Last news in Fakti

16 Септември, 2019 07:28 1 854 12

Джонсън и Юнкер обсъждат Брекзит на работен обяд

  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • обяд-
  • люксембург-
  • юнкер

Поводи за оптимизъм няма

Джонсън и Юнкер обсъждат Брекзит на работен обяд - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън днес ще бъде в Люксембург за среща с главния европейски преговарящ за Брекзит Мишел Барние. Планиран е и работен обяд на премиера с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Поводи за оптимизъм обаче няма, предаде БНР.

В последното си изявление за Брекзит, в интервю за вестник „Мейл он сънди“, Борис Джонсън твърди, че има „реални признаци за раздвижване в Берлин, Париж и Дъблин за премахване на предпазния механизъм за ирландската граница“ – най-голямата пречка за постигане на споразумение по Брекзит. „Постигнат е огромен напредък“, твърди Джонсън. Но европейски служители отхвърлиха тези думи на британския премиер. Самият Жан-Клод Юнкер просто предупреди, че времето за сделка изтича.

Очаква се по време на днешния обяд Юнкер, който се оттегля от поста си точно на 31 октомври, да поиска от Джонсън да сподели ясни идеи как да бъде заменен „предпазният механизъм“. Дори специалният пратеник на премиера за преговорите Дейвид Фрост отрече оптимистичните изявления. А европейски служител, пожелал анонимност, каза, че дори не би нарекъл „преговори“ срещите досега за Брекзит в Брюксел.

Европейците признават, че след кратката обиколка на Борис Джонсън в Берлин и Париж и срещата на високо равнище на ЕС в Биариц е имало известна доза оптимизъм, че той е сериозен за постигането на сделка, но това се е изпарило след като разпусна Парламента. А приказки от рода, че „Великобритания като героя от комиксите - Непобедимия Хълк - ще скъса оковите на робството на 31 октомври“, не му помагат да подобри репутацията си.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драган

    10 1 Отговор
    Ще се лее рИкия.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бармана

    6 1 Отговор
    Не давайте на ишиаса на обяда по вече от стограмка, че да не го хване пак, и да не се изложи пред чужденците -ингилизите ха ха !!!!
  • 4 Няма страшно

    8 6 Отговор
    Нашенските миячи на британските кенефи могат да бъдат спокойни защото и в бъдеще няма кой друг да върши тази работа за парите на които те са готови.Ако Българите бяхме нормални хора нямаше да слугуваме по света,а щяхме тук да се борим здраво с тираните и тогава можеше реалността да бъде такава,че и ние да си внасяме роби но докато не се научим на единство и сплотеност ще сме евтина работна ръка.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лора

    4 1 Отговор
    Покрай Брекзит, остаряха и двамата...!
  • 7 фрик ту фрик

    3 0 Отговор
    Обядът, ще протече така: -Наздраве!, ...- Наздраве, ...- Наздраве.....Ох Борка боли ме ишиаса ! -Джъкнки, кой щве плати сметката ? Как кой, европейците брат !
  • 8 Пинокио

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "червено тролче":

    На Гугъл му е все едно какво пишеш. Той си записва, че коментираш под всяка статия и това бута Факти нагоре в резултатите, отговорите на твоите коментари имат същия ефект. И в крайна сметка ти си множо полезен за Факти. Ако наистина мразиш този сайт, просто спфи да го посещаваш.
  • 9 Мдааа

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Драган":

    Ауууууу, че си груб. Не се казва
    ще се лее ракия.
    Казва се - ще го боли лумбагото.
    И ние бяхме снощи така с баджанака. Баджанака снощи донесе 2 шишета ракия и 😀 как ни забуля лумбагото 😀😀😀
  • 10 Гост

    2 2 Отговор
    Този
    Юнкер , жив ли е още...... Той ще решава.... Алкохолик мръсен..... Едно дете не е създал. За ценности ще ми говори.... И ще ми казва аз какво да правя . Ай сиктир бе, джендър.
  • 11 Ха-ха

    1 0 Отговор
    Пиян и луд ще решават проблеми. Пази Боже!
  • 12 НОРМАЛЕН

    0 0 Отговор
    КАТО ГИ ПОГЛЕДНЕ ЧОВЕК В ЛИЦАТА ............МУ ИДЕ ДА СЕ САМОУБИЕ.............................БОЖЕ, И ТЕЗИ АКЪЛ ДАВАТ И РЕШАВАТ???------------УЖАС!