19 Септември, 2019 15:50 904 1

Огнен ад в Боливия

  • боливия-
  • пожари-
  • огнен ад

Бедствено положение заради горските пожари

Огнен ад в Боливия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Горските пожари в Боливия са изпепелили повече от 4 милиона хектара гора от август насам, предупредиха неправителствени организации в момент, в който в североизточната част на страната беше обявено бедствено положение.

От седмици пожарите горят в някои от най-чувствителните по отношение на околната среда райони, а правителството на североизточната провинция Бени в сряда обяви червен код. Преценката за изгорелите територии е направена въз основа на снимки на НАСА и Европейската космическа агенция, направена на 15 септември.

Най-тежко засегната е провинция Санта Круз, където се намират 75% от всички изгорели територии в национален мащаб. Бени е втората най-тежко засегната област, където до момента 900 000 хектара са изгорени от пожари, предаде БНТ.

Обявените извънредни мерки позволяват да бъдат отпуснати ресурси за борба с пожарите, включително и да бъдат мобилизирани още служители на гражданска защита. В момента 5 000 пожарникари участват в гасенето, заедно със самолети и хеликоптери.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНОТО Е ЯСНО !!! КАКВО Е ПРАВИТЕЛСТВЕНОТО ПОВЕДЕНИЕ ????