Last news in Fakti

18 Септември, 2019 20:51 6 093 15

Новата най-висока жилищна сграда в света

  • сеntrаl раrk тоwеr-
  • ню йорк-
  • сащ-
  • сграда-
  • жилища

Височината ѝ е над 470 метра

Новата най-висока жилищна сграда в света - 1
Снимка: Shutterstock

Сеntrаl Раrk Тоwеr е името на новата най-висока жилищна сграда в света. Намира се на Wеѕt 57th Ѕtr. В Ню Йорк. Височината ѝ надхвърля 470 метра, а броят на етажите е 131. Инвеститорът Wеѕt 57th Ѕtr. е вложил в нея близо 3 млрд. USD. Очаква се обаче приходите от продажбата ѝ да надхвърлят 4 млрд. USD.

Най-малките жилища в Сеntrаl Раrk Тоwеr са на стойност 6.9 млн. USD. Срещу тази сума купувачът получава апартамент с две спални. Най-скъпият имот е с цена 63 млн. USD. Състои се от 5 спални и се намира на 112 етаж.

Другата особеност на сградата е, че ще разполага с 7-етажен магазин на марката Nоrdѕtrоm. Той ще отвори врати на 24 октомври.

SPA зоната е разположена на 3 етажа. В нея ще има басейн, уелнес, бар и други.

Архитектурата на сградата е дело на Eйдpиън Cмит и Гopдън Гил. Първият е автор на най-високата сграда в Дубай – Вurј Кhаlіfа, както и на бъдещия най-висок небостъргач в света. Той ще бъде в Саудитска Арабия, а височината му ще 1 км.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    33 8 Отговор
    Не мисля че е кой знае какво да се похвалиш че живееш в най-високата панелка.

    Коментиран от #3

  • 2 123

    8 7 Отговор
    Идеята е супер. Ако имах 6.9 милиона долара обаче :)
  • 3 Eee

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    И да живееш в страх че някой талибанин ще се блъсне със самолет в тая зграда.
  • 4 Голем смях

    7 9 Отговор
    Слава на САЩ.
  • 5 Жони деп

    12 0 Отговор
    Тия познават ли парите ве
  • 6 onq s konq

    19 5 Отговор
    Нормално е хората от най-горните етажи ако видят в един момент табелка "Асансьора в ремонт" и да тръгнат пеш по стълбите.Веднъж обаче дето е "голямо слизане",отделно- че обитателите от всички етажи ще се появят по стъпалата и движението почти ще се блокира.Верно че "който не е тръгнал,той не е стигнал",но проблемът е че когато най-накрая се озоват на улицата ,хората ще са ЗАБРАВИЛИ за къде и защо са тръгнали!

    Коментиран от #8

  • 7 Шляхтиц

    11 8 Отговор
    Най-високата сграда в света в момента е в Дубай. Висока е 812 метра и се нарича Бурж Халифа, Кула Халифа. Има жилищна част, апартаменти и хотелска част.

    Коментиран от #9

  • 8 я пак

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Боже добре,че си ти да ни обясниш за проблема с асансъорите.Ти какво си мислиш,че инженерите не са наясно с това ли ? Небостъргачите нямат само един асансъор само да ти кажа! За справка в Empire State Building има цели 73 асансъора.Това стига ли ти ? И за да ти стане по-ясно,досега проблеми с асансъорите и излиането на хора от сградите не е имало,Ти в пещера ли живееш,че дрънкаш такива глупости ?

    Коментиран от #10

  • 9 я пак

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Шляхтиц":

    Ти четеш ли какво пише ? Най-високата жилищна сграда в света.Не говорим за офиси,хотели и.т.н. а за изцяло жилищна сграда.Бурж Халифа е микс от офиси,хотел стаи и няколко етажа жилищни апартаменти.Демек е съвсем друг тип сграда.
  • 10 onq s konq

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "я пак":

    Похвално е че си ходил специално в "Стейт Билдинга " да броиш асансьорите.В случая обаче не е проблема дали си сбъркал в броенето с 2-3 бройки,а че НЕ АНАЛИЗИРАШ И ОСМИСЛЯШ инфото ЗА ДА СТИГНЕШ ДО ИЗВОД!А ако беше тръгнал както пише по книгите "От Индуктивното към Дедуктивното" щеше да си отговориш на елементарния Въпрос:"ЗАЩО им са толкова много асансьори"?АМИ ЗАЩОТО СЕ ЧУПЯТ НЕПРЕКЪСНАТО!А толкова ли е трудно да си представиш,че в даден момент НЕМИНУЕМО ще се счупят ВСИЧКИТЕ ЕДНОВРЕМЕННО по "Закона на Мърфи"?Сега пък остава и да ме питаш КОЙ е тоя Мърфи...Е НЕ Е Исдислав,както си мислиш:)

    Коментиран от #11

  • 11 русия е джудже

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Как се чупят 73 асансъора на куп бреей,пък ако ще и по закона на Фики Стораро да е.Това,че вие руските джуджета имате 1 асансъор на кръст в руските сгради и се чупят на ден по два пъти,незначи,че и на запад е така.

    Коментиран от #13

  • 12 NikNay

    9 1 Отговор
    Грандоманята е вид избиване на комплексни .... А иначе адмирации за инженерите.
  • 13 onq s konq

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "русия е джудже":

    Аз не съм русофил- просто мразя "Асансьори всякакви" защото съм засядал в тях и знам какво е.Между другото Западните са много по-опасни от Руските,защото от Руснака ЗНАЕШ какво можеш да очакваш,докато Западния асансьор те изненадва "в гръб"!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ФорсирамКенефи

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Бе Ен Ве - то пали ли още ве Кон ?