Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 20:41 8 728 47

Porsche помете две жени на пешеходна пътека в столицата

  • порше-
  • porsche

Пострадалите са в тежко състояние

Porsche помете две жени на пешеходна пътека в столицата - 1

Шофьор с Porsche помете две жени на пешеходна пътека пред общината в столичния квартал "Младост 3". Сигналът е подаден е 16:27 часа.

Пет минути по-късно на място е пристигнал екип на спешна помощ, жените са на 35 и 49 години.

Пострадалите са откарани в Окръжна болница с опасност за живота. И двете жени са с фрактури на таза, ръцете и краката.

Според източници на TrafficNews шофьорът е видял в последния момент, че има хора на "зебрата" и ги е блъснал с голяма скорост.

Движението в района е блокирано, изясняват се обстоятелствата около инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАТ

    89 3 Отговор
    Така ще е докато КАТ се занимават с регистрации...

    Коментиран от #19

  • 2 Божеее

    103 12 Отговор
    НЕ МИ Е ЯСНО КАК КАРАТ В ГРАДСКА СРЕДА ТЕА ДЖИПОВЕ И ЛИМУЗИНИ, ОГРОМНИ ТАНКОВЕ С ПО 300-400 КОНЯ, ПАРАД ОТ ГАНЬОВЦИ НАКИЧЕНИ СЪС СКЪПИ ВОЗИЛА, ПРОБВАХ СЕ 2-3 ПЪТИ С ГОЛЯМ АВТОМОБИЛ И СЕ ОКАЗА НАЙ-ТЪПОТО И НАТОВАРВАЩО ПСИХИКАТА НЕЩО КОЕТО НЯКОГА СЪМ ПРЕЖИВЯВАЛ

    Коментиран от #21

  • 3 Шперца

    99 3 Отговор
    Писна ми от малоумни джигити... чувството за безнаказаноост, овобено за по скъпите марки автомобили ни избива буквално. Т*ъпото ко*еле трябва да лежи за опит убийство.
  • 4 Реалист

    48 5 Отговор
    УЖАС !!!!!!
  • 5 El boko

    80 2 Отговор
    Ем, чи ко.. С'я ше му дадат една условна и утре пак е на черешата.. Няма такава държава.. Ама има! Дано се оправят жените.

    Коментиран от #8

  • 6 Пешо

    5 2 Отговор
    това е ели струмца

    Коментиран от #34

  • 7 ГОСТ

    47 2 Отговор
    Ми като не е видял жените,кьорав ли е да не види ,,зебрата,,......
    И като я види е , ,длъжен да намали отдалеч,без значение дали има хора или не на нея,защото това е пешеходна пътека тип ,,ЗЕБРА,,
  • 8 Бранник

    24 3 Отговор

    До коментар #5 от "El boko":

    А ти как мислиш че ще стане.Това е средна телесна повреда. А ако починат ще стане смърт по непредпазливост или не предумишлено убийство. За средна телесна дават от 3 до 8години, а за тежка телесна и смърт по непредпазливост дават до 10 години в най тежкия случай. Непредомишленото убийство е до 15години. Ако миналото му е чисто и жените се оправят може да се размине с споразумение и глоба. Е ще го лишат от право да управлява за 1 година но това няма да е пречка за него.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Бранник

    9 8 Отговор
    Не упоменато какво е Поршето но по вероятно да не е Кайен.Всички мои познати които си го купиха и съжаляваха след това.За мен трябва да си идиот да си го купиш. За другите въпроса е друг и там зависи от възгледите какви са и възможностите най вече.
  • 10 Бай Шиле

    30 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бранник":

    Братчет,не си на ясно с материята.На един олимпийски шампион му се размина.На един политик с турско самосъзнание предстои да се размине.Добавям и един зам.министър на финансите с дебели позиции в Сити-то в Лондон.Този с Поршето го пиши и него в този списък.Ще извади 100 хиляди причини да не го осъдят ефективно.

    Коментиран от #17

  • 11 гост

    46 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бранник":

    навремето имах така и аз средна телесна, но инцидента бе в село и полицията отказа да дойде на място.отидох сам до рпу и подадох жалба, имаше свидетели,всичко,дежурните се отнесоха добе. след месец ме викнаха и ми казаха,че няма да повдигат обвинение на пияния циганин и трябва да си оттегля жалбата. стегнах си куфарите и с размазана физиономия и избити зъби напуснах страната. тук честни хора не живеят нормално.
  • 12 Предполагаем

    25 1 Отговор
    Там има парк!!! И две училища!!!! Помислете си....на пешеходна пътека?! На сфетофар?!?! И не е видял?!?! "В последния момент"!?! Как? Предно стъкло-смачкано?! Странично огледало-изхвръкнало, картер-пробит и теч по улицата...и всичко товаааа "не видял?!?!?!" 50 м след сфетофара??? Жените са се въргаляли под друг коли. Дано оживеят! А "Поршето" и каското му покрият разноскте, горките!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Алфа Вълкът

    4 10 Отговор
    Има ли щети по поршето?
  • 15 ьеи

    8 0 Отговор
    тая маймуна дали е арестувана???!!@#^%&#$%&
  • 16 Пострадал

    13 2 Отговор
    За всички, които удрят и убиват хора на зебра трябва да има 2 години затвор без право на споразумение. Никого не ощетява това. Зебрата е затова за да се внимава. Докато съда не наказва на никой няма да му пука.
  • 17 Бранник

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Шиле":

    Не си прочел правилно какво съм написал. Упоменал съм как е по закон но също така съм написал, че има извън съдебно споразумение което със сигурност ще стане освен ако няма смърт разбира се.Но и тогава той ще бъде на леко в общежитието и всяка седмица ще се прибира в къщи и прави някоя криза и е в болница до като утихнат нещата.

    Коментиран от #18

  • 18 Бай Шиле

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бранник":

    Добре де.Извинявай.Вижда се,че си чел НК но не си чел за реалностите в България.

    Коментиран от #24

  • 19 Гнида

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "КАТ":

    Те и в храстите се крият , но за да изпълнят таргета ! За нас не им пука !
  • 20 Предолагаем

    7 0 Отговор
    Ако това "Порше" беше блъснало жена му и детето му,(не ги вяидял!) и, беше блъснало родителите му (не ги видял!)...дали ще спи спокойно?!!?!
  • 21 James

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Божеее":

    И какъв е бил големият автомобил?
  • 22 Живущ в района

    14 4 Отговор
    Жените НЕ са пресичали на пешеходната пътека, а между колите на нераглементирано място. Освен на шофьорите, трябва да се налагат глоби и на такива пешеходци, които за да спестят 10 метра ходене до светофар/пешеходна пътека рискуват собствените си животи и тези на останалите участници в движението!!!

    Коментиран от #23, #25

  • 23 И аз бях там

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Живущ в района":

    А, ако е Москвич, оправдано ли е???
  • 24 Бранник

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Шиле":

    България след 1944г са само наши и ваши.Нали знаеш, че тук няма как да се променят нещата.Дребните риби лежат едрите се спасяват няма как. Решенията са 3: 1 е абдикираш и се спасяваш някъде другаде. 2 е уличното правосъдие и 3 примиряваш се с действителността. Много добре знам как е в БГ. Неможе да се промени нищо тук. Най простия пример стачкуват БДЖ автопревозвачите веднага пускат повече автобуси да осигурят транспорта на гражданите и съответно да спечелят от момента което не е редно.А виж гърците стачкуват автопревозвачите и веднага след тях спират влаковете и след няколко дни водния и въздушния транспорт и държавата прави нещо а тук ден година храни.
  • 25 И аз бях там

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Живущ в района":

    От сфетофара до мястото на инцидента колко метра са?
  • 26 Eistee

    9 1 Отговор
    В новината изрично пише "... на пешеходна пътека...". За да получат пешеходците такива травми, или е карал с непозволена скорост или въобще не е спрял. В двата случая - това е умишлен опит за убийство. Може да се установи по борд-компютъра на Поршето. Много интересна статия по този случай има на сайта на DW. Потърсете в търсачка "как-в-германия-наказват-виновните-за-смърт-на-пътя" и ще видите как в цивилизованите страни се опитват да решат проблема. Ако се докаже умисъл, т.е. шофьорът напълно съзнателно е нарушил правилника, знаейки, че може да нарани или дори убие някого - доживотна присъда. 1, 2, 5, 10, 20 и първо всички социопати ще си отидат където им е мястото, а всички джигити ще карат с памперси, внима-а-а-а-ателно да не би някой да им изскочи на пътя. Всичко е лесно. Трябва само воля и гражданска позиция.

    Коментиран от #33

  • 27 Driving pleasure

    6 0 Отговор
    Отдавна го говоря, за безопасността на самите пешеходци трябва да им се отнеме правото! Само така ще се научат че 2 тона желязо не се спират с 1 изречение писано в общия случай от кретени, и ако сам не се вариш да разчиташ друг да го направи е повече от лупаво поведение!
  • 28 Мартин

    8 0 Отговор
    Трябва си експертиза и вземане под внимание на цялата ситуация. Веднъж за малко да блъсна 1 кретен, който тичаще през една поляна и изскочи на пешеходната пътека, при все че бях на около 10 метра от нея - добре, че карах с 20-25км. Хората трябва да си правят сметка като пресичат, особено на булеварди. От 80 до 0 са ти едно 60-70 метра спиране и то с хубава кола, какво да говорим ако като мен карате 20 годишна.
  • 29 666

    5 0 Отговор
    Какво Порше, 3.2 на ГАЗ ли?
  • 30 Живущ в района

    6 1 Отговор
    #23, какво значение има колата?
    #25, от светофара до мястото на инцидента, ако ще и 5 метра да са, пешеходците трябва да се научат къде се пресича и къде не. Да не говорим, че по правилник, когато застанат на пешеходната пътека трябва да се отгледат, да вдигнат ръка и тогава да тръгнат, а не да ходят като зомбита, гледайки си в телефоните. Не оправдавам напълно шофьора, то ще си покаже с какво скорост се е движел, но стадото, което пресича неправилно и то безнаказано да се замисли, че срещу 2 тона желязо и 30 км/час могат да са смъртоносни!!!
  • 31 ожжжхожх

    1 1 Отговор
    Така е но за селфи е много хубав такъв лъскав камион. А селфито както знаем придава смисъл на живота на големи прослойки .
  • 32 Бях там

    2 0 Отговор
    Не се е случило нито на светофар, нито не пешеходна пътека, двете са изскочили пред колата да пресичат на необозначено място, ако ще публикувате новини, поне ги публикувайте качествено, не си доизмисляйте и украсявайте историите за да събират повече читатели, имайте съвест!!!
  • 33 Бях там

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Eistee":

    В новината пише, че е на пешеходна пътека, но това е една огромна лъжа, изскочили са пред колата на необозначено о за пресичане място... Не дейте да вярвате на всички, което се пише и да съдете предварително...
  • 34 Лъжа

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Изобщо не пресичат на пешеходна пътека... изтичват се на двойна непресечена зад голямо превозно средство и човека няма видимост!
  • 35 Чичака

    2 0 Отговор
    Това момче много добре знае с каква скорост трябва да кара там, баща му държи заведението там. Минавал е стотици пъти от там, ще му остане като обеца на ухото, но жалко за жените.....
  • 36 Some

    2 1 Отговор
    Не беше на пешеходна, защо лъжете???
    Зебрата беше 50метра по нагоре!!! А светофара 40 метра по надолу. Не защитавам водача, просто спрете да лъжете!!!!
    Мили журналисти, защо лъжете хората?
  • 37 Some

    5 0 Отговор
    Жалко за жените. Дано са добре и да се приберат при семействата си.
    Не се знае дали наистина е карал бързо, но и да е карал бързо със сигурност жените щяха да чуят и да мръднат назад.
    Колата беше с счупен фар и огледало... имаше и локви с кръв. Картинката беше доста кофти.
    Най лошо впечетление ми направи че деца седяха на метри от локвите с кръв и обикаляха около скъпата лимузина! При такова произшествие не трябва да се допускат хора близо!! Чак некви малоумници местиха доказателствата ( чантите, части от колата итн)
    Служителите на реда бяха доста неадекватни, както винаги......

    Коментиран от #38

  • 38 Браннник

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Some":

    Във всички случаи водача е виновен независимо дали е с превишена или с несъобразена скорост.Единственото което може да е в негова полза е че са изскочили ненадейно на пътя.Но тогава има друго което ще се каже Би трябвало да предположи, че щом жените са на тротоара може да тръгнат да пресичат всеки един момент щом вървят близо до пътя и със сигурност ще му го кажат дознателите на които ще бъде дадено предварителното производство.Навремето така ни учиха като карахме курса за шофьори щом видиш човек спрял до пътя на края на тротоара може изведнъж да тръгне да пресича или видиш ли човек на тротоара трябва да имаш едно наум незнаеш какво мисли и какво ще направи. А глобите за неправилно пресичане са друг въпрос ако ги въведат както е по закон ще почнем всички,че сме полицейска държава и ще се използва за политически цели. А трябва да има глоби за некоректни пешеходци. Не че водачите са стока но повечето пешеходци са жива скръб просто си търсят санкцията но невярвам да я прилагат тук.

    Коментиран от #40

  • 39 свидетел

    3 0 Отговор
    Поршето е чисто ново доста рядък модел и струва над 100 000 евро , бащата на момчето шофьор е известен в криминалните среди в Младост и най-вероятно ще му се размине ........

    Коментиран от #41

  • 40 Живущ в района

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Браннник":

    Проблемът в случая е, че жените са били скрити зад паркирано МПС (бус) , тъй като там от над 30 години едната лента се ползва за паркинг. Какъвто и шофьор да е няма как да види през буса, че има хора, които ще решат да се метнат на платното и да реагира за част от секундата.
  • 41 Живущ в района

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "свидетел":

    Нормално е да не го обвинят, все още хората нямат способност да предвиждат дали някои олигофрен няма да изкочи измежду колите и да се метне на капака на движещия се автомобил. Решението е да започнат освен шофьорите, да глобяват и пешеходците, които не пресичат на обозначените за това места!
  • 42 gad

    4 0 Отговор
    Чух, че едва го извадили от колата, толкова пиян бил.
  • 43 Рони

    3 0 Отговор
    Нищо чудно да е бил пиян и друсан.жалко е за семействата на всички.
  • 44 Рони

    3 0 Отговор
    Тате ще плати и на момчето ще му се размине,така е в България ,ще изкарат жените виновни.
  • 45 Зоро Сервитьоро

    1 0 Отговор
    А защо никой не казва кое е момчето и кой е баща му а се знае. И мен ме страх
  • 46 бар

    0 0 Отговор
    Дрогата и алкохолът правят чудеса
  • 47 Мразя го

    0 0 Отговор
    Момчето е синът на Бар и грила сюит бар
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове