19 Септември, 2019 08:57 1 610 15

Европа трябва да намери общо решение за мигрантите

  • европа-
  • джузепе конте-
  • еманюел макрон

Еманюел Макрон и Джузепе Конте искат конференция за Либия

Европа трябва да намери общо решение за мигрантите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италия и Франция са съгласни, че е нужно общоевропейско решение на въпроса с мигрантите. Това беше обявено след среща на френския президент Еманюел Макрон с италианския премиер Джузепе Конте, съобщи France 24.

Двете страни имат обща цел за постигането на мир в Либия. Франция е заявила готовност да разработи европейски механизъм за мигранти при тяхното пристигане, разпределяне и връщане в родните държави.

„Ние имаме обща цел за ползотворна работа с всички партньори за постигане на мир в Либия. Предадох на президента Макрон покана за двустранна среща в Италия“, заяви Конте.

Макрон заяви, че комрпомис може да бъде намерен само чрез диалог. Той заяви, че Франция и Италия подкрепят свикването на международна конференция за Либия, в която да участва и междулибийската конференция, която да спомогне за намирането на мир.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    14 1 Отговор
    Ми, освен да намерите начин да възкресите Кадафи... може да финансирате начинанието с либийските пари, които откраднаха франсетата и наглосаксонците.
  • 2 Кенефът на ужасите

    14 0 Отговор
    ЕДИНИЯТ МИЛИОН РОМСКИ ТИНЕЙДЖЪРИ У НАС КАТ СЕ "ВЪЗПРОИЗВЕДАТ" , ТОЕСТ ВСЯКА ДВОЙКА ПО 3-5 ДЕЦА - СЛЕД 7-8г = ОЩЕ ЕДИН МИЛИОН . . . ПРОГРЕСИЯТА ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ПРОДЪЛЖАВА ?
  • 3 Мек Член

    9 0 Отговор
    Решението е повече ВАЗЕЛИН,според меките китки.
  • 4 Уди Кълвача

    12 0 Отговор
    Разни си емигрират а Европа се превърна в Аврамов дом заради западняците!
  • 5 Евро

    15 0 Отговор
    Смешници!!! Вместо да си затворят границите и да гонят мигрантите., тръгнали Либия да оправят, в която цари пълен хаос...
  • 6 Граничар

    15 0 Отговор
    Общото решение е организирана качествена охрана на външните граници на ЕС, недопускаща неправомерно нахлуване. Много е просто, стига да има желание наистина да се свърши работа.

    Коментиран от #10

  • 7 Ели

    11 0 Отговор
    Който е участвал в коалициите срещу Ирак и Афганистан, да си ги прибира.

    Елитът в БГ - политиците, и васалите им НПО-та, които възторжено пишеха Декларации и писма за участието на БГ в "Шок и Ужас" - да бъдат така добри да си ги приемат имигрантите, да си ги хранят, да си ги женят за дъщерите и синовете си... и т.н.

    Народът не беше питан, както винаги - нито паднаха визите за САЩ, нито БГ фирми спечелиха, та накрая им опростиха и милиарди дългове от Тошово време.

    Какво спечели БГ и народа?

    Едно голямо НИЩО.
  • 8 Решението е

    10 0 Отговор
    Донори на органи а непотребното в морето и е решен проблема
  • 9 Барчо

    14 0 Отговор
    Точно така!!! Всички мигранти, емигранти, бежанци вън от Европа. Нашите домове, които сме построили са за нас, нашите деца и роднини, а не за камилари. Иначе Европа ще бъде превърната в кош за човешкия боклук на камиларите, защото от там се изнасят най-големите боклуци на боклука.
  • 10 Барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Граничар":

    Това не е решение, защото ще започнат да влизат правомерно. Първо трябва да се придържаме точно към определението за мигранти, емигранти и бежанци и кой какъв е. Наред с това трябва да се допълни закона, че бежанци може да има единствено на територията на съответната държава в създадени за целта охранявани лагери от ООН. Що се отнася до мигранти и емигранти, то трябва да се допусне само като определение доколкото да се посочи като причина за недопускането на съответните лица в границите на която и да е европейска държава. А за външните граници на ЕС е съвсем ясно, че трябва да се охранява със желязна ръка и не може да е някакъв разграден двор.
  • 11 Анти милиционер

    11 0 Отговор
    Военно престъпниците на Ротшилдите, които разбиха Либия(за Израел)....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Bubbles

    5 0 Отговор
    Решението е елементарно : Ангажират се необходимия брой самолети и всички арабски бежанци се стоварват в краварника който е пряко отговорен за тая бежанска вълна, пък бай Доне да си ги чука у главата!
  • 14 Гуру

    2 0 Отговор
    На границата да се пуца по всеки незаконно пресичащ и да дават като награда по 100 евро на глава, как бързо ще сменят посоката.Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия да не се вайкат, а да си поемат отговорността от колонизаторската политика от преди 150 години. Защо трябва да налагат квоти за бежанци от техни колонии? Защо Англия и Испания не се оплакват, защото знаят какво са причинили и сега траят.
  • 15 sdс

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Краси":

    ...Ще стане като в една друга книга на германския канцлер.
Новини по държави: