Last news in Fakti

23 Септември, 2019 17:34 22 883 36

Откриха доказателства за нацистка база на Антарктида

  • антарктида-
  • доказателства-
  • нацисти-
  • наци-
  • база

Открити са бележки, които дават доказателства за съществуването на база на Третия райх на Антарктида

Откриха доказателства за нацистка база на Антарктида - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Сравнително скоро са били намерени материали и документи на немския капитан на подводница Хайнц Шафер, в които се съдържат бележки, описващи военна антарктическа база на Антарктида, съобщава изданието The Trendymen.

Хайнц Шафер служи като капитан на подводницата U-977, принадлежаща към конвоя на Хитлер. Според откритите материали, мъжът лично е пребивавал на Антарктида. Подводницата, на която служи подводничарят, е била последната от претърпелите поражение по време на Втората световна война. По това време подводницата извършвала тайна мисия, чиито цели все още не са известни.

В своите материали капитанът на подводницата говори за секретни срещи край бреговете на Антарктида. През 1945 г., според заповед, подводницата на Шафер трябвало да се срещне с друг кораб близо до бреговете на континента Антарктида. Шафер решава да не изпълнява заповедта. Според мнението на изследователите, обаче, мисията на U-977 все пак е била напълно изпълнена, след което на 17 август 1945 г. командването на подводницата се предава на друг.

Съществува версия, че подводницата е осигурявала доставянето до Антарктида на особено важни документи и по-голямата част от съкровищницата на Третия райх. Там останалите нацистки морски съдове попълвали запасите си.

Изследователите обръщат внимание на интересен факт, че при пристигането си в Аржентина на подводницата не е намерена карта на Южна Америка. Това може да означава, че подводницата е достигнала бреговете на Южна Америка, тръгвайки от Антарктида, а не от Германия. Следователно не можем да изключим факта, че нацистката база съществува.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    61 74 Отговор
    Ако през 1941 ва бяхме изпратили един милион войници на източния фронт, сега там щеше да има и военноморска база на България със 20 подводници, жалко.

    Коментиран от #6, #24

  • 2 NSDAP

    95 79 Отговор
    В Русия тоалетната хартия се появява 1968,а в Германия е имало готварски ТВ предавания още от 1936.Ако не бяха доставките на САЩ,днес славяни нямаше да има,както и цигани.България щеше да е само с тракийско/българско население,а негрите щяха да си живеят в Африка съвсем спокойно без да имат господари.

    Коментиран от #16, #17

  • 3 Емил

    103 4 Отговор
    Хитлер за 10 години промени света (1933-1943)! За добро или за лошо - времето ще покаже!
  • 4 Поредните глупости

    63 16 Отговор
    Немската войска е била много добре снабденас модерна техника, невероятно дисциплинирана и т. Н.
    Факте е обаче, че по море хич не са били силни. Германия никога не е била колониална държава, която да има нужда от флот. Първо не са имали ноу хау в корабостроенето във военоморското дело и най-малко ресурс са влагали именно там. Ако не беше така за дни щяха да опукат и Великобритания и дори САЩ
    Кви ли не глупости и фейк нюс пускат

    Коментиран от #7, #9, #13

  • 5 criminal

    77 2 Отговор
    И като я открият ще е пълна с нацисти и извънземни играещи четворка белот.....
  • 6 Ако беше изпратил

    64 30 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Милион воиници на изток щеше да получиш милион избити а след това по време на Сталин след войната твоите предци щеха да бъдат избити и сега немаше да си роден

    Коментиран от #21, #32, #34

  • 7 Йдидкдкдйд

    52 3 Отговор

    До коментар #4 от "Поредните глупости":

    Да бе, не са били силни по море. Немските подводници между Америка и Европа унищожават сумати кораби, немски подводници дори навлизат в пристанища доста навътре в САЩ.

    Коментиран от #23

  • 8 Jrj

    48 2 Отговор
    Още няколко години,може би само поколение и на Фюрера идеологията ще стане крайно актуална?
  • 9 Последния софиянец

    46 2 Отговор

    До коментар #4 от "Поредните глупости":

    А какво ще кажеш за немските кораби Тирпиц и Бисмарк от които е треперела английската флота. Просто немците са нямали достатъчно суровини да построят още. Подводниците са ги строели бързо и евтино и са потопявали повече кораби.

    Коментиран от #18

  • 10 Николай

    6 0 Отговор
    Нищо ново.
  • 11 Николай

    18 2 Отговор
    На 3 март 1947 г., е прекратена най-неочаквано и внезапно вероятно най-голямата в историята на научните изследвания експедиция. Нейн ръководител е американският адмирал Ричард Бърд. Водената от него флотилия се отправя в края на 1946 г. към Ледения континент. Операцията е известна под кодовото наименование „Висок скок“. Под командването на адмирала се намират един самолетоносач, 13 кораба от различни типове и 25 самолета и вертолета. В състава на експедицията са включени 25 учени, много офицери и… 4 100 морски пехотинци! Не е известно за какво им е на учените цялата тази армия, но факт е, че този регион от Ледения континент, е известна като Земя на кралица Мод. На германските карти обаче тази област е означена като Нова Швабия.
    Впоследствие става ясно, че за един месец американските „изследователи“ правят над 49 000 въздушни снимки. След това разузнаване от въздуха в действие влизат и пехотинците. Но както вече стана ясно, най-неочаквано експедицията е прекратена без каквито и да било обяснения точно преди 60 години. Следващата пролет – през май 1948 г., на страниците на европейското сп. „Бризант“ излиза сензационна статия за провала на американското начинание.
    В нея се казва, че изследването било прекратено поради „жестоката съпротива на врага“. В „Бризант“ пише още, че по време на експедицията американците губят един кораб и 4 бойни самолета. Други 9 били изоставени на леда, тъй като не били годни за използване. Пак според „Бризант“ в Антарктида загива

    Коментиран от #36

  • 12 Николай

    24 3 Отговор
    В „Бризант“ пише още, че по време на експедицията американците губят един кораб и 4 бойни самолета. Други 9 били изоставени на леда, тъй като не били годни за използване. Пак според „Бризант“ в Антарктида загиват и десетки морски пехотинци. Списанието публикува и спомени на участници в злополучната експедиция. В тях летците разказват как били атакувани от излезли изпод водата „летящи дискове“, както и за възникването на някои странни „атмосферни явления“, които предизвиквали „психически разстройства“ сред изследователите.

    Коментиран от #15, #22, #25

  • 13 Митака

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Поредните глупости":

    Глупости плещиш. А за Бисмарк чува ли си ? А с какви плочи е защитен ? Чиста стомана
  • 14 Иван

    9 1 Отговор
    Гледаите филма ИДИ И ВИЖ
  • 15 ТРОШАЧА

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Николай":

    Напълно подкрепям! Има и доклад на ген. Бърд пред американския конгрес който още тогава е засекретен но все повече данни от този доклад излизат на бял свят! Просто има много неща които военните крият от хората! По важно е да бъдат послушни и лесно манипулируеми!!!
  • 16 Отпадък

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "NSDAP":

    Още ли си в България, ти плод на генетичен отпадък от баща ти? Нали много обичаш турците и турското робство. Аре марш при сумтан ердоган, к'во си се завайкал за България?
  • 17 Пако

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "NSDAP":

    До Великия тракиец,
    Абе братчед кой знае баба ти и прабаба ти
    от кой нетракиец е осеменени.
    Аман от “патриоти”като като твоя немилост
  • 18 Пако

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Последния софиянец":

    Приятелю,
    Бисмарк е потопен още при първото си излизане в океана благодарение на
    Енигма”шифровъчна машина”която разчита
    заловена шифрограма от Бисмарк в която
    съобщава местонахождението си тъй като
    е бил силно повреден при обстрел.
    Англичаните изпращат разузнавателен
    самолет който уж случайно го открива за
    да не се усъмнят немците в сигурността на
    шифъра си.След това излитат мисля че
    2 ескадрили и.....знаем какво се е случило..

    Коментиран от #19, #26

  • 19 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пако":

    А Енигмата дали случайно не беше немска? И дали не беше взета точно от пленена немска подводница? Точно тази щастлива случайност и факта, че немците не са се усетили е обърнал може би хода на войната. Дотогава конвоите с помощите за Европа немските подводници просто са ги отстрелвани като патици.

    Коментиран от #20

  • 20 criminal

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Е да де ама то от къде да знае детето.....
  • 21 гост

    9 16 Отговор

    До коментар #6 от "Ако беше изпратил":

    Ако бяхме изпратили войници,руското село Москва нямаше да го има ,Сталин грузинеца нямаше да избие 20 милиона руснаци,а България щеше да е процъфтяваща нация както е било до 1944.

    Коментиран от #28

  • 22 гост

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Николай":

    Преди години гледах документален филм за операция Висок скок. Показаха доклада от генерала.Всичко което казваш е истина.
  • 23 ГОСТ

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Йдидкдкдйд":

    ВЯРНО Е.........ДОРИ НЕМСКИТЕ ПОДВОДНИЧАРИ СА СТИГАЛИ ДО НЮ ЙОРК И СА ВИЖДАЛИ СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА,ПРЕЗ ПЕРИСКОПИТЕ НА ПОДВОДНИЦИТЕ СИ.........
  • 24 bobo

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Щеше да има и Български паметник на загиналите войници
  • 25 Анонимен МАК

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Николай":

    Да подкрепям!! Гледал съм го три пъти тоя филм.дефакто те са успели да направят надежден въздушен самолет грубо ДС го нарека задвижван от антигравитационната двигател със завършващи се маси и йонно лазерни оръдия!! За 15 Мин им разказват играта на флотилията на Адмирал Бирд!!едва са се спасили или по скоро са ги пощадили
  • 26 Последния софиянец

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Пако":

    Бисмарк потъва след като се сражава сам срещу цялата английска флота. Потапя и поврежда много кораби. Кервана PQ 17 е изоставен и унищожен заради излизане на Тирпиц в морето. Английската армада бяга от страх.
  • 27 Прадядо на пра българин

    14 9 Отговор
    Спете спокойно мили деца ! Социализма си отмина преди 30 години! Но аз не мога да спя! Защото децата, на Социализма, ( Роско, Боко, Цвъко, Корни, Стани- гей, знайни и незнайни " другари" се включиха в ограбването на България! Пардон- Присвояването!
  • 28 Процъфтяваща друг път

    23 4 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Каквото и да говорил, преди 44-та сме били една селска черга: по обективни причини - скорошното ни освобождение, не сме имали време да се натрупа частен капитал за инвестиции, както на запад, а и мерките на шравителствата не са били много ефективни. Имали сме 2 язовира, 13% елекртификация, бедна икономика от дребен занаятчийски тип и основен дял 60% на селското стопанство. Скъпа продукция поради ниската степен на механизация и комасация на земите, т.е. не сме били конкурентноспособни да я изнасяме, а и изнасяме само евтини суровини. Само 200 инженера от всички професии и 700 предприятия с общо 4000 работещи. А 89-та имаме 70 хил инженери. Комунистите са извършили доста дивотии, но онази индустриализация за такъв кратък срок не може да се отрече.
  • 29 one

    4 0 Отговор
    ... конвоя на Хитлер :) Жени пишат за подводници
  • 30 Анонимен

    5 0 Отговор
    А добър ден ,,,,, не е ли малко късничко за откритието ви..... Сега ако откриете и складовете на еко храните дето се хранят великите сили които управляват светът ще е голяма работа... Когато някои са го написали много отдавна ги мислите за луди
  • 31 Бат Пешо

    21 1 Отговор
    Не е било нужно да пращаме армията си на източния фронт, просто трябваше да натоварим на влаковете не само македонските ами и нашите евреи. Затова, че ги спасихме вижте как ни се "отблагодариха", проучете колко от комунистите са с еврейско потекло, колко министри от правителствата на "прехода" са с такова. Та ние имаме много повече причини и от Хитлер да ги затрием.

    Коментиран от #33

  • 32 Българин

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ако беше изпратил":

    ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ,
    НИКОГА СРЕЩУ РУССИЯ!
  • 33 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бат Пешо":

    А и щеше да се затрие рода на Кобургите и нямаше да ни управляват незаконнородените им представители Т.ЖИВКОВ и неговият син Б.БОРИСОВ.
  • 34 Българин от Своге

    5 11 Отговор

    До коментар #6 от "Ако беше изпратил":

    Пинко, ако Царската Войска беше стъпила на източния фронт пиши СЕСЕСЕРЕ бегало!И Москва и Сталинград щяха да паднат, а мъртвите диваци от червените орди щяха да са 3-4 милиона повече.
  • 35 Бат Мишо

    2 3 Отговор
    ДО НСДАП - щурбан фюрер - пали подводницата да са изнасяме -разкрити сме
  • 36 Вла

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Николай":

    46 година няма още вертолети.