Last news in Fakti

22 Септември, 2019 11:50 3 266 7

Близнаците Братоеви с мощна атака по Силвано Пранди

  • евроволей 2019-
  • отпадане на българия-
  • атака-
  • братя братоеви-
  • силвано пранди

Георги Братоев коментира напредналата възраст на Пранди

Близнаците Братоеви с мощна атака по Силвано Пранди - 1
Източник: БГНЕС

След злополучното отпадане на България на 1/8-финалите на европейското първенство по волейбол снощи срещу Словения, извадените от отбора братя Братоеви изригнаха срещу треньора на на националния ни отбор Силвано Пранди, който взе решението те да не са част от състава ни за европейското първенство.

Веднага след злополучния мач Братоев използва личния си профил във Facebook, за да коментира случилото се.

Ето какво написа разпределителят Георги Братоев в личния си Фейсбук профил по повод слабото представяне на България и последвалата загуба с 1-3 от Словения, която доведе до отпадането ни от европейското в 1/8-финалната фаза: ''Много моля да има възрастова граница за хората, които ръководят отбори, в какъвто и да било спорт. Доказано след 70 деменцията засяга доста голям процент от хората!!!''

Ето какво написа във Фейсбук неговият брат Валентин Братов, който пък играе на поста - посрещач:

"За пореден път показа, че схемата не излезе. Тъпото е, че ти си тръгваш, ама момчетата остават.... Дреме ти.., дреме ти, ама само за паричките”, пише Вальо Братоев, без да посочва имена, но е ясно , че визира селекционера на България Силвано Пранди.

По-късно Валентин Братоев написа нов пост, по-голям, конкретен и задълбочен, в който излага мнението си за станалото през лятото:

"Нека синтезирам мисълта си по-подробно, за да бъде по-добре разбрана. Никой от петимата освободени не си позволи да прави коментар за това защо не сме там по време на състезанията, защото така е правилно. Момчетата, които са там, имаха нужда от спокойствие и да, ние помислихме и за тях въпреки че ни нямаше'', пише посрещачът Валентин Братоев.

"Освободиха ни от националния отбор, няма драма, за съжаление винаги идва някой по-добър от теб. Кофти е, но когато е така... Пранди, който дойде в България 2009 година в моите очи се различава коренно от този, който е тук. Уважавам го, защото той ми даде път във волейбола и съм му признателен, даде ми път защото тогава си го заслужих, даром не ми е дал нищо!"

"Човекът, който дойде тази година, дори не дойде да ни каже защо ни освобождава. Научихме го от преводача и тийм мениджър, а именно това, че другите момчета ни превъзхождат, което както казах вече, няма лошо (не летим в облаците, че сме най-добрите и без нас видиш ли няма волейбол в България, знаем си нивото).''

"Но когато го кажеш, е редно да се аргументираш! Защото казват, че сме чепати и аз, и брат ми, и Николай ..... и ако този човек бе излязъл да каже: "С тях не мога да работя, пречат ми и не се вписват в колектива", аз лично няма какво да кажа, той е треньорът той решава каква група ще гради, ама не да ми вика ти технически не ставаш, защото това не беше причината!"

"Така, е не перифразирайте казаното от мен или брат ми! Силвано е име от близкото минало и аз дължа на него доста, но не на този Силвано, който бе на чело на България 2019, на него не дължа нищо, не и на човек, който не можа да дойде да каже дори истината в очите на петима състезатели, които малко или много са си трошили кокалите 10 години, лишили са семействата си от тях, оперирали са се по Н брой пъти. На него не дължа нищо!", написа още Вальо Братоев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    2 3 Отговор
    Ех! Във футболният ни отбор като имат по-млади треньори, какво им е оправданието на тях? А, да! "Ами играхме добре, ама не заслужавахме да изгубим". Всеки път с това оправдание излизат от мач, а сега и вие от волейболният отбор ще почнете като започнат да ви сменят треньора през година и няма кой да сочите с пръст.

    Коментиран от #3

  • 2 Истината

    12 1 Отговор
    България няма нужда от противни хора като Данчо Лазаров ,Любо Ганев и Силвано Пръдни !!!!
  • 3 Ма фани за кобура

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    У нас истинския спорт е мираж ! Отличните треньори бяха прогонени в чужбина от немотията ! Днешната мафия спорта не я интересува ! Само лапането на кинти е приоритет за управниците !!!!
  • 4 Зара

    10 2 Отговор
    По-жалко от националния ни вчера нямаше. Прандиии изчезвай и да се връщат Братоеви. Психика липсва на този отбор, като видиш останалите момчета от другите отбори те с поглед те изяждат, а нашите като овце
  • 5 Докога

    9 0 Отговор
    Докато волейбола е бащиния на Данчо Лазаров, ще падаме катастрофално! Но не е само волейбола - цялата държава е бащиния на някои и затова нищо не върви, освен далаверите!
  • 6 Франкенщайн...!

    6 0 Отговор
    То само ако е волейбола, ще се реши този проблем, всичко е като за плетена прежда от неопитна,, плетачка на дантели,,...!
  • 7 Белчо

    2 0 Отговор
    Проблемът във волейболният ни представителен тим, се казва Инженер данчо лазаров.Този "експерт" , накара световно признати треньори и състезатели да не играят за национала.
    Знаете ли, че в България има осемдесет и кусур регистрирани волей-клубове?
    То ние нямаме осемдест състезатели, камоли клубове.
    Но тези "клубове" от по един човек, гласуват за лазаров- не съм неграмотен, умишлено изписвам името на този човек с малки букви!!!