Last news in Fakti

18 Септември, 2019 16:16 4 884 8

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут
Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Министерски съвет учреди безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горска територия - публична държавна собственост. Те се намират в землището на гр. Шумен и са с обща площ 5,713 дка. Имотите се намират в района на дейност Североизточно държавно предприятие. Сервитутът се учредява за изграждане на трасе за външно кабелно електрозахранване на базова станция.

На община Септември се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху имот - държавна собственост, който се намира на ул. „Четиридесет и четвърта“ № 33 в гр. Ветрен и представлява „Санаториум“, с площ 13 100 кв. м, ведно с построените върху него сгради. Общината ще използва имота за разкриване на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и пълнолетни лица с увреждания към община Септември. Предоставянето на услугата подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни по вид и степен на увреждане, както и подкрепа на лица от различни рискови групи, чрез целенасочени дейности, за интеграция и превенция на социалното изключване.

На Община Самоков се прехвърля собствеността върху самостоятелен обект - държавна собственост, намиращ се на ул. „Македония“ № 34 в гр. Самоков. Той ще бъде използван от Общината за удовлетворяване на социални нужди, като ще бъде превърнат в Клуб на пенсионера.

С друго свое решение правителството обяви имот - публична държавна собственост за частна държавна собственост. Имотът се намира в град Ямбол, ул. „Мир“ № 32 и е с площ 5 659 кв. м. заедно с построените в него три сгради с обща застроена площ 999 кв. м. Към момента се управлява от областния управител на Ямбол, но тъй като областната администрация разполага със самостоятелна сграда за дейността си няма необходимост от друга такава. Чрез смяната на статута на имота ще се създаде възможност той да бъде продаден по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол с цел привличане на инвестиции и развитие на бизнеса в района.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Далавери

    5 2 Отговор
    без край!
  • 2 Ти си ми Бога , ти си ми Царя щом

    3 0 Отговор
    На КАДАСТЪРА ТИ си ГОСПОДАРЯ ! Искам да съм КМЕТ !ЩОМ ОТ Побойко Методиев стана от Нищо - Нещо та аз ли с две Висши , нищо че не съм военен летец !
  • 3 Ти си ми Бога , ти си ми Царя щом

    1 0 Отговор
    На КАДАСТЪРА ТИ си ГОСПОДАРЯ ! Искам да съм КМЕТ !ЩОМ ОТ Побойко Методиев стана от Нищо - Нещо та аз ли с две Висши , нищо че не съм военен летец !
  • 4 Е/ах ги че подхвърчат

    1 0 Отговор
    Кой в София е със съвест , доблест и съзнание
  • 5 Кой ще спре този ГРАБЕЖ ?

    1 0 Отговор
    Народната власт и Декрет а възстановяване на Заграбената Държавна Собственост !
  • 6 Защо се БЪРЗА ли ?

    1 0 Отговор
    Кокала ще премине в други ръце и време за дрямане няма - Жътвата горе е сега !
  • 7 Кой ще спре този ГРАБЕЖ ?

    1 1 Отговор
    Народната власт и Декрет а възстановяване на Заграбената Държавна Собственост !
  • 8 Сигурен съм Цацароб

    1 0 Отговор
    Хал хабер си няма . А после Защо тъй силно ги Боляло ?