Last news in Fakti

23 Септември, 2019 18:07 6 380 10

5 начина да се справим с главоболието без лекарства

  • главоболие-
  • естествено-
  • натурално-
  • лекарства-
  • медикаменти

Знаете ли, че кафето може да пребори болката в главата?

5 начина да се справим с главоболието без лекарства - 1
Снимки: Shutterstock

Едва ли има човек на Земята, който поне веднъж да не е страдал от силно главоболие. Тогава човек забравя за всичко друго и само се чуди как да се отърве от ужасната болка. Освен добре познатите ни медикаменти и болкоуспокояващи обаче, има и други по-естествени методи за решаване на този проблем. Ето и 5 от тях:

Етерични масла

5 начина да се справим с главоболието без лекарства

Маслата от мента, лавандула и розмарин са особено ефективни при болки. Науката има доказателства, че те леко намаляват напрежението на влакната, участващи в процеса на мигрена, както и намаляват възпалението. Не очаквайте прекалено голям ефект от тях, но те могат да осигурят известно облекчение.

Студени компреси

Когато усетите появата на главоболие, опитайте да използвате компрес. Студен компрес стимулира нервните окончания в лицето и скалпа, които предават сигнали на мозъка за временното изключване на рецепторите за болка.

Джинджифил

5 начина да се справим с главоболието без лекарства

Пристъп на главоболие също може да провокира болки и в други части от тялото, например в корема. Чаят от джинджифил в това отношение ще осигури цялостна помощ, а освен това той има противовъзпалителен ефект.

Кофеинът

Кафето е необичаен лек на главоболието, но пък чудесна причина да пиете по-силно кафе. Кафето стеснява кръвоносните съдове в главата, което намалява болката.

Акупресура

5 начина да се справим с главоболието без лекарства

Традиционна китайска практика, която помага да се намали болката поради натиск върху определени части на тялото. Тя обаче помага на някои хора доста добре, а при други няма най-малък ефект.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкенщайн...!

    14 0 Отговор
    При зъбобол, страшно боли глава.... цяла вечер виеш като вълк..!
  • 2 Емил

    9 1 Отговор
    Пропуснали са най-лековитото - чаша коняче "Черноморско злато"!
  • 3 Ай стига бе

    14 0 Отговор
    Мигрената е свиване на кръвоносните съдове което води до болка. Кафето, както пишете по-горе също свива кръвоносните съдове. Затова се съмнявам, че ще помогне. По-скоро ще има обратен ефект, плюс покачване на кръвното, плюс ускорен пулс и сърцебиене.
  • 4 равносметка

    6 1 Отговор
    Има главоболие - няма кекс.

    Коментиран от #10

  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    Много рядко се налага да пия хапче.По принцип не вземам лекарства.
  • 6 Гост

    4 1 Отговор
    Една малка домашна ракия и почивка.... Аман от химии

    Коментиран от #9

  • 7 Радо

    8 0 Отговор
    Мъж влиза гол в спалнята с ерекция и го посипал с бял прашец.....и жената: Къф е тоя прашец??.....- Парацетамол, нал та болеше главата??
  • 8 Рэцэпта

    2 0 Отговор
    Когато боли главата ми вкарвам главата вътре и всичко е точно.
  • 9 Диди

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Много правилно. Вчера пристигнах от България с куфар пълен с домашни вкусотии.Домашно бяло и розе вино,два вида различни домашни ракии.Бях малко настинала. ...лекувах се с греяна ракийка.
  • 10 бобо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "равносметка":

    Добра шега, но не е вярно. В 80% от случаите главоболието изчезва още по средата на по- бурен и дълготраен секс. И в още 80% пак те заболява глава, когато разбереш, колко трябва да платиш за обезболяващата процедура.