е този! Неймар го следва ма тоз по набеден!

    Коментиран от #2

  • 2 Жоро

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Ти колко гола вкара на селския терен в Гривица?
  • 3 Deborg

    10 1 Отговор
    Кристиано е отличен футболист,Меси-докоснат от Господ
  • 4 бойко

    3 0 Отговор
    Ако Роналдо подчинява отбора да играе за него то за Меси големите триньори казват че той контролирал целия мач подчиняваго на неговата си игра.Няма по добър, сигорно няма и да има.Нека се радваме че можем да го на блюдаваме пред малкия екран или по терените как твори магия с топка в краката.Най добрия или по скоро другите са добри той е божествен.